LGS lise taban puanları 2022: Sınavla ve sınavsız alan okulların boş kontenjanları belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığının yerleştirme sonuçlarını açıklamasıyla herhangi bir liseye kayıt hakkı kazanamayanlar, 2022 LGS boş kontenjanları araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı kılavuz ile birlikte liselerin yüzdelik dilimleri, başarı sıralamaları ve taban puanları belli oldu. Tercih işlemleri e-Okul üzerinden 25-29 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Adaylar sınavla ve sınavsız öğrenci kabul eden liselerin taban puanlarına ulaşabilirler.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2022 16:27 GÜNCELLEME 25.07.2022 16:27 GÜNCEL
LGS lise taban puanları 2022: Sınavla ve sınavsız alan okulların boş kontenjanları belli oldu!
LGS lise taban puanları 2022: Sınavla ve sınavsız alan okulların boş kontenjanları belli oldu!

Lise tercihleri sonucunda herhangi bir okula yerleşemeyen adaylar iki ve üçüncü tercih ve nakil işlemlerinde şanslarını deneyecek. Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim kurumları yerleştirme takvimine göre tercih işlemleri 25-29 Temmuz arasında alınacak. Tercih yapmak isteyen adaylar ise e-Okul VBS üzerinden işlemlerini gerçekleştirecek. Açıkta kalan adaylar sınavla ve sınavsız öğrenci kabul eden bölümleri araştırmaya erkenden başladı. MEB'in yayınladığı istatiksel verilere göre sınavlı okullarda doluluk oranı yüzde 99'a ulaştı. Peki 2022 LGS boş kontenjanlar nereden görüntülenir? İşte MEB LGS boş kontenjan, başarı sıralaması ve yüzdelik dilimleri görüntüleme yöntemi...

YKS tercih döneminde dikkat! Bu bölümleri kazanan öğrencilere 5.500 TL bursYKS tercih döneminde dikkat! Bu bölümleri kazanan öğrencilere 5.500 TL burs

LGS 2. tercihler ne zaman, nasıl yapılacak? MEB 2022 nakil ve yerleştirme takvimi LGS 2. tercihler ne zaman, nasıl yapılacak? MEB 2022 nakil ve yerleştirme takvimi

2022 LGS Sınavla ve Sınavsız Boş Kontenjanlar

Milli Eğitim Bakanlığı, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumları ile sınavsız öğrenci kabul eden ortaöğretim kurumlarına nakil ve tercih işlemleri için boş kalan kontenjanların açıkladı. Kontenjanlar ile beraber okula alım yapılan tavan ve taban puanlar, yüzdelik dilimler ve başarı sıralamaları da belli oldu. Aşağıda bulunan yönlendirmeler üzerinden öğrenciler sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Sınavla Öğrenci Alan LGS Boş Kontenjanları İçin Tıklayınız

Sınavsız Öğrenci Alan LGS Boş Kontenjanları İçin Tıklayınız

Liselerin 2022 Taban Puanları Açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları "e-okul.meb.gov.tr" adresinde açıklandı.

LGS kapsamında merkezî yerleştirmeyle öğrenci alan liselerin taban puanları ve yüzdelik dilimler tablosu ile boş kontenjanlar belli oldu. Liselerin yerleştirme sonuçlarına göre oluşan taban puanları ile boş kontenjanlarına "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabiliyor.

Önemli:  2022 yılı merkezi sınav puanı ile öğrenci alan liselerin taban ve taban puanlarına, yüzdelik dilimlerine aşağıda bulunan tablodan ulaşabilirsiniz.

2022 Lise tavan ve taban puanlarını görüntülemek için tıklayınız

Tercih ve Nakil Başvuruları e-Okuldan Yapılacak

LGS tercih işlemlerinde olduğu gibi ikinci tercih ve nakil başvuruları da e-Okul VBS üzerinden yapılacak. Bakanlık tarafından yayınlanan takvime göre öğrenciler ikinci tercih ve nakil işlemleri başladı. Adaylar aşağıdaki tarihlere göre hareket edebilirler;

1. Nakil tercih başvuruları 25-29 Temmuz 2022 (sonuçlar 1 Ağustos)

2. Nakil tercih başvuruları 01-05 Ağustos 2022 ( sonuçlar 8 Ağustos)

LGS Nakil İşlemlerinde Kaç Okul Tercih Edilebilir?

Milli Eğitim Bakanlığı LGS yerleştirmelerine esas nakilleri bu yıl iki dönemde gerçekleştirecek. Her dönemde merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla üç okul tercih edilebiliyor. Yerel yerleştirme ile öğrenci kabul eden okullar için en fazla üç, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 lise tercihi yapılabilir.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine kayıt hakkı kazanan öğrenciler, esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmuyor. Ancak tercihlerde yerleşemeyen adaylar, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul terci edebilir. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla iki okul seçilebilir.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 2
  • Sakarya 2 yıl önce Şikayet Et
    Diplomalı çöpçü, üni mezunu, çiçekçi, üni mezunu oto stopcu uffff gani vallahi...
    Cevapla
  • Memoral 2 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite okumak basitleşti artık çok fazla okul oluncada açıkta kalma durumun yok eskiden mezun olana profesör gibi bakardık şimdi heryer mezun var ama vasıflı değiller.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR