Erdoğan, hikayesini dinleyince koruma ekibine aldırmıştı: Beni senin gibi biri korusun...

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Başkan Erdoğan'ın koruma ekibine aldırdığı 5 yıldır da koruma görevini icra eden 15 Temmuz gazisi Vokan Yiğit, o geceyle ilgili tüyleri diken diken eden açıklamalar yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.07.2022 17:07 GÜNCELLEME 15.07.2022 17:07 GÜNCEL
Erdoğan, hikayesini dinleyince koruma ekibine aldırmıştı: Beni senin gibi biri korusun...
Erdoğan, hikayesini dinleyince koruma ekibine aldırmıştı: Beni senin gibi biri korusun...

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni korumak için sokağa çıkan Volkan Yiğit, ikizi ve ardından kayınbiraderini kaybetti, kendisi gazi oldu. Yaşadıklarını televizyondan izleyince gözleri dolan Başkan Erdoğan'ın talimatıyla koruma ekibinde işe başladı. Yiğit, "O gece herkes ölümü öldürmüştü sanki. Üzerinize bombalar geliyor, insanlar ölüyor ancak siz, eve gitmeyi aklınıza getirmiyorsunuz. Vatan sevgisi bu kadar büyükmüş, orada anlıyorsunuz" diye konuştu.

MİNİBÜSLE DOLUP KÜLLİYE'YE GİTTİK

15 Temmuz gecesi kendi marketinde olduğunu söyleyen 4 çocuk babası, 41 yaşındaki Volkan Yiğit, "Darbe oluyorsa bizim burada durmamızın bir anlamı yok deyip bir minibüse dolarak Külliye'nin yolunu tuttuk. Zırhlı araçlarla vatandaşların üzerine ateş ediliyordu. Kalabalıktakiler de yerden buldukları taşları onlara fırlatıyorlardı. İkizim Furkan ve kayınbiraderim de bizimleydi. Biz halka, 'bunlar bizim askerimiz, onlara vurmayın' diyerek ortamı yumuşatmaya çalıştık. Ancak askerler insanları öldürmeye başlayınca biz de aradan çekildik. Sonrasında da hepsini araçlardan indirip polislere teslim ettik. O arada Cumhurbaşkanımız halkı meydanlara davet edince daha bir rahatladık. Çünkü Cumhurbaşkanımız ile alakalı asılsız söylentiler yayılmıştı" dedi.

İKİZİM BENİ UYARDI, ŞEHİT OLDU

"O anda büyük abilerimin yeğenleri alıp AK Parti Genel Merkezi önüne, annemin de gelinlerle Kızılay Meydanı'na gittiğini öğrendik" diyen Volkan Yiğit, o acı saatleri şöyle anlattı:

"Biz de 25 kilometre uzaklıktaki Külliyeye gitme kararı aldık çünkü sonuçta hainler oraya gireceklerdi, hedeflerinden biri de Cumhurbaşkanımızdı. Biz de 'elimizden ne geliyorsa yapar, orayı koruruz' dedik. Oraya vardık, bir süre sonra ilk bomba atıldı, Külliyenin demirlerine çarptı. Ardından jandarmanın bulunduğu yere atıldı. Orada çok yaralananlar olmuştu. Onlara yardım edecekken ikizim, 'Volkan koş, ikinci uçak geliyor' dedi. O sırada o patlama oldu, ikizim Furkan ve kayınbiraderim Alper şehit oldu. Ben ise şarapnel parçası ile kolum ve omuzumdan yaralandım. O gece herkes ölümü öldürmüştü. Üzerinize bombalar geliyor, insanlar ölüyor ancak siz, eve gitmeyi aklınıza dahi getirmiyorsunuz. Vatan sevgisi bu şekilde imiş, bu kadar büyükmüş meğer, orada anlıyorsunuz."

"BENİ SENİN GİBİ BİRİ KORUSUN"

Aradan yıllar geçmesine rağmen ikizi Furkan'ı aklından çıkaramadığını kaydeden Volkan Yiğit, "Günler çok zor geçiyor. Sabah kalkıyor, yüzümü yıkıyorum aynaya baktığımda sanki karşımda onu görüyorum. Hiç ayrı günümüz geçmedi. Aynı anda askere gittik, aynı anda nişanlandık ve evlendik. Aynı anda çocuklarımız oldu. Hiç ayrılmadık, ta ki o uçağın attığı son bombanın bizi ayırmasına kadar" dedi.

Bir süre sonra yaşadıklarını bir televizyon kanalında anlatırken Başkan Erdoğan'ın çok duygulandığını ifade eden Yiğit, "Daha sonra Külliye'ye gittik. Cumhurbaşkanımız, 'Beni senin gibi biri korusun, benim korumam olur musun?' diyerek annem ve eşimden izin istedi. Çok büyük gurur duydum, 'Emriniz başım üstüne' dedim. 365 gün zorlu bir eğitimden geçtim. 5 yıldır da Cumhurbaşkanımızın korumasıyım" diye konuştu.

KAYNAK : Akşam Gazetesi
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 131 TÜMÜ
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun.Şehidimizin de mekanı cennet mâkâmı âlî olur İnşaAllah.
    Cevapla
  • Barış koyuncu 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan sana canım feda
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlı uzun ömürler versin inşallah
    Cevapla
  • Bekir Sağlam 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Allah sayılarını artırsın inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Birgün bu hain sürüsünün hepsini cezaevlerinden çıkarıp darağaçlarında saklanacağı günü bekliyorum... o gün gelsin diye dua ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR