Gülşen'e bir tepki de sanat camiasından! MESAM ve usta oyuncular ateş püskürdü

Skandallar sözleriyle İmam Hatip liselerini ve öğrencilerini hedef alan şarkıcı Gülşen'e MESAM'dan ve usta sanatçılardan tepkiler geldi. Bahadır Yenişehirlioğlu, Gülşen'e "Acizlikten, zavallılıktan, pespayelikten başka bir şey değil" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2022 16:33 GÜNCELLEME 25.08.2022 16:33 GÜNCEL
Gülşen'e bir tepki de sanat camiasından! MESAM ve usta oyuncular ateş püskürdü
Gülşen'e bir tepki de sanat camiasından! MESAM ve usta oyuncular ateş püskürdü

Verdiği konserde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatılan ve gözaltına alınan şarkıcı Gülşen'e sanat camiasından tepki geldi. 

İmam Hatip okullarını ve mensuplarını "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor' gibi çirkin sözleriyle hedef alan Gülşen'e tepki gösteren MESAM Başkanı Recep Ergül ve ünlü oyuncular Bahadır Yenişehirlioğlu ile İsmail Hakkı Ürün, Haber7'e çok önemli açıklamalarda bulundu:

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı Recep Ergül: Sanatçıların üretimleriyle ve hakkıyla gündeme gelmesini isterim. Gülşen isimli bu arkadaş daha çok kıyafetleriyle, ailevi değerleri ve inanç değerlerini suiistimal ederek, hakaret ederek gündeme gelmek istiyor. Bunları reklam kokan hareketler olarak değerlendiriyorum. Hem giyim kuşamı hem de bu tarz söylemlerini şiddetle reddediyorum. Burada medyamızın çok önemli bir sorumluluğu ve suistimali olduğu düşüncesindeyim. Yıllardan beri medyada gerçekten bu ülkenin öz değerlerini, milli, manevi değerlerini, geleneksel değerlerini korumaya çalışan ve bu doğrultuda idealist çalışmalar yürüten sanatçılar bunların gördüğü kadar değer görmedi. Dolayısıyla bugün Gülşen yarın bir başkası olacak. Bir başka boyutu daha var. O da şu, Türkiye'de 2023 yılında bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Yaklaşık 20 yıldır mevcut iktidarın olası değişikliği için de bir manevra alanı hazırlıyorlar diye düşünüyorum. Bunu biz hayatımızda görüyoruz. Oysa ki sanatçı omurgası sağlam insan olmalı, rızkı veren Allah'tır. Bu ülkenin çok büyük bir bölümü Müslümandır. İnsanların inançlarına saygı göstermek lazım. Başka inançlara da saygıyı göstermek lazım. Toplum içinde benim de imam hatip mezunu olan çok sayıda arkadaşım var ki, gayet namuslu, ahlaklı, erdemli insanlardır. Kimsenin haddine değildir, onlara dil uzatmak. 

Usta sanatçı Bahadır Yenişehirlioğlu: Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Bu aslında nefret suçu. Yargının müdahil olması lazım ve yargılanması icap eder. Çünkü toplumun içinde büyük bir kesimi hedef alıyor. Bireyi hedef almıyor. Bir camiayı hedef alıyor. Bütün İmam Hatipleri sapıklıkla itham ediyor. Dolayısıyla bir avukat olarak biliyorum ki bu cezayı gerektirir ve birçok insan bu konuda dava açabilir şahsi olarak ama devletin savcılarının da harekete geçmesi lazım. Onlar da görüyorum ki gereğini yapacaklar. Bu tip provokatif hareketlerinin sanatla bir alakası yoktur. Zaten sanat bambaşka bir şey. Bunlar popüler kültürün maymunu niteliğinde olan kişilikler. Onları sanatçı olarak kabul etmemiz mümkün değil. Gündemde kalabilmek için ya kutsal olan bedeni apaçık ortaya koyup pazarlamaktan yol alıyorlar ya da insanların değerleri üzerinden onları kışkırtarak yol almaya çalışıp gündem olmaya çalışıyorlar. Acizlikten, zavallılıktan, pespayelikten başka bir şey değil. 

Ünlü oyuncu İsmail Hakkı Ürün: Bir sanatçı olarak onlara sanatçı diyemiyorum. Böylesi şarkıcılar veya sahne şovmenleri kendilerini gündemde tutmak için kutsal değerleri bile göz göre göre çiğniyorlar. Ona sanatçı payesi veren insanların şapkalarını önlerine alıp iyice düşünmeleri lazım. Kimlere, nasıl değer veriyorlar, kimleri nerelere getiriyorlar? Ve o bir yerlere getirdikleri insanlar, onların kutsallarıyla, değerleriyle nasıl dalga geçebiliyor? Bu özgürlüğü nasıl elde ediyor bunu düşünmeleri lazım. Ben şuna da karşıyım. İnsanlar sosyal medyada hemen Gülşen tutuklansın yok şöyle olsun yok böyle olsun yazıyorlar. Her şeyi devletten beklememek lazım. O şarkıcıyı oraya getiren halk neticede. Dolayısıyla onu oraya getirenlerin onu oradan indirmeleri lazım. Bunun gibi çok örnek var. Bu ne ilki ne de sonu olacak. Şahsiyetsiz birisi yani. Ne söylesek boş. Böyle insanların sanat camiasından kesinlikle ve kesinlikle uzak tutulmasını, insanların değer yargıları ne olursa olsun müspet veya menfi insanların değerleriyle kesinlikle kimsenin dalga geçmesi geçmemesini özellikle sanatçıların dalga geçmemesini istiyorum.  

KAYNAK : Haber7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 192 TÜMÜ
  • Pütürgeli 1 yıl önce Şikayet Et
    “Kutsal değerleri bile göz göre göre çiğniyorlar “ denilmiş..Bunlar tüm kutsal değerlerin bilakis düşmanıdırlar!
    Cevapla
  • Atillah 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin %90 müslüman bu insanların üzerinden para kazanıyorsunuz biraz saygınız olsun..!!! Onlar sizin neden yarı çıplak gezdinizi karışan varmı..??? Sanatçı dini değerlere ve insanların inançları hakkında konuşamaz sadece sanatına icra eder... İnsanlara saygısı olmayan sanatçı şarkıcı ve sinema oyuncusu olsun onlara izlemek için vereceğim para ile sokak hayvanları için mama alırım diye iyidir
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Hic onemli degil, bir kiymeti harbiyesi yok.Onlar milletimizin gonlunde yok hukmunde artik. Suc varsa cezasida olur.
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    imam hatip liselilerden çok devletin müfredatına göre eğitim veren imam hatip liselerine yani devlete SAPIK dedi bu kadın . bunu savunanlarda bununla aynı kafada çapsız çapulcu politikacılar vede kalleş beyinlerdir. sizler islama göre imansın olabilirsiniz .ama islama hakaret edemezsiniz.
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlara anladığı dilden konuşmak lazım cezaevinden hiç çıkarmayacaksın chp genel müdürü yine şaşırtmayarak bunlara sahip çıktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR