Bakan Akar'dan 'tahıl koridoru' açıklaması!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl yüklü gemilerin Ukrayna limanlarından tahliyesi konusunda oluşturulması planlanan "tahıl koridoru"na ilişkin, "Yakın bir zamanda olumlu sonuç almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2022 17:28 GÜNCELLEME 06.07.2022 17:37 GÜNCEL
Bakan Akar'dan 'tahıl koridoru' açıklaması!
Bakan Akar'dan 'tahıl koridoru' açıklaması!

Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud arasındaki ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin "tahıl koridoru" konusundaki sorusunu yanıtladı.

Tahıl yüklü gemilerin Ukrayna limanlarından tahliyesi konusunda oluşturulması planlanan "tahıl koridoru" görüşmelerindeki son duruma ilişkin soruya Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "gıda krizinin" çözümüne yönelik gerçekleştirdiği diplomatik çalışmalar ve direktifleri kapsamında sürdürdükleri görüşmelerin olumlu geliştiğini belirtti.

"AKLISELİM ULUSLARARASI KİŞİ VE KURUMLAR DA DEVLETLER DE TAKDİR EDİYOR"

Teknik boyutların, deniz seyrüseferinde güvenlik boyutunun olduğunu, bununla ilgili Ukrayna, Rusya ve BM ile koordineli çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Akar, "İlgili bakanlıklar, kurumlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakın bir zamanda olumlu sonuç almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." diye konuştu.

Türkiye'den bir heyetin Rusya'ya tekrar gidip gitmeyeceğine yönelik soruya, "Mümkün, gidilebilir, muhataplarımız da gelebilir." karşılığını veren Akar, başka bir gazetecinin, "Tahıl koridorunun hayata geçirilmesine yönelik bir gecikmenin olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine de şunları kaydetti:

"Bu konuda dört önemli aktör var: Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM. Konuyla ilgili deniz seyrüseferinde güvenlik boyutu var. Mayınlar ve limanların güvenliği konusu var. Ülkelerin endişeleri gibi çeşitli konular var. BM'nin aldığı bazı kararlar, çizdiği bir çerçeve ve plan var. Bütün bunların hepsi değerlendirilerek bir yol bulmak için gayret gösteriliyor. Türkiye'nin ne yapmakta olduğunu aklıselim uluslararası kişi ve kurumlar da devletler de takdir ediyor."

KAYNAK : AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Ukraine de kalan a 400 leri polonya üzerinden türkiyeye geri getirmeli
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Birilerince mayınların serbest bırakılıp “33 günde gelecek mayınlar 3 günde İstanbula geliyorsaa”, veya “Ukraynadan gelecek gıda yüklü gemilere ABD savaş gemileri refakat etsin” şeklinde söylemlerde artış varsaaa “Karadeniz doğalgaz yataklarımız” da tehlikede demektir.. Emperyalizmin giremediği tek deniz Karadeniz’dir. Tezkere zamanında da “ABD’nin Trabzon limanını istemesi” bile uzun vadeli planlarının bir parçasıdır.
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    ırak nere trabzon nere .ıraka saldıracaklarında bizden trabzon limanını istediklerinde ben şaşmıştım
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR