İstanbul'da tarihi eser operasyonunda 34 bin 550 sikke ele geçirildi

İstanbul'da tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyonda tarihi nitelikte olduğu değerlendirilen 34 bin 550 sikke ele geçirildi, 5 şüpheli gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2022 21:39 GÜNCELLEME 21.09.2022 21:39 GÜNCEL
İstanbul'da tarihi eser operasyonunda 34 bin 550 sikke ele geçirildi
İstanbul'da tarihi eser operasyonunda 34 bin 550 sikke ele geçirildi

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılarıyla ilgili yaptığı çalışma sonucu, farklı illerden kentte sikkeler getirildiğini belirledi.

Kente getirilen sikkelerin yurt dışına çıkarılacağını tespit eden ekipler, yaklaşık 2 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Başakşehir ve Küçükçekmece'de belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda Helenistik, Roma İmparatorluğu, Geç Roma-Erken Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 34 bin 550 sikke ele geçirildi.

Gözaltına alınan 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet bu konuda yasakçı zihniyetten kurtulmalı serbest olacak ancak gerçek değeri üzerinden müzeler alacak ki bu esrler yurt dışına kaçırılmasın arkeologlar yerleşim yeri eşeleyeceğine devlete parasal katkısı olacak define kazıları yapmaları lazım define işaretleri ve bu işaretlerin anlamlarını içeren yazılı kitaplar yayınlamaları lazım ayrıca define işi serbest olursa tarihi dokuya da definecilerin zarar vermeden işlem yapacağını düşünüyorum çünkü kaçak kazı olduğundan hedefe ulaşmak için en kısa yoldan giderler ama yasak kalkarsa arkeologlar gibi ince eler sık dokurlar
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    yakalayınca paha biçilemez ama aynı parçayı müzeye ver değersiz derler..
    Cevapla
  • adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar çok sayıda olan sikkelerin hiç bir tarihi, arkeolojik, ekonomik değeri olamaz. Hurda fiyatına satılır.
    Cevapla
  • Emekli________ 1 yıl önce Şikayet Et
    Sikkeler ALTIN Olmadıktan sonra sadece bir Demir Parçası o kadar...
    Cevapla
  • servet 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bulamamışsınız adamlar bulmuş değeri neyse verilsin tarihi eserler yurt dışına gitmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR