CHP-İYİ Parti kavgası sürüyor! CHP'li Yarkadaş'a sert tepki

CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, HDP'nin katkısıyla alınan belediyelerde ihalelerin İYİ Parti'ye verildiğini iddia etti. Yarkadaş'ın sözlerine, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, sert tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2022 22:47 GÜNCELLEME 06.09.2022 22:59 GÜNCEL
CHP-İYİ Parti kavgası sürüyor! CHP'li Yarkadaş'a sert tepki
CHP-İYİ Parti kavgası sürüyor! CHP'li Yarkadaş'a sert tepki

CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, dün katıldığı canlı yayında İYİ Parti ile CHP arasındaki 'HDP'ye bakanlık verilebilir' polemiğini değerlendirdi.

İYİ Parti tarafından CHP'ye yönelik eleştirilere tepki gösteren Yarkadaş, "HDP'li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediyelerinden ihale alıyorlar. Tek tek biliyorum beni konuşturmasınlar." dedi.

İYİ PARTİ'DEN YARKADAŞ'A TEPKİ

Yarkadaş'ın sözlerine İYİ Parti cephesinden yanıt geldi.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Muğla Milletvekili Metin Ergun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Barış Yarkadaş, bir televizyon kanalında Millet İttifakı belediyelerini zan altında bırakan ve Millet İttifakı'na yön tayin etmeyi amaçlayan beyanatlarda bulunmuş ve haddini aşarak İYİ Partililerin Millet İttifakı belediyelerinden ihale aldıklarını iddia etmiştir. Yarkadaş; sadece İYİ Partililer değil, gerekli hukuki şartları taşıyan tüm tüzel ve özel kişiler, bütün belediyelerimizin ihalelerine katılabilir ve gereken şartlar sağlandığı takdirde de iş akdi yapabilirler." ifadelerini kullandı.

"HADSİZ BEYANATLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILACAĞINA İNANIYORUM"

"Millet İttifakı belediyeleri Kamu İhale Yasası'na uygun olarak, şeffaf ve hesabı verilebilir süreçlerle hizmet alımlarını yapmaktadır. Belediyelerimizde atamalar ise liyakate göre yapılmakta ve Belediye başkanları kimi isterse onunla çalışma yetkisine sahiptirler." diyen Ergun, tepkisini şöyle sürdürdü:

"Yarkadaş'ın Millet İttifakı belediyelerini zan altında bırakan ve Millet İttifakı'na kendince yön tayin etmeye çalışan bu açıklamaları, hem seçilmiş belediye başkanlarımızı, hem de Millet İttifakı'na oy veren milyonlarca vatandaşımızı incitmiştir. Mevkidaşım Sn. Seyit Torun’un da Millet İttifakı belediye başkanlarını töhmet altında bırakan bu hadsiz beyanat için gereken açıklamayı yapacağına inanıyorum. Millet İttifakı'na terörü meşru görenlerle beraber yol yürümeyi dayatan ve Millet İttifakı belediyelerinin başarılarına gölge düşüren bu sorumsuz ve hadsiz açıklamalarından ötürü Sn. Yarkadaş'ı, esefle kınıyorum."

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 93 TÜMÜ
  • Ali Osman Ertan 1 yıl önce Şikayet Et
    aklınız alıyormu bilmiyorum. diyelim ki pkkhdp belediyesi başkanı genel müdür veya yrdmc veya başka konuma iyi partili birini mi getirecek. istediği kişiyi getirebilirmiş. anlaşılan o ki dağdan indirsede ses çıkmayacak . geç bunları. ülkenin içine anca böyle ediir.
    Cevapla
  • Velim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ihale aldınızmı almadınızmı
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar hem ihaleyi belli yontemlerle almislar, hemde bundan ne cikar herkese acik olan bir ihaleyle aldik diyerek mesrulastiriyorlar. Adam millet vekili oluyor yonetimden ayrilmak zorunda kaliyor. Hemen cocuklarini getirerek bu ihaleyi almayi basariyor.bunu almak icin cokmu cok becerikli olmak gerekir nihayetinde yuzyedi milyondan bahsediliyor.kimse eline imkan olarak gececek ihaleyi ucuza kaptirmaz. Bunun tek bir yolu var komisyonda tarafiniza calisan birileri varsa....
    Cevapla
  • mertce 1 yıl önce Şikayet Et
    gerçekler incitir bilinen ve saklanmaya çalışılan gerçek aşikar oldu.
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral seneryoya oynuyor. Mümkün değil planlayanlar in lafından çıkamazlar. Oy kaybederiz korkusu arada CHP yede IYI partiyede böyle yalandan atışmalar la seçmene göstermelik hareketler yapıyorlar. Ama arkada bütün plan hazır geldi hepsi kabul etti. HDP ye bakanlık seçimden baya sonra verilecek ve o saat bilinki Türkiye'nin parçalanmasını başlayacakları bütün partileri birbirine düşman gösterip sokakları kana bulayacaklari zaman olacak. Sonrası malum planı yapanlar bu taşeron muhalefetten yönetimi alıp demokrasi getirecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR