FETÖ'nün 'Avukatlık mahrem sorumlular' yapılanmasına operasyon

Fetullahçı Terör Örgütünün “Avukatlık mahrem sorumlular” yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2022 09:06 GÜNCELLEME 24.06.2022 09:56 GÜNCEL
FETÖ'nün 'Avukatlık mahrem sorumlular' yapılanmasına operasyon
FETÖ'nün 'Avukatlık mahrem sorumlular' yapılanmasına operasyon
  • Terör örgütünün avukatlık yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilen 20 şüpheliden 3'ünün yurt dışında olduğu belirlendi.

SON DAKİKA HABERİ: Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukatlık yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilen 20 zanlıdan 17’si İstanbul merkezli 3 ilde düzenlen eş zamanlı operasyonda yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ’nün avukatlık yapılanmasında yer aldıkları, başkalarının adına kayıtlı hatlar ve ankesörlü telefondan görüşme yaptıkları, kapatılan Bank Asya ve derneklerle irtibatlı oldukları belirlenen ve haklarında itirafçı beyanları bulunan 20 şüpheli için gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul, Ankara ve Bursa’da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda aralarında avukat, hukuk müşaviri ve icra müdür yardımcısı bulunan zanlılardan 17’sini yakaladı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, diğer 3 zanlının yurt dışında olduklarının tespit edildiği öğrenildi.

Yunanistan'a kaçmaya çalışan FETÖ üyesi 4 kişi tutuklandıYunanistan'a kaçmaya çalışan FETÖ üyesi 4 kişi tutuklandı

Kılıçdaroğlu'nun adalet anlayışı! Bakın kimleri hapisten çıkaracakmışKılıçdaroğlu'nun adalet anlayışı! Bakın kimleri hapisten çıkaracakmış

'Mahrem imamlar' itirafçı olarak 195 FETÖ'cüyü deşifre etti!'Mahrem imamlar' itirafçı olarak 195 FETÖ'cüyü deşifre etti!

MSB: Fetullah Gülen'in yeğeni Sümeyye Gülen yakalandıMSB: Fetullah Gülen'in yeğeni Sümeyye Gülen yakalandı

KAYNAK : AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • bergamali 1 yıl önce Şikayet Et
    bitmiyolar nasil memleketi ahtapot gibi sarip vampir gibi emmisler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR