Mardin'deki kazada gözaltına alınan 2 TIR şoförü tutuklandı

Son dakika... Mardin'in Derik ilçesinde freni arızalanan TIR iki araca çarptıktan sonra kalabalığın arasına dalmıştı. 20 kişi hayatını kaybettiği kazayla ilgili gözaltına alınan 2 TIR sürücüsü tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.08.2022 19:40 GÜNCELLEME 22.08.2022 10:56 GÜNCEL
Mardin'deki kazada gözaltına alınan 2 TIR şoförü tutuklandı
Mardin'deki kazada gözaltına alınan 2 TIR şoförü tutuklandı

Mardin'e bağlı Derik ilçesinde dün meydana gelen iki ayrı kazada, 20 kişi hayatını kaybetti. İlk kazayı gerçekleştiren ve 4 kişinin ölümüne sebep olan TIR sürücüsü Umut G. ilk ifadesinde, ağır tonaj yüklemediğini ve aracının bakımını 1 ay önce yaptırdığını söyledi. 27 ton ağırlıkla birlikte yola çıktığını kaydeden sürücü, üç yol mevkiisine geldiğinde ise aracının rampadan önce frenlerinin tuttuğunu rampaya geldiğinde ise frenlerinin tutmadığını fark ettiğini bu nedenle frenlere iyice asıldığını söyledi. Kazaya karışan 2 TIR sürücüsü de tutuklanarak cezaevine yollandı.

Mardin'in Derik ilçesi üç yol mevkisinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 20 kişi hayatını kaybetmişti.

AYNI NOKTADA PEŞPEŞE KAZALAR

Mardin'in Derik ilçesinde saat 18.00'da Diyarbakır Caddesi'nde Mazıdağı istikametinden gelen, Umut G. yönetimindeki 73 NS 384 plakalı gübre yüklü tır, freninin patlaması sonucu iki araca çarptı.

Ölümlü kazanın ardından olay yerine polis ve itfaiye ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Saat 18.30'da sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen 34 NMB 53 plakalı tır kontrolden çıkarak, kaza yapan araçlara müdahale edenlere çarptı.

Bölgeye, takviye olarak çok sayıda AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi yönlendirildi. Yaralılar, kentteki hastanelerde tedavi altına alındı.

TIR SÜRÜCÜLERİ TUTUKLANDI

20 kişiye mezar olan kazaya karışan iki TIR'ın şoförü de tutuklanarak cezaevine yollandı.

TIR ŞOFÖRÜNÜN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: 27 YON YÜKLENDİ

Bölgede ilk kazayı gerçekleştiren ve 4 kişinin ölümüne sebep olan TIR sürücüsü Umut G.'nin ilk ifadesi ortaya çıktı. Umut G. gübrü yüklü TIR ile Irak'ın Zaho kentine gitmek üzere yol çıktığını söyledi. Ağır tonaj iddilarıyla ilgili konuşan Umut G. ifadesinde yük sınırının 29 ton olduğunu ve kendisinin 27 ton yüklediğini belirtti.

"FRENLERİN TUTMADIĞINI FARK ETTİM"

27 ton ağırlıkla birlikte yola çıktığını kaydeden sürücü, üç yol mevkiisine geldiğinde ise aracının rampadan önce frenlerinin tuttuğunu rampaya geldiğinde ise frenlerinin tutmadığını fark ettiğini bu nedenle frenlere iyice asıldığını söyledi.

"İKİNCİ KAZAYI HATIRLAMIYORUM"

Araç bakımını 1 ay önce yaptırdığını söyleyen Umut G. aynı bölgede gerçekleşen ikinci kazaya ilişkin ise hiçbir şey hatırlamadığı dile getirdi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 86 TÜMÜ
  • Osman Aktaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Aasılmalı ki ibret olsun kamyonculara otuz kırk ton yük atıp birde hız yapıyorlar lan o kamyon yada tır motoru tasarımı onu kaldırmazki akılsız adam bu cahil pervasızları ancak idam adam eder ülkede herkes vahşileşiyor devletin farkına varıp azıtanları öldürmesi lazım herkes haddini bilecek
    Cevapla
  • Mahmut Akar 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl hedefine ulaşamamış, benzi istasyonuna varmak için gaza köklemiş resmen. Bu fren patlaması falan değil. Yokuş yok zaten, hiç hızını kesmiyor, araçlara çarpınca yavaşlaması gerekir, o da olmuyor.
    Cevapla
  • Muttaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahmut Bey o yol yokuş aşağı bir yok, videoda çok da belli olmuyor. Bir de fren boşalıp tutmadığı zaman araçlar zaten gaza basmış gibi hızlanır bayır aşağı olunca. Bu durumda şoför aracı yolda tutmaya çalışıp, önündeki araçlara çarparak önünü açıp yolda devam edebilir ve böylece yol kenarındaki insanlara ve yardım ekiplerine çarpmayabilirdi. Ne yazık ki iki araca çarpmayayım diye 50-60 kişiyi aracın altına almayı tercih etmiş!
    Cevapla
  • İDAM GELSİN ARTIK 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahmut Akar size katılıyorum görüntüleri bende her türlü açıdan izledim KATİL Tır şoförü RESMEN BİLEREK KALABALIĞIN arasına dalıyor asıl amacı benzinliğe dalmak patlama olmasını sağlamak böylece CAN kaybının çok olmasını sağlamaktı buradan ülkemizde halk arasında ikilik çıkarmak iktidarı hedef almak istediler belki bunu okuyanlar saçma delilik der fakat görüntüleri tekrar tekrar izleyin anlarsınız KATİL TIR şoför önünde itfaiye aracı ile başka bir araç varken onlara temas etse duracak hafifleyecek ama o ALÇAK HAİN BİLEREK HALKIN ARASINA DALIYOR İDAM İDAM İDAMM
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce allah korkusu olacak sonrası kurallar doğal gelir oeşinden.
    Cevapla
  • Aktolgalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaza olmuş itfaiye ve sağlıkçılar da gelmiş Kaza yerine 500-600 metre kala önlem alınsa trafik polisleri ellerine hazır, KAZA VAR LEVHASI verilse her ekipte olsa kaza anında gerekli önlemlerde bu levhası tutularak geriden gelenler ikaz edilse bu olaylar olması azalır. Herkes kaza başında önlem yok!!!!!!
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha neler 10km önceye işaret koymalıydı dimi. Bu aklı size kim veriyor yada önlem alınmadı algısı grup halde bir elden mi yapılıyor? Kazanın olduğu yer Şehir içi yol ve hız sınırı 50km ikaz koyması gereken en fazla 40m. Gece ve viraj içinde değilse 20m mesafe yeterli.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    çok sürat yaptınmı arabada olsa kamyon otobusde olsa kontrol sağlayamazsın ve suçlusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR