AFAD'dan 6 il için 'orman yangını' uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bazı illerde beklenen şiddetli rüzgar nedeniyle orman yangını riskine karşı uyarı yayımladı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2022 23:37 GÜNCELLEME 01.07.2022 23:38 GÜNCEL
AFAD'dan 6 il için 'orman yangını' uyarısı
AFAD'dan 6 il için 'orman yangını' uyarısı

AFAD, bazı illerde hafta sonu beklenen şiddetli rüzgar nedeniyle orman yangını riski artacağından, piknik veya tarla temizliği sebepleriyle ateş yakılmaması konusunda uyarı yaptı.

Açıklamada, "Muğla, İzmir, Manisa, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerimizde hafta sonu etkili olacağı tahmin edilen şiddetli rüzgarın orman yangını riskini artıracağından, vatandaşlarımızın ormanlık alanlarda piknik, tarla temizliği ve anız sebepleriyle kesinlikle ateş yakmaması, görülen ateş veya dumanı 112'ye bildirmesi önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Diyarbekri 1 yıl önce Şikayet Et
    Ormanlık alanlara girişi yasaklayın. Ateş çıkmadan önlem alınsın. Ormanlık alana gitmedende piknik yapılabilir. Ormanlık alanda piknik şart değildir.
    Cevapla
  • Keremce 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir mesaj geldi.Şu ama kadar havada tık yok ,rüzgar namına.Ama güzel bir fikir ve uyarı.Biz de dikkat edelim inşaallah.Tekrarlanmasın da,üzülmeyelim.
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Uyarı, telefonuma geldi. Bilgilendirme hoşuma gitti. Lâkin, ormanlarımızda çıkan yangınların çoğunun sebebinin sabotaj olması fena halde canımı sıkıyor.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar da size oy verir mi. Alır ama vermez.
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Pikniği filan yasaklayın!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR