Son dakika: Tahran'da Putin'le ikili zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahran'da Putin'le görüşme öncesi "Son İstanbul görüşmelerinde Rus heyetinin yaklaşımı çok olumluydu. Buradan alacağımız netice tüm dünyayı olumlu etkileyecektir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.07.2022 19:32 GÜNCELLEME 19.07.2022 20:45 GÜNCEL
Son dakika: Tahran'da Putin'le ikili zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama
Son dakika: Tahran'da Putin'le ikili zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Son dakika bilgisine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Tahran'daki zirve kapsamında bir araya geldi. 

"TÜM DÜNYAYI OLUMLU ETKİLEYECEK"

Başkan Erdoğan ve Putin, zirve öncesi bir görüşme gerçekleştiriyor. Başkan Erdoğan, Putin''le yapacağı görüşme öncesi kısa bir açıklamada bulundu. "Son İstanbul görüşmelerinde de Rus heyetinin yaklaşım tarzı çok olumluydu. Buradan alacağımız netice tüm dünyayı olumlu etkileyecektir." dedi.

Erdoğan "Ben yine de şahsım ve heyetim atına çok teşekkür ediyorum. Görüşmelerimizin verimli geçeceğini umuyorum" diye ekledi.

PUTiN'DEN ERDOĞAN'A TAHIL KORİDORU TEŞEKKÜRÜ

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, "Sayın Başkan sizi gördüğüme sevindim. Yaklaşık 1 yıldır görüşmüyoruz” dedi. Putin’in bu sözlerine karşılık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Sık sık telefonda görüşüyoruz” diye konuştu. Açıklamalarına devam eden Putin, “İlişkilerimiz her durumda gelişiyor. Çok önemli bir hızda ticari ciromuz artıyor. Astana Zirvesi öncesinde ikili görüşme fırsatı bulduğumuz için mutluyum. Elbette birçok soru var. Karadeniz üzerinden tahıl ihracatı konusunda müzakere için bir platform oluşturduğunuz ve arabuluculuk çabalarınız için teşekkür ederim. Tüm sorunlar henüz çözülmedi. Ancak ileri yönde bir hareket olduğu gerçeği olumlu” ifadelerini kullandı.

"SURIYE’DEKİ YERLEŞİME DAİR BİRÇOK SORUN VAR"

Suriye konusunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a görüşlerini aktaran Putin, “Tabii ki Suriye’deki yerleşime dair birçok sorun var. Ancak gelecek vaat eden büyük ikili projeler de ilerliyor ve gelişiyor. Tabii ki bir diğer önemli görüşmemiz Dağlık Karabağ sorununun çözümü. Geçtiğimiz günlerde Hazar Zirvesi’nde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştüm ve size kocaman bir selam getirdim” dedi.

ÜÇLÜ ZİRVE GERÇEKLEŞECEK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Astana formatında 7. Üçlü Zirve'ye katılmak üzere İran'ın başkenti Tahran'da bir araya gelecek.

ZİRVENİN GÜNDEMİ

Astana formatındaki zirvede, Suriye'deki güncel gelişmeler, PKK/YPG ve DEAŞ başta olmak üzere bölge güvenliğine tehdit teşkil eden terör örgütleriyle mücadele, siyasi çözüme yönelik çabalar, insani durum ve Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüşleri konularının ele alınması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin Tahran’da bir araya geldi

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • misafir 07 1 yıl önce Şikayet Et
    su 57 ler hayırlı olsun bu tarihi unutmayın amfibik uçaklar birde bu uçakları
    Cevapla
  • Cüneyt Işık 1 yıl önce Şikayet Et
    Biri Türk, diğeri Rus, niye ingilizce hal hatır soruyorsunuz ki. Ben olsam bir kaç kelime Rusça öğrenir , bilmem kaçıncı karşılıklı görüşmeden sonra muhatabımdan Türkçe bir kaç söz işitmek için teşvik ederdim. Liderlik her alanda olmalı. Dünyayı inim inim inleten batı dilini, bu muhalif üçlü görüşmede kamera karşısında konuşmak hiç şık olmamış.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis'e Aliyev'den kocaman bir selam getirmek ne demek? Bir yıldır görüşmedik ne demek? Önce bunları iyi analiz etmek gerekir.
    Cevapla
  • vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    sence nedémek akli olan anlar reisin adamlığını
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Yuzyuzeden bahsediyor görüşmedik demesi ondan
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin Notoyla savaşıyor beraber olursak Nato diye bişey kalmaz Dünyada bi nefes alır
    Cevapla
  • Tarık 1 yıl önce Şikayet Et
    hepinize ayrı ayrı ilgi ve sıra gerekecek tamam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR