20 ilde 'Müsilaj-2 Operasyonu' başlatıldı! Eş zamanlı baskın

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, organize suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle 20 ilde, 233 şüphelinin yakalanması yönelik “Müsilaj-2 Operasyonu" başlatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 09:13 GÜNCELLEME 30.09.2022 09:33 GÜNCEL
20 ilde 'Müsilaj-2 Operasyonu' başlatıldı! Eş zamanlı baskın
20 ilde 'Müsilaj-2 Operasyonu' başlatıldı! Eş zamanlı baskın

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde organize suç örgütleriyle mücadeleye devam ediliyor.

Bu kapsamda sahil şeridinde yaşayanların üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devlet erklerinden üstün göstermeye çalışan, ülke turizmini olumsuz etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah sağlayan suç gruplarına yönelik Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda KOM Daire Başkanlığı koordinesinde harekete geçildi.

Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir, Muğla, Mersin, Bursa, Çanakkale, Samsun, Hatay, İstanbul, Ordu, Tekirdağ, Giresun, Kastamonu, Bartın, Düzce, Rize ve Zonguldak olmak üzere 20 ilde "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün faaliyetleri kapsamında yağma, tefecilik, tehdit, kasten öldürme" suçlarını işleyen 12 organize suç örgütü tespit edildi.


Ayrıca söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 sayılı Kanun'a muhalefet suçunu işleyen, kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturan 27 suç grubu belirlendi.

Bunun üzerine Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından haklarında gözaltı kararı verilen 233 şüphelinin yakalanması için bu sabah eş zamanlı "Müsilaj-2 Operasyonu" düzenlendi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Vatandaş. 11 1 yıl önce Şikayet Et
    Harita dikkatinizi çekti mi en fazla içki tüketilen şehirler neredeyse..... Güya hepimiz Müslümanız ya böyle komik ve bayatlamış kanunlar düzelmedikçe ülke düzelmez.... Mesela en basitinden hırsızın suçu ispat edildiyse içeri atmayacaksın elini keseceksin alnına da bir soğuk damga salıvereceksin...sonra bak ülke nasıl anında düzeliyor ve içerideki domuzlar nasıl babalarının yanına amerikaya İsraile kaçıyor.....
    Cevapla
  • Emekli________ 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Kardeşim ŞU İDAM gelsin ve uygulansın YOKSA GİDİŞAAT KÖTÜ... Ya ALLAH aşkına MECLİSTE TERÖRİST OLMASI NE DEMEK ya Kardeşim Kendisini Koruyamayan DEVLET Vatandaşını, Toprağını Vatanını NASIL KORUYACAK ???
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen ayaklarını diz kapağından kırın bu tefeci mafya bozuntularının bir daha yürüyemesinler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR