Ünsal Ban tutuklandı

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban, savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Ban, çıkarıldığı Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesince tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2022 14:31 GÜNCELLEME 03.09.2022 17:31 GÜNCEL
Ünsal Ban tutuklandı
Ünsal Ban tutuklandı

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban yeniden gözaltına alındı.

Ban, çıkarıldığı Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesince tutuklandı.

THK Üniversitesi eski rektörü Ünsal Ban yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandıTHK Üniversitesi eski rektörü Ünsal Ban yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı

AK Partili Taşkesenlioğlu'ndan açıklamaAK Partili Taşkesenlioğlu'ndan açıklama

Ünsal Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü elebaşıyla paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları nedeniyle 29 Ağustos'ta gözaltı kararı verilmişti. Aynı gün yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada Muğla'nın Milas ilçesinde şoförü Ahmet K. ile yakalanan Ban, kara yoluyla Ankara'ya getirilmişti.

Ahmet K'nin Gölbaşı ilçesindeki evine arama yapmak için giden polis ekipleri, zanlının eşi Neslihan K. ve baldızı Zeynep Naz H'yi bazı evrak ve dijital materyali bahçede yakarken yakalamıştı.

Bu eylemleri nedeniyle söz konusu isimler de soruşturmaya dahil dahil edilmişti.

Dün sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ünsal Ban'ın serbest bırakılmasına itiraz etmişti.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Heleşükür... Adam yurtdışına kaçarken yakalanmış...Bide denetimli serbes bırakılıyo... Yok yok bu yargıdaki Fetö ellerini kesmeden olmaz bu iş..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakim vae . Hakimcik var . Hakimler kafa karıştırıyır . Ayıp . Adaleti en üst ülke olmalıyız. İki zıt kararlı tek durum olur mu?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalet; herşeyin temelidir... Bu temel olmasza herşey temelsiz olur. Adalette reform olmazsa olmaz bir hal almıştır
    Cevapla
  • Alpkaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Birine tutuksuz yargılama kararı vermek için; kaçma ve delilleri yok etme durumu olmayacak... Yahu bu yurtdışına kaçarken ve evinde delilleri yaptırırken yakalanmadı mi?! Buna tutuksuz yargılanma kararı veren hakim incelenmeli....
    Cevapla
  • hemmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Serbest bırakan hakimi araştırmalı, gerekirse işine de son verilmeli. Böyle rezalet olmaz. Suç aynı. Biri bırakıyor, diğeri içeri tıkıyor. Yasalar açık ve net olmalı. Kötü niyetlilerin insafına bırakılacak yorumlara imkan velmemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR