CHP'li Yarkadaş belgeleriyle deşifre etti! İYİ Partili vekile 107 milyonluk ihale

İYİ Parti'nin belediyelerden usulsüz ihale aldığını öne süren CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, detayları açıkladı. Yarkadaş, "Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 107 milyon liralık ihale alıyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2022 23:42 GÜNCELLEME 09.09.2022 00:09 GÜNCEL
CHP'li Yarkadaş belgeleriyle deşifre etti! İYİ Partili vekile 107 milyonluk ihale
CHP'li Yarkadaş belgeleriyle deşifre etti! İYİ Partili vekile 107 milyonluk ihale

Eski CHP'li milletvekili Barış Yarkadaş ile İYİ Parti arasındaki 'İhale' tartışmasında tansiyon düşmüyor. Barış Yarkadaş'tan kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan İYİ Parti'ye yeni eleştiriler geldi.

"HEM İHALE ALACAKSIN..."

Yarkadaş "HDP'lilerin verdiği oylarla belediye başkanları seçilecek, o belediye başkanlarının dairelerinde daire başkanlarınız oturacak, genel müdürleriniz olacak, ihaleler alınacak sonra da diyeceksiniz ki 'Biz HDP'yi meşru saymıyoruz.' HDP'yi meşru saymıyorsan kardeşim o zaman HDP'lilerin verdiği katkıyla belediyelerde daire başkanlığı da yapmayacaksın, genel müdürlüğü de kabul etmeyeceksin. Bu nasıl bir siyasi tavırdır." diye konuşmuştu.

CHP-İYİ Parti davasında yeni perde: Barış Yarkadaş hakkında suç duyurusuCHP-İYİ Parti davasında yeni perde: Barış Yarkadaş hakkında suç duyurusu

CHP-İYİ Parti kavgası sürüyor! CHP'li Yarkadaş'a sert tepkiCHP-İYİ Parti kavgası sürüyor! CHP'li Yarkadaş'a sert tepki

İYİ PARTİ'DEN YARKADAŞ'A SUÇ DUYURUSU

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Yarkadaş'ın iddiaları üzerine İYİ Parti adına 'Suçu bildirmeme' ve 'İftira' suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Poyraz'ın avukatı Eray Gülcü, suç duyurusuna ilişkin yaptığı açıklamada "Barış Yarkadaş açıklamaları ile; büyükşehir belediyelerinden, il ve ilçe belediyelerinden İYİ Parti yöneticilerinin 'yakın çevrelerinin' ihale aldıklarını, bunları tek tek bildiğini, 'bana söyletmesinler, konuşturmasınlar' vurgusu ile de tüm detaylara vakıf olduğunu, belediyelerde ihalelerin dağıtıldığını, İYİ Parti yöneticilerinin eşlerinin, dostlarının ve akrabalarının dağıtılan ihaleleri aldıklarını ifade etmiştir." denildi.

"SEN İHALE ALIYORSAN BUNU ELEŞTİRİRİM"

Yarkadaş, bu gelişmelerin ardından İYİ Parti'nin suç duyurusuna bir TV programının canlı yayınında yanıt verdi. Yarkadaş "HDP'yi yok saydığınız, takdirde Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamazsınız, böyle bir iddianız olmadığı anlamına gelir. İkincisi, bu ülkenin eşit yurttaşlarına karşı ayrımcılık yaparsınız. Had bildirme işi çıktı, benimle ilgili tweet yazıyor İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı 'Haddini aştı' diyor. Ne haddine senin ben gazeteciyim her türlü düşüncemi ifade ederim. Sen İYİ Partili olarak CHP'li belediyeden ihale alıyorsan bunu eleştiririm" ifadelerini kullandı.

107 MİLYONLUK İHALE!

Yarkadaş ayrıca ihale iddiasının detaylarını paylaştı. İşte o bomba açıklamalar:

"Bir Milletvekili partisinin ittifak ortağı olduğu bir belediyeden ihale almamalı, bir partinin yöneticisi de ihale almamalı, o zaman siz siyasi etiğe aykırı davranmış olursunuz. AK Parti'ye yönelik tüm eleştirilerimiz boşa çıkar. İYİ Parti'de Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 2021 yılının mart ayında sahibi olduğu Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik firması aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyon liralık ihale alıyor."

"BİZE KIYAK YOKTUR"

'Kim ihale almış? Barış Yarkadaş iftira atıyor' diyorlar. Şimdi burada iftira atan kim? İnternette dolaşırken Samsun'daki bir yerel gazetede bu haberin çıktığını gördüm. Samsun Milletvekili olduğu için gazete 'Siz bu ihaleyi aldınız mı?' diye soruyorlar. Bedri Yaşar 'Söz konusu ihale şeffaf bir şekilde yapılmıştır bize bir kıyak yoktur' diyor. 2 gündür benim hakkımda Twitter'da 'İftira atıyorsun, ispatla' diyen arkadaşlardan kocaman bir özür bekliyorum. Bu sadece bir tanesi. İYİ Parti neye dayanarak benim hakkımda suç duyurusunda bulundu anlamış değilim.

MİLLETVEKİLİ DANIŞMANI İŞE ALIMLARDA AKTİF!

Çankaya Beytepe'de imar düzenlemesi yapılıyor bu da Büyükşehir Belediyesi'nden geçiyor burada bakıyorsunuz İYİ Parti Milletvekilinin eski ortağı var, bir başka Milletvekilinin danışmanı belediyelerde işe alımlarda çok aktif olduğunu görüyoruz.

KIRKPINAR 3 YEĞENİNİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR'E YERLEŞTİRDİ

Yarkadaş: "İzmir’in İYİ Parti İl Başkanı 2021 yılında Hüsmen Kırkpınar 3 yeğenini, Balçova ilçe başkanı ve Bornova ilçe başkanı çocuklarını Aliağa ilçe başkanı yeğenini İzmir Büyükşehir Belediye’sine yerleştirdi.  Konu parti içerisinde bir rahatsızlık yaratınca gazetelere yansıdı ve dönemin İYİ Parti Genel Başkanı çıkıp açık bir şekilde belediye bizim önerdiğimiz 60 kişiyi işe aldı bunların 12’si parti yöneticilerinin yakınları inkar etmiyoruz dedi." 

BEYEFENDİNİN EŞİ İYİ PARTİ'DE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI!

İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Emir İşmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Beltur A.Ş'nin Genel Müdür yardımcısı yapılıyor. Bu arkadaşın bilmiyorum, BELTUR'daki yeteneği nedir?

Bakıyorsunuz. İBB Ağaç A.Ş. var. Başın bir orman mühendisi getiriliyor. Eski bir Ülkücü, tamam. Ama Ali Sukas’ın eşi, Berna Hanım, İYİ Parti’de genel başkan yardımcısı.

Bir bakıyorsunuz, orada işçiler istedikleri zammı alamadıkları için bir aydır grev yapıyorlardı. Peki, Ali Sukas’ı İYİ Parti nasıl denetleyecek? Çünkü eşi Genel Başkan yardımcısı.

Fazıl Köremezli. 2019 seçimlerinde Kahramankazan belediye başkan adayı, kaybediyor. ASKi yönetim kurulu üyesi.

Kerim Yılmaz. İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, emekli hakim ama ABB İmar A.Ş. yönetim kurulu başkanı.

ABB Portaş genel müdürü, İYİ Parti eski il başkanı Mesut Özarslan.

Hangi birini sayayım? Kardeşi vekil, ağabeyi daire başkanı, kendisi daire başkanı, kızı şube müdürü, kendisi daire başkanı olup eşi belediyeye mal satanı mı anlatayım, hangi birini anlatayım?"

Ben kimseye iftira atmadım, bir tespit yaptım belgesini de ortaya koydum. O yüzden suç duyurusunu da doğal karşılıyorum. Hamama giren terler derler ya biz de girdik şimdi de terleriz önemli değil ama yeter ki o hamamdan temiz toplumla çıkalım.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 215 TÜMÜ
  • Herhangi birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Barış efendi. Chplilerin'de aldıkları ihaleleri,yaptıkları yolsuzlukları(örneğin çanakkale çan belediyesi, küçükkuyu belediyesi) mesela hangi chpli ilçe yöneticisi hangi belediyede kimin akrabalarını işe almış, kimden nekadar rüşfet almış chpli ler kaç makamda ne kadar maaş alıyolar? Bunlarında açıklayacak mısın?
    Cevapla
  • Ali Osman Ertan 1 yıl önce Şikayet Et
    sağ sol farketmiyor. ihallelerde usulsüz lük yapan her kim varsa hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
  • 1071 DEVLET 1 yıl önce Şikayet Et
    Susmayın, Açık açık her yandaşı peşkeşi anlatın Millet uyansın.. Bütün Fırıldaklıklar, peşkeşler kimin sayesinde oluyor , Kimler neden Susuyor, Nasıl bir menfaatler yumağı oluşmuş, İbb nin kaynaklarını kimlere altın tespide sunulmuş Biliyoruz da Sizin itiraflarınızla , Gerçekleri görmek milleti uyandırır sanırım.. İbb başkanı 6 milyon için Yaptığı Tiyotroya devam eder sanırım... TATİLDE..!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Mehmetx 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah teala kalplerini islama ısındırsın kalplerini yumuşatsın. Yine de olmazsa ıslah etsin, bunları yapanlar nereye mensup olursa olsun.
    Cevapla
  • isa 1 yıl önce Şikayet Et
    liyakat hiç iyi bir şey değilmiş mansur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR