Kılıçdaroğlu'dan canlı yayında "tezkere" yalanı

CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin 2019 ve 2020'de "evet" oyuyla desteklediği ve aynı ifadelerin yer aldığı ancak "hayır" oyu verdiği 2022'deki tezkereyi eleştirerek açıkça yalan söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.08.2022 01:55 GÜNCELLEME 28.08.2022 01:56 GÜNCEL
Kılıçdaroğlu'dan canlı yayında "tezkere" yalanı
Kılıçdaroğlu'dan canlı yayında "tezkere" yalanı

Habertürk TV'de Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu "Yabancı bir ülkenin askerlerinin terörle mücadele etmek için Türkiye'ye gelmesi için evet diyorlar mı, hayır mı diyorlar. Kendi ülkemde yabancı asker postalı görmek istemiyorum diyorsa hayır demeli. Kendi ülkemde yabancı asker istemem." dedi.

CHP'NİN KARŞI ÇIKTIĞI TEZKERE METNİ

Kılıçdaroğlu’nun ‘hayır’ demelerine gerekçe gösterdiği ilgili kısım şöyle: “Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması...” ifadesi yer alıyor.

Bu ifade terör örgütü DEAŞ karşıtı olası koalisyon için, yıllar önceki tezkere metinlerine eklenmişti. Resmi Gazete’de 10 Ekim 2019 ve 9 Ekim 2020 tarihlerinde yayınlanan tezkere metninde de aynı ifade yer alıyor.

 

ÖNCEKİ TEZKERELERLE BİREBİR AYNI

Daha sonraki tezkerelerde de benzer şekilde bu metin yer alıyor. Birebir aynı ifadelerin yer aldığı tezkere metinlerine, CHP önceki yıllarda ‘evet’ oyu vermişti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Bizim bugün bu tezkereye 'evet' dememiz, yürütmenin bugüne kadarki Suriye politikalarını desteklediğimiz anlamı asla taşımaz." demişti.

CHP, HDP'nin dediğini yaptı, tezkereye hayır oyu verdiler!CHP, HDP'nin dediğini yaptı, tezkereye hayır oyu verdiler!

HDP "HAYIR" OYU KULLANMASINI CHP'YE ŞART KOŞMUŞTU

HDP, CHP ve İYİ Parti'nin tezkereye "hayır" demesini istemişti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Muhalefet partileri tezkere konusunda geçmiş tavırlarından farklı bir tutum almalıdır" demişti. 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 115 TÜMÜ
  • yahya 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman neden htp ile berabersin.
    Cevapla
  • Rotasız deli 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan söylemekten bıkmadın gitti sürat ını görünce insanın midesi bulanıyor
    Cevapla
  • ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    ya boş beleş yalan söylemekle olmuyor.. tezkere suriyeye asker gönderme tezkeresiydi !!
    Cevapla
  • NAZMİ baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen bunlara fırsat verme bunlar vatanı satar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar derken kimi kastettin
    Cevapla
  • yurttachpcihandausa 1 yıl önce Şikayet Et
    bu chp nasıl %25 oy alabiliyor akıl almaz... korkunç bir oy düşünsene bu ülkede her dört kişiden biri KKya oy veriyor. seçimde de tuvalet terliği de olsa vericez dediler. ne akıl bilim mantık ve felsefe dolu bir yaklaşım!!!!!
    Cevapla
  • yahya 1 yıl önce Şikayet Et
    insanlarımızdan kaynaklanıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Az bile alıyor bu kokuşmuş siyasette.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR