İnternete satılan güneş kremlerinde kanser tehlikesi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte internetten çok ucuza satılan güneş koruyucu kremleri konusunda uyarı geldi. Güvenli olmayan merdiven altı ürünler kansere bile yol açabiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2022 10:50 GÜNCELLEME 08.06.2022 10:50 GÜNCEL
İnternete satılan güneş kremlerinde kanser tehlikesi
İnternete satılan güneş kremlerinde kanser tehlikesi

Havanın ısınmasıyla cildini güneşten korumak isteyenlerin koruyucu ürünlere ilgisi arttı. Güneş koruyucu krem ve kozmetik ürünlerindeki fiyat artışı, tüketicileri özellikle online alışverişe yöneltti.

Antalya Eczacı Odası Başkanı İsmail Erçin, alışveriş sitelerinde 'indirim' duyurusuyla ucuza satılan ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Erçin, bazı ilanlarda ürünün fiyatından çok ucuza satışa sunulduğuna dikkati çekti.

ŞÜPHELENDİREN UCUZLUK

İnternet ortamında merdiven altı ürün satışına sıkça rastlandığını vurgulayan Erçin, fiyatından çok ucuza satılan ürünü almayı tercih edenlerin, satıcıyı araştırması gerektiğini dile getirdi. Erçin, güneşten koruyucu ürün almak isteyenlere eczaneleri, yetkili satış mağazalarını ya da güvenilir siteleri tercih etmelerini önerdi.

CİLT SAĞLIĞI İÇİN TEHLİKELİ

Sahte ürün kullanımının sağlığı olumsuz etkilediğine değinen Erçin, şunları söyledi:

"Yazın gelmesiyle güneş koruyucu ürünlere talep arttı. Cilt sağlığı için güneş koruyucular sık kullanılıyor. Güneş kremleri güvenilir yerlerden alınmalı. İnternette sahte ürüne çok sık rastlanıyor. Güvenli olmayan merdiven altı ürünler; cilt sağlığının bozulmasına, yoğun kullanımı kanser gibi rahatsızlıklara yol açabilir."

KAYNAK : DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    En kötü güneş kremi 400 liradan başlıyor. O da kesin merdiven altıdır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR