Son dakika haberi... Erdoğan dikkat çeken detayları duyurdu! F-16 satışında son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili ABD ile yapılan temaslar hakkında önemli detayları paylaştı. Erdoğan, görüşmelerin tümünde F-16'ların satışına yönelik ABD'nin tavrının olumlu olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2022 23:04 GÜNCELLEME 29.09.2022 03:23 GÜNCEL
Son dakika haberi... Erdoğan dikkat çeken detayları duyurdu! F-16 satışında son durum
Son dakika haberi... Erdoğan dikkat çeken detayları duyurdu! F-16 satışında son durum

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D-CNN Türk ortak yayınında önemli açıklamalar yaptı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına yönelik görüşlerini aktardı.

Erdoğan, ABD Başkanı Biden'ın bu konuyla ilgili kendisine söz verdiğini yapılan bütün görüşmelerde de F-16 konusunda karşı tarafın olumlu bir tavır takındığının altını çizdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Bize verdikleri söz başta Biden, demokratlar olarak kendi düşüncesinin F-16'ları ve diğer bütün parçaları vermekten yana olduğunu bizi söyledi. Bu arada yine Savunma Bakanım, muhattabıyla görüşmesinde aynı cevapları alıyor.

Bu seyahatte Cumhuriyetçilerden Lindsey Graham ve diğer senatörle ayrı görüşmelerim oldu. Bana olumlu cevaplar verdiler. "NATO'daki en önemli müttefiğimizi yalnız bırakamayız, elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dediler. "Türkiye'ye karşı hasmane tutumun doğru olmayacağını, bu sorunu çözmemiz gerekir" dediler.

Biz de şu anda sayın Biden'ın bize vermiş olduğu sözden netice bekliyoruz. Beraberdik. Onlar kaldılar, şu anda dönmüş olmaları lazım. Onlar da Senato ve bazı demokratlarla görüşmeler yaptılar.

NATO'nun da menfaatine olan böyle bir girişimde NATO da bizi yalnız bırakmayacaktır ve girişimde bulunacaktır. 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • halıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusyadan Çınden Ingıltereden başka ulkeden uçak alalım..bu Amerıka Türk dostu değil..pkk yandaşı bunları kuran besleyen Amerıka..bızm dostumuz hiç olmadı..
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Eski spor bakanı F-16’lar ABD’ye giden heyetin içerisinde. Burada bile liyakat yok. Spor bakanının F-16’larla ne alakası varsa artık. Sanki savunma sanayi uzmanı adam ya da o alanla ilgilenen bir yetkili
    Cevapla
  • Ey Türk gençliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence REİS siyasi polemik yaratarak ABD ve avrupayayı oyalıyor., hatta bu taktik ABD ve Avrupa Türkiye bizden yanamı değilmi kararını veremiyor REİS zaman kazanıyor çünkü etrafımız kuşatıldı bir planı var reisin
    Cevapla
  • Saalih 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ye güvenilmez. Yunanistan Rusyadan S300 alır sorun yok Hindistan Rusyadan S400 alır sorun ve yaptırım yok. Türkiyeye patriot satmazlar. Türkiyenin S400 alımını bahane ederek F35 ortaklığından EŞKİYA TAVRI ile ATARLAR. ortalıklarda ülkeyiz diye dolaşırlar. Ey abd:siz ülke değil Atalarınız 100.000.000 Kızılderiliyi KATLETMİŞ , İNGİLTERE GÜDÜMÜ ve KONTROLÜNDE BAŞ EŞKİYASINIZ
    Cevapla
  • Nevzat türkmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Pır pır dahi olsa ,kısa menzilli uçak yapmamız lazım yerliolsun bizim olsun
    Cevapla
  • altan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kızılelma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR