CHP'de ''Tosuncuk'' vakası! 1 milyar TL ile kayıplara karıştı

CHP'de 'tosuncuk' vurgununu andıran bir dolandırıcılık krizi yaşanıyor. CHP'den milletvekili, belediye başkanı ve ilçe başkanı adayı olan Saim Diken'in partililerden 1 milyar lira toplayıp kaçtığı iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2022 12:32 GÜNCELLEME 07.09.2022 15:00 GÜNCEL
CHP'de ''Tosuncuk'' vakası! 1 milyar TL ile kayıplara karıştı
CHP'de ''Tosuncuk'' vakası! 1 milyar TL ile kayıplara karıştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Çiftlikbank vurgunuyla binlerce kişiyi dolandıran 'tosuncuk' olayının benzeri bir olayla çalkalanıyor. 

Sabah'ın haberine göre; CHP'den İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı, 2019 yılında Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı, 2020 yılında ise Eyüpsultan İlçe Başkan Adayı olan Saim Diken hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu iddiaya göre Diken, CHP'lilerden yaklaşık 1 milyar TL toplayıp bu paralarla yurt dışına kaçtı.

ABD'DE ŞİRKET KURDU İDDİASI
Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleştiği ve burada şirket kurduğu öne sürülen Saim Diken'in sosyal medya hesaplarını kapatarak kendisine ulaşılmasını engellediği öğrenildi. Yaşanan olay siyasetin gündemine bomba gibi düştü.

Diken'in seçim çalışmalarında kullanmak amacıyla para topladığı kişiler arasında bazı milletvekillleri, il başkanları ve yardımcıları, belediye başkanları, meclis üyeleri ve parti üyesi müteahhitlerin yer aldığı ileri sürüldü.

 

KAYNAK : Sabah
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • selçuk parsadan 1 yıl önce Şikayet Et
    kendi adamlarını adam dikmiş gtmiş
    Cevapla
  • dedeoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    """Arsızın hakkından hırsız gelir""" diye boşa dememişler. Başkanlar kitabına uydurup belediye bütçesini bol kepçe karşılıksız partizan işletmelere dağıtıyor, içlerinden biride onlardan çalıyor, tam bir saadet zinciri. Çalan memnun çaldıran memnun.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok artık...
    Cevapla
  • Temizlikçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızlık arsızlık hadsizlik bunların iliklerine işlemiş. İnsan eti yemeden duramayan yamyamlar gibi bunlarda hırsızlık yapmadan birbirini kazıklamadan duramıyorlar. İktidara gelseler kim bilir millete devlete hazineye ne yaparlar Düşünmek bile istemiyorum.
    Cevapla
  • İsm@il 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav bu adam 1mılyar tl ile buhar oldu denıyor 3 senede o parayı nasıl elde etti parayı veren şahıslar ne kadar yardımda bulundu vay bu chp li ler para yok dıyorlar adam vası en az 500bınnakıtmıslar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR