Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'ya net uyarı: Eğer bunu yaparlarsa...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi, 10'uncu Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2022 16:22 GÜNCELLEME 01.07.2022 16:55 GÜNCEL
Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'ya net uyarı: Eğer bunu yaparlarsa...
Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'ya net uyarı: Eğer bunu yaparlarsa...
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan (İsveç-Finlandiya'nın NATO üyeliği) "Şayet bu konuda bir oyalama bir riyakarlık emaresi görürsek en baştaki tavrımıza geri döneceğimizden kimse şüphe etmesin" ifadelerini kullandı.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni harekatlarla hedefimize ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Üniversitemizin 8'inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi 10'uncu Dönem Karargah Subaylığı kursunu başarıyla tamamlayanları tebrik ediyorum.

Mezun subaylarımıza görev yerlerinde başarılar diliyorum. Kuruluşlundan bugüne sürekli gelişerek başarılı bir çizgide ilerleyen Milli Savunma Üniversitesi'nin yönetimini tebrik ediyorum.

'EN SİNSİ İHANET ŞEBEKESİ TARAFINDAN ELE GEÇİRİLMİŞTİ'

Askeri eğitim ve öğretim kurumlarımız tarihin en sinsi ihanet şebekesi tarafından ele geçirilmişti. Kahraman ordumuz personel eksiğine rağmen yaptığı operasyonlarla dimdik ayakta olduğunu ispatlamıştır.

Türkiye'nin askeri personel yetiştirme sistemini çok daha uzun süre önce değiştirmesi ve yenilemesi gerekiyordu. Bu reform ihtiyacı da sürekli sabote edilmiştir. Bu sabotaj girişimleri devam etmiş sistemi çökertmek için her türlü gayret gösterilmiştir.

TSK'yı tüm unsurlarıyla birlikte dünyanın 1 numarası haline getirene kadar sürekli yeniden doğacak ve daha ileri adımlar atacağız.

'EFES TATBİKATI İLE DÜNYAYA DERS VERDİK'

1800'lü yıllar boyunca parça parça kopartılan vatan topraklarını tamamen zapt etmek isteyenlere Çanakkale'de unutmayacakları ders vermiştik. Anadolu'yu paylaşamaya çalışanları kovup Türkiye'yi kurarak binlerce yıllık tarihimizde yeni bir sayfa açmıştık.

İstiklal ve istikbal mücadelemiz devam etti. Asırlık kayıpların yükünü omuzlayan Anadolu'yu yeni atılımın kaynağı haline getiren milletimiz diğer yandan değerlerini koruma mücadelesi veriyordu. Gazi Mustafa Kemal'in ülkemizi muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkarma vasiyeti hakkıyla yerine getirilemedi. Her demokrasi ve kalkınma hamlemizin önü kesildi. Bizim başımızı yerden kaldırmamak için çok çalıştılar. Bu tablodan ordumuz da nasibini almıştır.

Türkiye Kıbrıs Barış Harekatı'na kadar ordusunun durumunu görme imkanı bulamamıştır. EFES tatbikatına dünyadan 39 ülke katıldı. Başarılı bir EFES tatbikatı ile dünyada gayet güzel ders verdik. Türkiye küllerinden kalkan bir millet olarak her an her yerde her türlü zafere hazırdır. Bunu Azerbaycan'da, Libya'da gösterdik. Bundan sonra nerede, nasıl olursa olsun göstermeye hazırız.

Kıbrıs harekatı ve sonrasında maruz kaldığımız ambargolar bizi bu acı gerçeklerle yüzleştirmiştir. Gereken altyapıların kurulması ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesi hep engellenmiştir. Şu anda dün NATO görüşmelerinde herkesin aynen ifade ettikleri gibi Türkiye terörle mücadelede hakkı teslim edilmesi gereken bir ülkedir. Biz bu terörle mücadelemizi sıfırı tüketene kadar sürdüreceğiz.

'BU SAFHAYA GELDİĞİMİZDE DEHŞETE KAPILDIK'

Hükümete geldiğimizde önce gerçek fotoğrafı görmek için epeyce uğraşmak zorunda kaldık. Bürokratik vesayetin çektiği perdeleri aralamak öyle kolay değildi. Bu safhaya geldiğimizde dehşete kapıldık, kolları sıvadık. Savunma sanayimize özel bir yer verdik. Bilime, araştırma-geliştirme, üretime dayalı savunma sanayi projelerini himayemize aldık. Attığımız her adımda önümüzün kesilmeye çalışılmasını anlıyorduk ama içeridekileri çözmekte zorlanıyorduk.

Emniyet-yargı darbe girişimiyle sivil bürokraside maruz kaldığımız sabotajların, 15 Temmuz'da da askeri engelleme çabalarının nedeni ortaya çıktı. Ülkemizin önündeki taşları, mayınları da temizlemiştir. Türkiye tüm önemli başarılarını bu temizliğin ardından hızlandırmış ve gerçekleştirmiştir.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında en büyük desteği ordumuzun başarılı harekatlarından alıyoruz. Malazgirt'ten bugüne bu toprakların vatanımız olarak kalması için tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Sınırlarımız ve ötesinde vazife başında olan askerlerimizin alınlarından öpüyorum.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YA NET MESAJ: OYALAMA VE RİYAKARLIK GÖRÜRSEK...

Geçtiğimiz günlerde, katıldığımız NATO Zirvesi'nde müttefiklerimizle küresel ve bölgesel güvenlik meselelerini görüştük. NATO, kuruluşundan bugüne 70 çeşitli tartışmaların odağında yer almasına rağmen dünyanın en önemli, etkin, kapsamlı güvenlik teşkilatıdır. Türkiye teşkilata verdiği katkılarla seçkin konumda yer almıştır.

NATO'da müttefiklik ilişkisinde bulunduğumuz ülkelerin Türkiye'nin mücadelesine destek vermedikleri açıktır. DEAŞ, PKK, FETÖ, YPG gibi terör örgütleri sınırlarımıza dayandığında NATO müttefiki ülkelerin nasıl sırtlarını döndüklerini unutmadık. Terörle mücadelemiz sınır güvenliğimiz, milli çıkarlarımız bakımından bu hassasiyetlerimize uygun tavır koymamız gayet tabiidir.

Üyelik için başvuru yapan ülkelerin şartlarımızı kabul etmeleri buna bağlıdır. Bu iki ülke üye olmamıştır, davetli olmuştur. Şartları yerine getirirlerse biz de üzerimize düşeni yaparız. Oyalama veya riyakarlık emaresi görürsek en baştaki tavrımıza geri döneceğimizden kimse şüphe etmesin.

Hazırlıklarımızı tamamladığımız an yeni harekatlarla hedeflerimize ilerlemeye devam edeceğiz.

YUNANİSTAN'A: BİRİLERİNİN ETEĞİNİN ALTINA SAKLANARAK...

Yunanistan kullanılarak dikkatimizi dağıtma gayretlerinin farkındayız. Bizim hava alanlarımızı, sahalarımızı tahrik ederek üzerimize gelenlere bizler de Hava Kuvvetlerimiz başta olmak üzere gereken dersi verdi, vermeye devam edeceğiz. Ege'deki haklarımızdan taviz vermeden Batı'daki kara, deniz, hava sınırlarımızı koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Birilerinin eteğinin altına saklanarak kabadayılığa yeltenen Yunanistan yönetimine bölgemizdeki gelişmelerden ve bir asır önceden ibret almasını tavsiye ediyoruz. Ege'deki komşumuzun bizimle mütenasip konumda yer almadığı gerçektir. Yunanistan konusu hak ettiği yere sahiptir. Yunanistan halkının, kendileri için felaketle bitecek macera peşinde koşacak yönetimlerine demokratik yollarla cevabı vereceklerini ümit ediyorum.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen devam bu batık batılılara . Bunlar yamuk düşüncelerini hiç değiştirmedi ve hep Türkiye ksrşıtı oldular . Yunanistan gibi küçük zayıf ülkelere bile çook destek verdiler fakat bizimle olan ilişkileri hep haçlılar gibi ..
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir laf var köprüden geçinceye kadar ayı, ya dayı diyeceksin bunları nato, ya almak bindiğin dalı kesmek demek yunanistan nato ülkesi değilmi pkk ya destek olmuyormu
    Cevapla
  • M.f 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı seçimde sizin kaybedeceğnizi düşünerek zar almışlardır. Erdoğan'sız hükumet de hemen onaylar.
    Cevapla
  • Ayhan Birol 1 yıl önce Şikayet Et
    REis iyi ki varsın....
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    En az Altı ay yada bir yıl bekletilsinler. Duruma göre hareket edilsin. Türkiye kararını Seçimlerden sonraya bıraksın. Çünkü bunlar bu hükümeti istemiyor zaten.
    Cevapla
  • Günay 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir yıldan fazla sürer üyelikleri. Üye 30 ülkenin parlementosundan gecmesi lazim. Bir yilda Isvec ve Finlandiyanin anlasmaya Ne kadar uyacak bakılır Reis ona göre hareket eder ve bizim parlementodan ret cevabi alir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR