İstanbul’da FETÖ'nün güncel eğitim yapılanmasına operasyon: 35 gözaltı

Son dakika haberi... İstanbul’da FETÖ’nün dershanecilik faaliyetlerini güncel olarak devam ettiren yapılanmaya yönelik operasyonda 35 şüpheli gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2022 09:07 GÜNCELLEME 04.10.2022 09:26 GÜNCEL
İstanbul’da FETÖ'nün güncel eğitim yapılanmasına operasyon: 35 gözaltı
İstanbul’da FETÖ'nün güncel eğitim yapılanmasına operasyon: 35 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün güncel eğitim yapılanmasının deşifresine yönelik çalışma başlatıldı.

Ekipler, Üsküdar'da faaliyet yürüten bir dershanenin tedbir olarak örgüt iltisakı olmayan bir kişinin adına kurulduğunu ve dershanenin FETÖ/PDY örgüt mensubu olan gizli ortaklarının bulunduğunu, dershanenin diğer yönetici ve eğitim kadrosunda görevli kişilerin tamamının FETÖ/PDY iltisakı olan şüphelilerden oluştuğunu tespit etti.

Görev yapan personelin çoğunun FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında örgüt aidiyeti nedeni ile çalışma izinleri iptal edilen kişilerden olduğu ve aralarında yine KHK’lar ile kamu görevinden çıkarılanların bulunduğunu belirleyen ekipler, daha önce gerçekleşen operasyonlarda gözaltına alınıp, örgüt soruşturmaları kapsamında cezaevine girip çıkan bazı şüpheliler olduğunu ortaya çıkardı.

- ÇALIŞACAK ÖĞRETMENLER İÇİN ÖRGÜT REFERANS SİSTEMİ KURMUŞ

Ekipler ayrıca dershanede öğretmen olarak çalışmak için örgütün referans sistemi kurduğunu, bu sayede kuruma çalışmak üzere girecek olan öğretmen kişilerde mutlaka örgüt iltisakı arandığını, eğitim yapılanmasını bu şekilde yeniden tesis etmeye çalıştıklarını tespit etti.

Çalışmaların tamamlanması üzerine adresleri belirlenen 40 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 35 zanlıyı yakaladı.

Adreslerdeki aramalarda ise birçok dijital materyal ele geçirildi.

Operasyon kapsamında adreslerinde bulunmayan firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • nasri 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay alçaklar sizi .... hâlâ tutunmaya çalışıyor adiler
    Cevapla
  • Yakup Mil 1 yıl önce Şikayet Et
    Merdiven altı yasal olmayan kurumlar kapanmalı
    Cevapla
  • Ispartalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Beyin olsa beyin rüzgara karşı tukurulmeyecegini anlarlar soruyorsun Erdoğan ABD ye kaçacak diyen suursuzdan ne beklersiniz başka yere deseler anliyacagimda ABD ne ya bu kadar haşhaşlı beyinler yazık
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR