Mardin'de PKK'ya dev operasyon: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle kırsal Günyurdu Mahallesi ve mezralarında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.07.2022 07:33 GÜNCELLEME 28.07.2022 07:34 GÜNCEL
Mardin'de PKK'ya dev operasyon: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Mardin'de PKK'ya dev operasyon: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesi mülki sınırları içerisinde bulunan mahalle ve kırsal bölgelerde üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, maksadıyla operasyon icra edileceği ifade edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Operasyon icra edilen bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince; 28 Temmuz 2022 Perşembe günü saat: 05.00'ten itibaren bölgedeki operasyonların sona ermesine kadar Nusaybin ilçesi, Günyurdu Mahallesi ve mezraları ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

KAYNAK : DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Misafir65 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Türk'ünde icabına bakın.
    Cevapla
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun.Ezin hain kafaları.Keşke Chpkk nın içindeki hainlerinde kafasını ezseniz
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke haber vermeseydiniz medya olarak
    Cevapla
  • Nefes aldırmayın 1 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle diyarbakır mardin şırnaktaki pkk destekçisi hdpye oy veren vatan haini ayrılıkçı kürt nüfusu sürekli güvenlik güçleri kontrol etmeli nefes aldırmamalıyız
    Cevapla
  • Vatansever18 1 yıl önce Şikayet Et
    hain doludur oralar hain bilmemmi özellikle köylere yoğunlaşın büyükbaş hayvanlar için taşla çevrili avluların ortasında hayvanlara su içmesi için yapılan büyük taştan oyma su oluklarının altına bakın meşelikler arasında ekilip biçilen tarlaların ortasına öbeklenmiş etrafı çalı çırpı ile kamufle edilmiş yerlerin altına bakın su kuyularının ağız kısmından 1 metre aşağıda yatay kazılmış gizli tüneller arayın şu an dağ kadrosunda mehmetçiğin sıkıştırdığı bir çok terörist pkk destekçisi köylere sığındı köylerde gizlenip korunuyorlar köylere operasyon yapıp kimlik kontrollerini sıklaştırın yiğitlerim allah yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR