Rus gemisinde "çalıntı tahıl" iddiasıyla ilgili yeni gelişme

Çalıntı Ukrayna tahılı taşıdığı iddia edilen Zhibek Zholy adlı Rus gemisinin Sakarya Karasu'da durdurulduğu ve incelemeye alındığına ilişkin medyada yer alan iddialarla ilgili Türk yetkililerden açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2022 22:50 GÜNCELLEME 04.07.2022 23:00 GÜNCEL
Rus gemisinde "çalıntı tahıl" iddiasıyla ilgili yeni gelişme
Rus gemisinde "çalıntı tahıl" iddiasıyla ilgili yeni gelişme

Rus medyasında 3 Temmuz'da yayımlanan bir habere göre  Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar'ın Ukrayna televizyonuna yaptığı açıklamalara atıfla Ukrayna tahılı taşıdığı iddia edilen bir Rus kargo gemisinin Türkiye'de alıkonulduğu, gemide 4 ila 7 bin tonluk tahıl bulunduğu, Türkiye'nin gemi ile ilgili inceleme yapıldığı iddiaları gündeme geldi. 

Kremlin Sözcüsü Peskov, ise 4 Temmuz’da gazetecilerin, Ukrayna'dan çalıntı tahıl taşıdığı iddia edilen bir Rus kargo gemisinin Türkiye'de alıkonulduğuna dair çıkan haberlere ilişkin ise Rusya'nın  bu konuda bilgisi olmadığı, böyle bir olayın yaşanması halinde Türkiye'deki diplomatik temsilciliklere bildirimde bulunmaları gerektiğini söyledi.

Türk yetkililerden yapılan açıklamaya göre ise söz konusu kargo gemisinin Türkiye'de alıkonulduğuna dair iddiaları reddederek geminin yanaşma talebi bulunmadığı ve sadece demirlemek istediğini, gemiye Liman Başkanlığınca demirleme izni verildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri ise geminin Karasu limanı demir yerinde beklemesiyle ilgili şu ana kadar herhangi bir kontrol ve denetimin yapılmadığını açıkladılar.

Karasu açıklarında bekleyen tahıl yüklü gemi ile ilgili İçişleri ile Dışişleri Bakanlığı arasında yapılacak bir durum değerlendirme toplantı sonrası gerekli adımların atılacağı belirtildi.

Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR