CHP'nin raporuna gazetecilerden tepki: Bu sıradan bir olay değil

Mersin’deki Polisevi’ne yapılan bombalı saldırının faili PKK’lı Dilşah Ercan’ın, 2013’te CHP’nin hazırladığı raporda “Hükümlü Gazeteci” olarak nitlendirildiği ortaya çıktı. CHP'nin raporuna gazetecilerden çok sert tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2022 16:34 GÜNCELLEME 28.09.2022 18:13 GÜNCEL
CHP'nin raporuna gazetecilerden tepki: Bu sıradan bir olay değil
CHP'nin raporuna gazetecilerden tepki: Bu sıradan bir olay değil

 
Haber7 Özel

Mersin'deki Polisevi'ne saldırı gerçekleştiren ve bir polisimizi şehit eden PKK'lı terörist Dilşah Ercan'ın, CHP'nin 2013'te hazırladığı tutuklu gazeteciler raporunda "hükümlü gazeteci" olarak nitelendirildiği ortaya çıkmıştı. Söz konusu raporlar ilgili gazetecilerden sert tepki geldi.

Haber7'ye konuşan gazeteciler Gaffar Yakınca ve Nedim Şener, bunun sıradan bir olay olmadığını belirtirken, CHP'de bu işlere bulaşmış kişileri istifaya davet etti.

Mersin'de polisi şehit eden terörist, CHP'ye göre tutuklu gazeteciymiş!Mersin'de polisi şehit eden terörist, CHP'ye göre tutuklu gazeteciymiş!

CHP’li Mersin Büyükşehir’de Basın Daire Başkanı olan Bedrettin Gündeş örgüt üyesi çıktıCHP’li Mersin Büyükşehir’de Basın Daire Başkanı olan Bedrettin Gündeş örgüt üyesi çıktı

GAFFAR YAKINCA: BUNLARI GÖREVE TERÖR ÖRGÜTÜ ATIYOR

Gazeteci Gaffar Yakınca, "Türkiye'de özellikle aşırı sol örgütler -PKK'yı da bunlarla beraber anmakta bir sakınca yok- militanlarını gizlemenin kolay bir yolunu bulmuşlar" dedi.

Yakınca, PKK'lıların nasıl gazeteci olarak tanıtıldığını şöyle anlattı:

"Bir tane böyle itibarı olmayan alelade dergi yayın organı çıkarılıyor. Bu zor bir şey değil. Gidiyorsunuz matbaadan bir dergi bastırıyorsunuz. O derginin içine bir künye yazılıyor oraya gazeteci diye militanların isimlerini yazıyorlar. Bunu yazdıkları andan itibaren biz gazeteciyiz diye piyasaya çıkıyorlar. Tabi onların piyasaya çıkması yetmiyor, bazı başka mahfillerin de bu insanları gazeteci diye itibar etmesi gerekiyor. Dergi aslında terör örgütünün yayın organı, dolayısıyla orada yazı yazan gazeteci değil teröristtir. İlk işi budur çünkü terör örgütü tarafından ona görev tevdi edilmiştir. Siz bunu biliyorsunuz ama başta Avrupalılar olmak üzere, Türkiye'nin karşısında bulunan güçler o insanlara gazeteci diyor. Onlar gazeteci diyor biz hayır teröristtir diye ispat etmeye çalışıyoruz" 

"AVRUPA'DA BUNA İZİN VERMEZLER"

Avrupa'nın iki yüzlü tavrını eleştiren Yakınca, "Kendi ülkelerinde olsa hiç böyle bir tartışmaya gerek kalmaz ittifak ederler yani terörist teröristtir, teröriste ne hakla gazeteci diyorsunuz derler. Ama Türkiye'de iki yüzlü tutumu takınıyorlar" diye konuştu.

"CHP'NİN BUNU DA YAPTIĞINI BİLMİYORDUK"

"Buraya kadar bildiğimiz bir şey, bilmediğimiz şey de şu" diyen Yakınca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de Meclis'te temsil edilen çok büyük bir parti, Türkiye'nin ana muhalefet partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu parti dediğimiz, 6 oktan birisi milliyetçilik olan CHP'nin bu teröristlere gazeteci demesi, gazeteci payesi vermesi, onları meşrulaştırmakla kalmayıp bunların terör eylemlerine destek verecek şekilde bunlara kampanyalar yürütmesi bilmediğimiz bir şeydi, şimdi bunu gördük"

AK Parti'den Demirtaş'a tepki: Siyasi sahtekarlıkAK Parti'den Demirtaş'a tepki: Siyasi sahtekarlık

"CHP TERÖRİSTLERİ GAZETECİ KİMLİĞİYLE MECLİSE GETİRDİ"

Yakınca, "Aslında CHP aşağı yukarı 10-12 yıldır, Kılıçdaroğlu yönetimiyle beraber bu işi yaptı. Teröristleri gazeteci kimliğiyle meclise getirdi. Raporlar hazırladı. Sözde insan hakları raporları.  Orada teröristlerin isimlerini gazeteci ya da aktivist, bir de öyle bir sözcük var biliyorsunuz, demokrasi aktivisti diye geçirdi. Teröriste terörist dememenin yolları. Biz de bunları anlatmaya çalıştık bugüne kadar. Gazetecilik mesleğiyle teröristin bir ilgisi yok, eli kanlı katillere gazeteci diyemezsiniz dedik ama bunu ne CHP'ye ne de etrafındaki muhalif kitleye anlatamadık. En sonunda ne oldu bakın Mersin'de bir hain bir polis memurunu şehit etti, kahraman polisimiz bu hainleri durdurmasaydı belki de çok daha fazla can yanacak, sivil yurttaşlarımız da hayatını kaybedecek" ifadelerini kullandı.

"PKK'DAN HÜKÜMLÜ BİRİNİ NASIL GAZETECİ OLARAK YAZABİLİYORSUNUZ?"

"CHP şunun arkasına sığınıyor; diyor ki 11 yıl önce bu raporu yayınladık ne bilelim bunun biz terörist olduğunu" diyen Yakınca, "İyi de sizin kendi hazırladığınız raporda zaten bu kişinin PKK davasından hükümlü olduğu yazıyor. Siz nasıl oluyor da PKK davasından hükümlü olan bir kişinin karşısına gazeteci yazabiliyorsunuz" sözlerini kullandı.

Mersin'de şehit polis için tören! Soylu: Büyük kahramanlık yaptı!Mersin'de şehit polis için tören! Soylu: Büyük kahramanlık yaptı!

"BU OLAY SIRADAN BİR OLAY DEĞİL"

CHP'nin bu konuyu sorgulaması gerektiğini söyleyen Yakınca, "Ama şunu ben açıkça belirteyim, bu olay sıradan bir olay değil. Bir ucu da biliyorsunuz şimdi anlaşıldığı kadarıyla CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne dayanıyor. CHP bunun altında kalkar mı kalkamaz mı bilmiyorum" dedi ve şöyle ekledi:

"CHP TÜRK MİLLETİNDEN ÖZÜR DİLESİN"

"Yapabilecekleri tek şey şu, konuya bulaşmış olan kişilerin istifasını istesinler. Partilerinden tardetsinler. Bu şekilde teröristlerle iş kuran kişiler bir defa partiden ayrılsınlar. CHP kurumsal olarak Türk milletinden, Türk halkından özür dilesin. Belki artık ondan sonra eski itibarını kazanabilir"

NEDİM ŞENER: PKK'NIN YAYIN ORGANLARINDA ÇALIŞMAK İÇİN GAZETECİ DEĞİL ÖRGÜT ÜYESİ OLMANIZ GEREKİYOR

CHP'nin raporuna tepki gösteren Gazeteci Nedim Şener de "Gazetecilik teröristlik değildir, ama teröristlik de gazetecilik değildir" sözlerini kullandı.

"CHP'nin raporunda adı geçen terörist PKK'nın yayın organında çalışan bir kişi. Bunun gazetecilikle bir ilgisi yok.  PKK'nın yayın organlarında çalışmak için gazeteci değil örgüt üyesi olmanız gerekiyor" Şener, şöyle devam etti:

"DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE GAZETECİYE TERÖRİST DİYEMEZSİNİZ"

"Dünyanın hiçbir yerinde PKK'ya terör örgütü demeyen kişi gazeteci sayılamaz. Nasıl ki ABD'de El-Kaide'ye terörist demezseniz hukuken başınız belaya gireceği gibi Türkiye'de ve dünyada PKK'ya, DHKP-C'ye, MLKP'ye, TKPML'ye terör örgütü demeyenler gazeteci sayılmazlar. Bu ana kural. Ama şöyle oluyor, örgütlerin propaganda için çıkardığı yayın organlarında bunlar kağıt mürekkep kullanıldığı için orada görünen herkesi gazeteci diye tanıtıyor. O zaman bir gazeteci herhangi bir suça karıştığı zaman, banka soygunu yaptı veya cinayet işledi, bu kişi hala gazeteci sayılır mı?"

"CHP BUNU SİYASİ BİR ARGÜMAN OLARAK KULLANIYOR"

CHP raporunda PKK'lı saldırganın örgüt üyesinden hükümlü olduğunun yazdığını söyleyen Şener, "Kendini istediği kadar gazeteci olarak tarif ederse etsin siz bir CHP yetkilisi olarak kusura bakmayın siz hüküm almışsınız demeniz gerekmiyor mu? Demezler çünkü Türkiye'de ne kadar çok gazeteci tutuklu olduğu anlatılırsa ifade özgürlüğü tartışmaları büyüyeceği için bunu siyasi bir argüman olarak kullanıyorlar. En kötüsü Özgür Özel isimli şahıs zıplaya zıplaya Nedim Şener'le görüşüldü diye üç kere tekrar ediyor. Benimle görüşen kimse yok çünkü ben bu raporun hazırlandığı tarihten on ay önce tahliye olmuştum. Cezaevinde bulunduğum süreçte veya çıktıktan sonra benimle görüşen olmadı" diye konuştu.

CHP'li isimden çirkin Mersin paylaşımı! Polislere iftiraCHP'li isimden çirkin Mersin paylaşımı! Polislere iftira

"YABANCI RAPORLARDA BİLE BU KADAR TUTUKLU GAZETECİ YOK"

"Ben size daha acı bir şey söyleyeceğim" diyen Şener, Türkiye'deki yabancı menşeli gazetecilik örgütlerinde bile CHP'nin raporundaki kadar tutuklu gazeteci bulunmadığını ifade etti. Şener, "Bunlar da tutuklu gazeteciler raporu hazırlıyorlar, orada da bu PKK'lıların isimleri var. Daha acısı, öldürülen bir gazeteci var Hrant Dink. Bu kişi Türkiye'de öldürülen gazeteciler listesinde yer alıyor. Peki Hrant Dink öldürüldükten sonra bu cinayetin örtülmesinde rol oynayan FETÖ'cü Ercan Gül nerede yer alıyor biliyor musunuz? Türkiye'de tutuklu gazeteciler listesinde. Korkunç bir çelişki yaşıyoruz. Başka bir fark daha söyleyeceğim; o listede 188 isim var deniyor. Herkesi doldurmuşlar. Çünkü dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi imajını nasıl oluşturacaksınız. Peki lütfen Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Gazetecileri Koruma Komitesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti bir sürü meslek örgütü var. Bu kurumların hazırladıkları listelerde kiminde 35, kiminde 65, kiminde 112 gazeteci ismi vardır. Peki bu fark nereden kaynaklanıyor. Çünkü o kurumlar terör örgütü faaliyetine karışmış olanları ayırıyorlar" ifadelerini kullandı.

Şener, son olarak şunları söyledi: "CHP'nin raporunda açık açık yazıyor; PKK üyeliğinden hükümlü. Rapordakilerin tamamı örgütün eylemlerine katılmışlar. İngiltere'de IRA terör örgütünün faaliyetleriyle ilgili Margaret Thatcher'ın bir sözü var, medya terörün oksijeni olmamalıdır diyor. Bu dünyanın her yerinde böyle. ABD'de bir senatör IŞİD liderine sayın desin mesela, yarım saate Guantanamo'ya gönderirler onu"

COŞKUN BAŞBUĞ: CHP'NİN GAZETECİ KILIKLI TERÖRİSTLERE DESTEĞİ İLK DEĞİL SON DA OLMAYACAK

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin gazeteci kılığındaki bu teröristlere vermiş olduğu destek zaten bir ilk değil, son da olmayacak" diyen Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ise şunları aktardı:

"Bunu son dönemlerde daha rahat daha da göstererek net olarak yapmaya başladılar. Bu örgütlere verdiği destek ile Türkiye aleyhinde faaliyette bulunan bütün o kurum kuruluşlara vermiş olduğu desteği birlikte değerlendirmek lazım. Şimdi FETÖ/PKK/YPG bütün bu yapılara karşı net bir duruş sergileyemeyen bir partiyi konuşuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin çeşitli siyasi organları tarafından terörist saldırılara PKK adını anmadan yapılan açıklamalar görüyoruz. Bunlar tesadüf mü? Asla değil. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi zaten başından sonuna HDP ile aynı çizgide duran, ulusal ve milli konularda da bu yapıyla birlikte hareket eden bir parti"

"CHP'Yİ HDP'DEN AYIRMAK MÜMKÜN DEĞİL"

"Maalesef bu parti kendini vatansever olarak konumlandırıyor" diyen Başbuğ, "FETÖ döneminde de hatırlarsanız yapılan operasyonlara ilk göğüs geren başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyasiler olmuştur. Gezi olaylarında yine aynı şekilde HDP ile birlikte saf tutan aynı parti oldu. Şimdi de işte gazeteci olarak lanse etmeye çalıştığı, özgürlük olarak tanımladığı yapıda konumlandırılan kişi bir canlı bomba olarak karşımıza çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi’nden şu ana kadar herhangi bir açıklama, özür asla duymadık. Neden? Çünkü terörle vermiş olduğu desteği inkar olur. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi bilerek kendini burada konumlandırıyor, böyle konumlandırmaya devam edecek. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'ni HDP’den ayırmak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 97 TÜMÜ
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk milli güvenlik sorunudur düşmana gerek yok hainler içeride. etrafımızda abd ve itleri içeride chpkk ve itleri
    Cevapla
  • Özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    chpkk ve hdpkk derhal kapatılmalıdır.
    Cevapla
  • Baki 1 yıl önce Şikayet Et
    Mersin büyükşehir belediyesine derhal kayyum atanmalı
    Cevapla
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    artık anlaşılmıştır ki chp vatan hainidir bu kesindir ve tartışmasızdır.
    Cevapla
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    polisimiz şehit eden bu teröristlerin arka bahçesi chp derhal kapatılmalı.chp bir terör örgütüdür.pkk tarafından eğitilmiş bir çok eyleme katılmış biri nasıl gazeteci olur bunun hesabının sorulması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR