Tutukluluğa itiraz edilmişti! Şarkıcı Gülşen tahliye edildi

Konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanan Gülşen, ev hapsiyle tahliye edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.08.2022 13:25 GÜNCELLEME 29.08.2022 14:59 GÜNCEL
Tutukluluğa itiraz edilmişti! Şarkıcı Gülşen tahliye edildi
Tutukluluğa itiraz edilmişti! Şarkıcı Gülşen tahliye edildi

Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle tutuklanan Gülşen Çolakoğlu'nun tutukluluğuna yapılan itiraz kabul edildi. Üst mahkeme, Gülşen'in tahliyesine ve konutu terk etmemek şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar verdi. Kararın ardından Gülşen tahliye edildi.

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre tarafından 26 Ağustos'ta üst mahkemeye gönderilmek üzere tutukluluğun kaldırılması talebiyle itiraz dilekçesi sunulmuştu. Dilekçede, Gülşen'in, üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığı ve tutuklamanın hiçbir koşulu gerçekleşmediği halde haksız ve  hukuka aykırı kararla tutuklandığı belirtilmişti. Gülşen hakkındaki tutuklama kararının kaldırılarak tahliyesine karar verilmesi istenmişti. 

ÜST MAHKEME İTİRAZI DEĞERLENDİRDİ

İtirazı üst mahkeme olan İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Mahkeme, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan şüpheli Gülşen Çolakoğlu'nun tahliyesine ve konutu terk etmemek şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar verdi. Kararda adli kontrol tedbirlerine uymadığı takdirde tutuklanacağı ihtar edildi.

"SADECE ŞAKALAŞMIŞTIK"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gündem olan sözler sonrasında şarkıcı hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resen soruşturma başlattı. 25 Ağustos'ta polis tarafından evinde gözaltına alınan Gülşen, basın Suçları Soruşturma Bürosu savcısına ifade verdi. Şarkıcı ifadesinde "Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç isimli arkadaşımın lakabı imamdır. Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur" dedi.

HSK'dan Gülşen açıklaması! İddialara cevap verdiHSK'dan Gülşen açıklaması! İddialara cevap verdi

Şarkıcı Gülşen, hakkındaki soruşturma kapsamında tutuklandı ve cezaevine gönderildiŞarkıcı Gülşen, hakkındaki soruşturma kapsamında tutuklandı ve cezaevine gönderildi

Son dakika haberi: Şarkıcı Gülşen'in tutukluluğuna itiraz edildi!Son dakika haberi: Şarkıcı Gülşen'in tutukluluğuna itiraz edildi!

TUTUKLANDI

Gülşen bu ifadesi sonrası adli kontrolün yeterli kalmayacağı gerekçesiyle tutuklandı. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği de Gülşen'in "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Gülşen kararın ardından Bakırköy'deki Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürüldü. Şarkıcının avukatı Emek Emre, İstanbul Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere tutukluluğun kaldırılması talebiyle itiraz dilekçesi sunuldu.

KAYNAK : DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 567 TÜMÜ
  • Gazi Şehir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl da kıvırırak ifade vermişsin aynı sahne de kıvırdığın gibi zaten sizin zihniyetiniz hep kıvırır fırıldak gülşen.
    Cevapla
  • Türkiye nereye 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye tiktokistan olma yolunda Tiwitırda kimin sesi çok çıkıyorsa o istediğini alıyor
    Cevapla
  • Tansiyon 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletin tansiyonunun düşmesini bile beklemediler
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    olmadı şimdi olmadı,ibunu salmak yerine sözde müzük dünyasında onlarca var onlarıda toplayıp deliğe tıkmanız gerekiyordu,himkimse benim dini ve milli değerlerimle oynayamaz,,,
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin dini milli dini değerin imam hatip lisesi mi? Yeni bir din mi icat ettin? Daha bu gün bir imam iki küçük kızı taciz etti açığa alındı haberi var, imama kızınca dine mi milli değerine mi laf söylemiş oluyorum. Senin milli ve dini anlayışın bozulmuş, liseyi din sanıyorsan zaten bu işin sonu gelmez
    Cevapla
  • Adil düzen nerede 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu korku bunlara iyi oldu artık gık diyemezler
    Cevapla
  • Erbakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Acil düzeni kiminle getireceksin aklı başında olmayan Fatih erbakanla mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR