Mahmut Ustaosmanoğlu, mürşidi Ali Haydar Efendi'nin yanına defnedilecek

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaoğlu, Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'nda mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanına defnedilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2022 21:13 GÜNCELLEME 23.06.2022 23:23 GÜNCEL
Mahmut Ustaosmanoğlu, mürşidi Ali Haydar Efendi'nin yanına defnedilecek
Mahmut Ustaosmanoğlu, mürşidi Ali Haydar Efendi'nin yanına defnedilecek

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, 93 yaşında hayatını kaybetti.

Ustaosmanoğlu'nun Beykoz'daki evinde bugün taziyeler kabul edildi.

İsmailağa Cemaati lideri için yarın Fatih Camii'nde Cuma Namazı'nın ardından cenaze namazı kılınacak.

Prof. Dr. Mustafa Karataş, Mahmut Ustaosmanoğlu ile yaşadığı anısını anlattıProf. Dr. Mustafa Karataş, Mahmut Ustaosmanoğlu ile yaşadığı anısını anlattı

AHISKALI ALİ HAYDAR EFENDİ'NİN YANINA DEFNEDİLECEK

Mahmut Ustaosmanoğlu mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanı sıra aile kabristanının da bulunduğu Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'na defnedilecek.

CENAZE NAMAZINI AHMET USTAOSMANOĞLU KILDIRACAK

İsmailağa Cemaati'nden alınan bilgiye göre, ailenin aldığı karar doğrultusunda cenaze namazını Ahmet Ustaosmanoğlu Hoca kıldıracak. Tezkiye konuşmasını Mahmut Eren Hoca yapacak. 

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'ndan yapılan açıklamada, cenaze namazına katılacak vatandaşlara bazı hazırlatmalar yapıldı:

  • İstanbul'daki kardeşlerimiz trafik yoğunluğundan dolayı mutlaka toplu taşımayı tercih etmelidirler. 
  • Otobüsle gelecekler Vatan Caddesi ile Akdeniz Caddesi'nin kesiştiği mevkide inip Fatih Camii'ne yaya olarak çıkmalı ve otobüsler Yenikapı İspark Otoparkı'na çekilmelidir. 
  • Kardeşlerimiz mutlaka seccadelerini alıp gelmeli ve yanlarında valiz gibi eşyalar ile metal eşyalar bulundurmamalıdırlar. 
  • Şehir dışından gelecek kardeşlerimizin konaklaması için İsmailağa Camii gece boyunca açık olacaktır. 
  • Cuma ve cenaze namazı için katılımcılar Fatih Camii'ne sabah saat 10.00'dan itibaren kontrollü şekilde alınmaya başlanacaktır.

Yarınki defin öncesi cemaat üyeleri mezarlığa gelerek, son hazırlıkları yaptı.

16 YAŞINDA İCAZET ALDI

Mahmut Ustaosmanoğlu ya da bilinen adıyla Mahmut Efendi, 1929 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. İsmailağa Cemaati'nin lideri ve şeyhi olan Ustaosmanoğlu, gençliğinin ilk yıllarında civar köylerdeki hocalardan ders aldı.

16 yaşında icazet alan Mahmut Efendi, doğduğu Tavşanlı köyünde ders vermeye başladı. Erken yaşta, daha askerlik çağına gelmeden talebelerine icazet verdi.

1951 yılı Ramazan ayında, Sivas ili Divriği ilçesine vaiz olarak atandı.

ALİ HAYDAR EFENDİ İLE TANIŞMASI

Yaptığı dinî sohbetlerle çevresindeki insanların dikkatini çekti. 1952 yılının sonlarında şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile tanıştı.

Askerlik dönüşünde Ali Haydar Efendi tarafından İsmailağa Camii'nde imamlık yapma daveti aldı.

1954'te İsmailağa Camii'nde imamlık görevine başlayan Ustaosmanoğlu, bu görevini 1996 senesinde emekli olana kadar sürdürdü.

KAYNAK : DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 116 TÜMÜ
  • Ayşee 1 yıl önce Şikayet Et
    Mekanı cennet olsun insallah.
    Cevapla
  • Arif uyanık 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet etsin inş bu mübarek cuma günün yüzü suyu hürmetine allahtan dileğim bugün yüzü.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet eylesin
    Cevapla
  • Orhan ALADAĞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin inşallah
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahman Rahim ALLAH’IN İsmiyle Ve Sizi İlk Defa Yarattığımız Gibi Bize Yapayalnız Geldiniz. Ve Size Verdiğimiz Şeyleri Arkanızda Bıraktınız. Sizin Ortak Olduğunu ZANNETTİĞİNİZ ŞEFAATÇİLERİNİZİ Arkanızda Sizinle Beraber Görmüyoruz. Artık Sizinle Aranızdaki Bağları Koparılmış, Haklarında Zanda Bulunmuş Olduğunuz Şeyler, Sizden Uzaklaşıp Kaybolup Gittiler. 55-6/En'âm-94
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR