Son Dakika: Uyuşturucu baronu savcı gözaltına alındı

Uyuşturucu şebekesi liderliği ile FETÖ borsası oluşturduğu belirlenen savcı, Antalya’da gözaltına alındı. İfadesi alınmak üzere Adana’ya gönderilen savcıdan HSK 2. Dairesi savunma istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2022 10:03 GÜNCELLEME 22.07.2022 10:11 GÜNCEL
Son Dakika: Uyuşturucu baronu savcı gözaltına alındı
Son Dakika: Uyuşturucu baronu savcı gözaltına alındı

Adana'dan Konya'ya uyuşturucu sevkiyatı yapan şebekeye yönelik Konya'daki operasyonda yakalanan polis memuru kuryenin telefonundaki incelemede Cumhuriyet Savcısı O. Y.'ye ulaşılmıştı. Uyuşturucu trafiğini yönettiği ve örgüt lideri olduğu ortaya çıkarken aynı zamanda FETÖ borsası oluşturduğu da belirlenmişti. O. Y.'nin, FETÖ/PDY'ye üye olma suçlaması ile soruşturma başlatılan ve kovuşturma yapılmasına yer olmadığı yönünde karar verilecek olan şüphelilerin bilgilerini örgüt üyelerine attığı ve örgüt üyelerinin bu kişileri arayarak para istedikleri ortaya çıkmıştı.

ANTALYA'DA GÖZALTINA ALINDI

Savcı Antalya'da evinde gözaltına alındı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Antalya'da gözaltına alınan O. Y.'nin evinde arama da yapıldı. Yarbaş, işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere Adana'ya gönderildi.

Uyuşturucu baronu savcı, kuryesi de polis çıktı!Uyuşturucu baronu savcı, kuryesi de polis çıktı!

HSK SAVUNMA İSTEDİ

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nca O. Y. hakkında uyuşturucu sevkiyatlarını yönetmesi nedeniyle kişisel suçtan, FETÖ borsası oluşturması nedeniyle ise görev suçundan iki ayrı inceleme başlatıldı. Yarbaş'ın bu kapsamda 11 Mayıs 2022'de görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

HSK GÖREV SUÇUNDAN SAVUNMASINI İSTEDİ

O. Y'nin gözaltına alınmasıyla HSK İkinci Dairesi, FETÖ borsası oluşturması nedeniyle görev suçu işleyen O. Y'nin savunmasını istedi. O. Y'nin 10 gün içinde savunma vermesinin ardından HSK İkinci Dairesi, baron savcının meslekten ihracını görüşecek.

KAYNAK : Sabah
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • 10. köy 1 yıl önce Şikayet Et
    Okuduğunu anlamayanlara. Adam fetöcü değil, fetö borsası oluşturmuş. Yani para karşılığı hakkında fetö soruşturması ya da davası olanlardan rüşvet alıp onları aklamış.
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    ben demiştim mümkünatı yok bu fetöcü demiştim akıl alır değil koca savcı neler yapıyor karlov suikastını bir polis yapmıştı hatırlayın
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne duruyorsunuz?Neyi bekliyorsunuz?Hemen sıcağı sıcağına yapsanıza.İşi soğutup ADAMA acıyıp tekrar GÖREVE MARŞ MARŞ mı diyeceksiniz.Bundan sayın SAVCI olurmu?Polislerimden de sayın POLİSLERİM olur mu?Olmaz ise hemen derhal MESLEKTEN İHRAÇ ve DEVLET MEMURU OLAMAZ Uyuşturuce BARONU LİDERİ olur ŞERHİDE konularak meslekten el çektirip tüm TÜRKİYE ve bizlerde rahat bir nefes almış oluruz çoluk çocuğumuzda bu ZALİMLERDEN KURTULMUŞ olur.
    Cevapla
  • ALİHAN 1 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ her pisliğin altından çıkıyor..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    "Her millet layık olduğu gibi idare edilir" diyen Hz. peygamber (sav) elbette doğru söyledi, Görevini hakkıyla yapan savcı ve Polisler bizim için fazla, Vahim olanı şu ki, bunlar Savcılık ve emniyetin çalışması ile değil, Vatandaşın yaptığı bir ihbarla Konya da yakalandılar, yani ihbar olmasa yakalanmayacaklar, alan memnun, satan memnun herhalde.! Sadakte Ya Rasülallah diyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR