Türkiye'den hodri meydan: Oraya daha fazla güç göndereceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Rum Kesimi‘ne yönelik silah ambargosunun kaldırılmasıyla ilgili net mesajlar verirken, Türkiye'nin takınacağı tutumu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2022 18:05 GÜNCELLEME 29.09.2022 18:12 GÜNCEL
Türkiye'den hodri meydan: Oraya daha fazla güç göndereceğiz
Türkiye'den hodri meydan: Oraya daha fazla güç göndereceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pamukkale Üniversitesi Gençlik Buluşması'nda "İlk Ders: Girişimci ve İnsani Türk Dış Politikası" programı kapsamında konuştu. Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin Rum Kesimi‘ne yönelik silah ambargosunun kaldırılmasıyla ilgili önemli mesajlar verdi.

'SİLAHINIZ DIŞINDA BAŞKA VERECEK BİR ŞEYİNİZ YOK MU?'

ABD'nin Kıbrıs Rum Kesimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, ortaya konulan "kara para aklama konusunda iş birliği yaptı, ödüllendirmek için yapıldı" söylemi karşısında görüşmelerinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a, "Silahınız dışında başka verecek bir şeyiniz yok mu?" sorusunu yönelttiğini aktardı.
 

Erdoğan'dan tarihi 'GKRY' mesajı: 40 bin askerimiz var, bu cevapsız kalmayacak!Erdoğan'dan tarihi 'GKRY' mesajı: 40 bin askerimiz var, bu cevapsız kalmayacak!

Çavuşoğlu, Blinken'a, "Para verin. Severler. İhtiyaçları da vardır. Niye silah veriyorsunuz? Bu silahı kime karşılık veriyorsunuz?" sorularını yönelttiğini söyledi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN NET MESAJ

ABD tarafının aldığı karara karşılık Çavuşoğlu, "Kıbrıs Türkünü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz ve silah olarak da ne ihtiyacı varsa onları da karşılayacağız." dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin haklarını, çıkarlarını korumak için de diplomasinin tüm imkanlarını kullandıklarını vurgulayarak, sahada ve masada güçlü olduklarının altını çizdi.



'ERMENİSTAN VE AZERBAYCAN ARASINDA ADIMLAR ATIYORUZ'

Bakan Çavuşoğlu, “Azerbaycan kahraman ordusu Aliyev başkanlığında Karabağ zaferinden sonra bir fırsat çıktı, Ermenistan ve Azerbaycan arasında, normalleşme adımları atıyoruz. Kolay olmuyor Ermenistan’ın tabi adım atması. Bizim de özel temsilcilerimiz çalışıyor. Karşımızda dünyada dikilse Kıbrıs’ta, Ege’de ve Doğu Akdeniz’de hakkımızı hukukumuzu korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 188 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ve GKRY olayı germe peşinde!! Gererlerse ne olur ? "- Kıbrıs adasının tamamını almalıydık" diyen Erbakanın vasiyetini gerçekleştirirkenn, bırakın TSK'nın savaşa girmesini maçlara giden holiganlar ve fanatikler sandallara atlar, yakın ege adalarını bir bir alırr
    Cevapla
  • Dikkat 1 yıl önce Şikayet Et
    KKTC anavatana bağlansın
    Cevapla
  • İso 1 yıl önce Şikayet Et
    S 400 gönderin bakın nasıl havlıyor ABD ve onun etekli köpeği yunan
    Cevapla
  • İnsan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistana verilecek en iyi cevap S400 leri KKTC ne füze bataryaların yerleştirme
    Cevapla
  • Asrın projesi 1 yıl önce Şikayet Et
    KKTC ile Mersin arasında denizden bir köprü yapalım Kıbrıs'ı anavatana bağlayalım
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı bize geçmişte düşmanı sadece yunan diye göstermişti yutturmuştu da, şimdi yine aynı oyunla bizi kandırmaya çalışıyorlar. Bizim düşmanımız tüm batı bunu halen bilmeyen var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR