Akar'dan dikkat çeken 'Yunanistan' açıklaması: Onlara şifa diliyoruz!

Bakan Akar, Yunanistan'ın son zamanlardaki şımarık tavrı ve haddi aşan eylemlerine ilişkin, "Bazı Yunan siyasiler her fırsatta yalan söylüyor, Türkiye'yi karalıyor. Mitomaniye yakalanmışlar... Bunlara şifa diliyoruz" açıklamasını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2022 10:52 GÜNCELLEME 03.10.2022 10:52 GÜNCEL
Akar'dan dikkat çeken 'Yunanistan' açıklaması: Onlara şifa diliyoruz!
Akar'dan dikkat çeken 'Yunanistan' açıklaması: Onlara şifa diliyoruz!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan ile had safhaya ulaşan gerilimden Kıbrıs meselesine, ABD'den F-16 satın alımıdan terörler mücadeleye kadar gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar, Ege'de tansiyonu artırarak iç siyasette oy devşirme amacı güden Atina'yı net bir dille uyardı. Akar, "Gayri Askeri Statüdeki Adalar'ı silahlandırmak Lozan ve Paris anlaşmalarından çıkmak anlamına gelir" ifadelerini kullandı. 

KOMUTA KADEMESİYLE ISPARTA'DA İNCELEME

Bakan Akar, komuta kademesiyle birlikte önceki gün Isparta'da incelemelerde bulundu. Yunanistan'ın Adalar Denizi'ndeki provokasyonlarına işaret eden Akar, Atina'ya uyarılarda bulundu.

Melik Yiğitel'e konuşan Bakan Akar şu açıklamaları yaptı;

'KATLİAMI SAVUNUYORLAR'

Bir ülkenin eski Cumhurbaşkanı, Tripoliçe'yi, yani katliamı savunuyor. Orada katledilenler arasında Arnavut, Türk, Yahudi siviller, Rumlar da var. İnsan olan katliamı savunmaz. Yunanlar 400 sene Osmanlı idaresinde kalıyor ama dilini, dinini kaybetmemiş. Şimdi ise aynı millet, kendine 400 yıl böyle davranmış bir milleti zulüm yapmakla, soykırımla suçluyor! Kendileri Batı Trakya'daki insanlara 'Türk değilsiniz' diyor. Atina'da bir cami var, mütevelli heyeti Ortodoks'lardan oluşuyor!

'ANLAŞMADAN ÇIKIYOR'

Lozan Antlaşması Madde 12, Paris Barış Konferansı Madde 14, Gayrı Askeri Statü'deki adaların silahlandırılamayacağını söylüyor. Siz bu adaları askeri hale getiremezsiniz. Eğer bunu bu hale getirirsen anlaşmadan çıkıyorsun demektir.

'BUNA KARGALAR GÜLER'

Yunanistan'ın Ege'deki tacizleri, provokasyonları devam ediyor. Bunlara karşı önlemlerimizi alıyoruz. Yunanistan'ın Ege'deki tacizleri, provokasyonları devam ediyor. 22 Ağustos'ta ABD uçağı NATO görevinde Ege'de uçuyor, biz de onları koruyorduk. Bu sırada Yunan uçakları gelip bize önleme yaptı. Bu 'düşman muamelesi' demek. Biz NATO'ya ilettik, 'Türk uçağı olduğunu bilmiyorduk' dediler. Buna kargalar güler.

Yaşananlara karşı yapılabilecek ne varsa yapıyoruz. Objektif olarak, matematik, mühendislik olarak baktığınızda olay tamamen bizim kontrolümüzde olacak şekilde çalışıyoruz. En önemli sorunumuz, Batılı ülkelerin objektif olmaması.

3 KOLDAN GÖRÜŞME

Her şeye rağmen de biz 'barış' diyoruz, 'diyalog' diyoruz, 'uzattığımız barış elini tutun' diyoruz. Diplomasiyi sonuna kadar zorlarken sahada da her türlü tedbiri alıyoruz. Yunanistan ile üç koldan görüşme var: İstişari, güven artırıcı ve NATO'daki ayrıştırma usulleri toplantıları. Biz bunların tamamında görüşmelerin devam etmesine hazırız. Biz güven artırıcı önlemler toplantısının dördüncüsü için Yunan heyetini Ankara'ya beklediğimizi söyledik. İki sene oldu. Gelmediler. Sonra çıkıp 'diyalog' diyorlar. Nasıl olacak?

'EGE'Yİ MÜLTECİ MEZARLIĞINA ÇEVİRDİLER'

Yunanlar, Ege'de yüzlerce mülteciyi kurtardıklarını iddia ediyor. Oysa Ege'yi mülteci mezarlığına çevirdiler. Yakalanan teröristler Lavrion kampını detayıyla anlatıyor, Yunan yetkililer öyle bir kamp yok diyor. Ancak somut gerçekler, video, fotoğraf, ifadeler ve evraklar böyle demiyor.

Bazı Yunan siyasiler her fırsatta yalan söylüyorlar. Türkiye'yi karalamaya çalışıyorlar. Bu bir hastalık olmuş artık. Bunun tıp literatüründeki adı 'Mitomani', yalan söyleme hastalığı. Öyle ki, yalana kendileri de inanır oldular. Bunlara şifa diliyoruz.

'KIBRIS İÇİN 74 RUHU AYAKTA'

(ABD'nin Kıbrıs Rum Yönetimi'ne silah ambargosunu kaldırması) Uygulama nasıl olacak göreceğiz. Gece gündüz takip ediyoruz. Personel mevcudumuz, silahımız, aracımız gerecimiz, hudutlarımızın kontrolü konusunda zafiyet söz konusu değil. Orada asla zafiyete müsaade etmeyiz. Kıbrıslı kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarındayız, 74'teki pozisyonumuz ne ise bugün de aynı. Türkiye bir tehdit değil, güçlü, güvenilir, etkin bir müttefik. Hem kendimizin hem Kıbrıslı kardeşlerimizin hukukunu korumakta kararlıyız, buna da muktediriz. Tarihten ders alın diyoruz.

'ABD NE DERSE DESİN YPG TERÖRİSTTİR'

Terör örgütleri bazıları tarafından kullanılıyor. Stratejik müttefikimiz ABD binlerce TIR'la karadan ve havadan terör örgütüne destek sağlamakta. Yakından takip ediyoruz. 'Amacınız ne' diyoruz, 'DEAŞ ile mücadele' diyorlar. Tamam gelin birlikte yapalım... Biz burada herhangi bir oluşuma izin vermeyeceğiz. PKK/YPG teröristtir, ABD'li dostlarımız ne derse desin. Suriye'de ne işimiz var demek, en kibar tabirle bilgisizliktir. Bu operasyonlarımız olmasaydı çok daha başka oluşumlarla mücadele etmek zorunda kalacaktık. Terörle mücadelemiz sanki Kürt nüfusa yönelik hareketmiş gibi bir algı oluşturulmak isteniyor. Bu büyük bir yalan, iftira. Aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. İnadına birbirimize sarılacak, tek yumruk, tek nefes olacağız. Fitneye, fesada imkân vermeyeceğiz.

'KAYNAĞINDA YOK EDECEĞİZ'

Terörle mücadelede kararlıyız. Bize kimse 'teröristleri ülkenizden attınız, tamam işiniz bitti' demesin. Onun bedelini daha önce ödedik. Terörist gidiyor oralarda toparlanıyor tekrar saldırılarına başlıyor. O nedenle dedik ki biz terörü kaynağında yok edeceğiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Bunun da en son örneği Asos'a yaptığımız hava harekâtıdır. Yaklaşık 140 km içerideki terör yuvalarını vurduk. Bizim tek hedefimiz teröristler.

'TERÖRİSTLER HÂLÂ İSVEÇ'TE'

İsveç silah ambargosunu kaldırdı. İhraç listesini yaptıklarını da ifade ediyorlar. Ancak teröristler orada hâlâ varlıklarını sürdürüyor. Artık kararlarını vermeleri lazım. Orası teröristler için sığınılacak yuva olmamalı, kucak açmaktan vazgeçmeliler.

F-16 SÜRECİ İŞLİYOR

(ABD'den F-16 alınması) Tedarik süreci işliyor. Bizim şu anda yeni bir arayışa geçmemiz için neden yok. Ancak aksi bir durumda tabii ki alternatifsiz değiliz.

'TÜRKİYE ARTIK KÜRESEL AKTÖR'

Küresel güvenlik ortamı yeniden şekilleniyor, güç dengeleri, aktörler ve roller sürekli değişiyor. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kendi inisiyatiflerini hayata geçirerek kişilikli ve kimlikli bir politika ortaya koyuyor. Türkiye Cumhuriyeti uluslararası arenada bir özne haline geldi. Güçlü Türkiye, sokulmak istenen kalıplara sığmıyor. Seyyid Nesimi'nin dediği gibi: Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam.

KAYNAK : Akşam Gazetesi
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • KABARTAYPINARBAŞI 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanımız kendileride durumun analizini yapmışlardır gözler önünde sürekli ifitira kampanyası halindeler çeşitli devletlere şikayetlerde bulunuyorlar suçluluk psikolojisinden kaynaklanıyor bu davranışlar bu davada haklıyız dünya hukukunu ayaklar altına aldılar medeni bir devlete yakışmayacak tutum sergilediler oldukça zor bir ortamda görevlerinde başarılar diliyorum saygılarımı arzediyorum.Davamızda haklıyız tüm dünya görüyor tanık oluyor ama nedense ses seda çıkmıyor bu günleri görmek gayet güzel dost düşman böyle günde belli olur.
    Cevapla
  • BUBİLEKBÜKÜLMEZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah milletçe yardımcımız olsun oldukça zor koşulda vazife başında olan devlet büyüklerimize hudut kara hava deniz istihbarat birimlerinde özveriyle görevini icraa eden herkese içten saygılarımı sunuyorum kalplerimiz sizlerle dualarımız kalbi duygularla Allah muzaffer eylesin bu zor günleri atlatacağız milletçe neler yaşamadık afetler korona yeri ekonomik zorluklarda oldu ama aç kalmadık ekmek bulduk yedik bu güzeller güzeli vatanda kınalı kuzularımızı gözlerinden öpüyorum aslan gardaşlarım bilin yanınızdayız milletçe öpüyorum sizleri yürekten .Sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.
    Cevapla
  • Ya sev ya terk et 1 yıl önce Şikayet Et
    Dostluğumuzu istemeyen her kimse düşmanımızdır.
    Cevapla
  • Sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklamalar bizim Sivasspor hocası Rıza çalımbayın açıklaması gibi oluyor bakanım bence çok fazla açıklama yapmanıza gerek yok sessizce bir iki hamle yaptığınız zaman millet sizden alacağı mesajla zaten sınır kapısından yayan girer ufak birşey bekliyoruz açıklama çok olunca gına geliyor fazla muhattap almamakta gerekiyor her söylediklerine cevap vermeniz şart değil biz Türküz onlar yunan kısaca gavur bu ilelebet böyle gidecek bizim fıtratımızda bu var haşa küçük görmek değil ama lafa değil icaraata bakmak bizim huyumuz sayın bakanım hazırız siz emir verin yeter Vatan sağolsun der düşeriz toprağa birer birer yeterki devletimiz var olsun
    Cevapla
  • Alp 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına ve yüreğine sağlık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR