96 düzensiz göçmen kurtarıldı, 3 göçmen kaçakçısı yakalandı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde iki, Didim’de bir olmak üzere üç farklı operasyonda 96 düzensiz göçmen kurtarılırken, 3 göçmen kaçakçısı ise yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 17:22 GÜNCELLEME 30.09.2022 17:22 GÜNCEL
96 düzensiz göçmen kurtarıldı, 3 göçmen kaçakçısı yakalandı
96 düzensiz göçmen kurtarıldı, 3 göçmen kaçakçısı yakalandı

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası ilçesi açıklarında iki farklı operasyonda lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmenlerin olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen lastik bot içerisindeki toplam 73 düzensiz göçmen kurtarıldı.

GÖÇMENLER KURTARILDI

Didim ilçesi açıklarında özel tekne içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botları tarafından Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen özel tekne içerisindeki 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Teknede bulunan 3 göçmen kaçakçısı şüphelisi ise yakalandı.

Yapılan operasyonlarda kurtarılan 96 düzensiz göçmen işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderilirken, yakalanan 3 göçmen kaçakçısı şüphelisi hakkında adli işlem başlatıldı.

KAYNAK : İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR