Alevi kanaat önderlerinden Erdoğan'a teşekkür: Cumhuriyet tarihinin en büyük adımı!

Başkan Erdoğan'ın, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın kurulacağını açıklaması Alevi kanaat önderleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2022 08:54 GÜNCELLEME 09.10.2022 10:13 GÜNCEL
Alevi kanaat önderlerinden Erdoğan'a teşekkür: Cumhuriyet tarihinin en büyük adımı!
Alevi kanaat önderlerinden Erdoğan'a teşekkür: Cumhuriyet tarihinin en büyük adımı!

Başkan Erdoğan'ın, Alevi Bektaşi vatandaşların ve onların bir araya geldiği mekanların tüm meselelerinin devlet nezdinde takibini ve yürütmesini yapacak kurumsal bir yapı kuracaklarını belirtmesi Alevi Bektaşi vatandaşlar ve kanaat önderleri tarafından olumlu karşılandı.

Başkan Erdoğan'ın Alevi vatandaşlara yönelik açıkladığı yeni adımları değerlendiren Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı Dr. Beyzade Özkahraman, "Şahkulu Sultan Dergahı bir inanç merkezi olarak görev yapmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hizmet etmiş bir kurumdur. İlk kez bir Cumhurbaşkanı bizim dergahımızı ziyaret etmiş oldu. Bu ziyaretten son derece memnun olduk. Bu ülkede yaşayan Alevi-Sünni kardeşliği açısından önemli bir sayfa açıldığını düşünüyorum. Kültür Bakanlığı bünyesinde Alevi- Bektaşi inançlı yurttaşlarımızı temsil edecek bir kurum kuruluyor. Güzel bir gelişme. Bu kurum bünyesinde tüm Alevi- Bektaşi yurttaşlarımızın, Cemevi giderlerinin karşılanması, kira giderlerini kaldırılması gündeme geliyor.

Bunu bir başlangıç olarak görüyoruz. Aynı camilerde olduğu gibi burada da çalışan, temizlik personeli, aşçılar, güvenlik hizmeti verenlerin hepsinin zaman içinde de maaşlarının karşılanacağını umut ediyoruz. Sonuç olarak, birçok alevi yurttaşımız bunları olumlu bir gelişme olarak buluyor" dedi.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK ADIMI"

Tunceli Cemevi Başkanı ve Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt ise Alevilerin hakkını Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın teslim ettiğine dikkat çekerek, konuyla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:

Çok olumlu gelişmeler. Yıllardır gayretini verdiğimiz çözümünü beklediğimiz sorunlardı bunlar. Devlet nezdinde yapılmış en önemli adım. Cumhuriyet tarihinin en büyük adımıdır.

Aleviler açısından atılmış en önemli adım olarak görüyorum. Ben toplantıdan sonra Tunceli'ye döndüm. Biz devletimizle, milletimizle beraber önemli bir adım attık. Bu ülkenin beraberliğini, kardeşliğini pekiştirecek şekilde daha ileriye götürme gayretindeyiz. Erdoğan'a duyarlılığı nedeniyle Alevi toplumu adına teşekkür ediyorum

"ÇOK SEVİNDİRİCİ"

İzmir'de Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı avukat Ali İhsan Şahin ise şunları söyledi:

"Cemevlerinin giderlerinin karşılanması sağlanacak. Alevi dedelerine maaş bağlanacak. Cemevlerinin elektrik ve su paraları da karşılanacak. Alevilerin yıllar süren mücadelelerinin sonucu oldu. Çok sevindik. Alevilerin bugüne kadar oy verdikleri partiler bununla çok alakadar olmadılar. Devlet cemevlerini tanımış oldu. Fiilen vardık hukuken yoktu. Artık hukuken de varız. Ulaşım parası bulmakta zorluk çeken dedeler de vardı. Artık ekonomik sıkıntı çekmeyecekler"

"KARDEŞÇE YAŞAMAYA DEVAM"

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Gültepe Cemevi Kurucu Başkanı olan Serkan Saliş(44) cemevleri için atılan adımları çok kıymetli bulduğunu belirterek, "Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurumunu yerinde ve kıymetli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sevgili Yunus Emre'nin söylediği gibi 'Gönüller yapmaya geldik' şiarıyla her bir karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda,kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen tüm gönül dostlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

"ÇOK GÜZEL BİR TABLO"

Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ertürk Karaman da Erdoğan'a teşekkür ederek, "Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına çok önemli bir adım atıldı ve çok samimi bir yol aldık. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, cemevinin yapımında her aşamada yanımızda oldu. 30 milyon liralık bir yatırımdan bahsediyoruz. Hem cemevi hem de içinde kursların, kütüphanelerin olduğu bir kompleks. Bu çok güzel bir tablo. Bu çatı altında kardeşçe yaşadığımızın, aramızda hiçbir ayrımın olmadığının en güzel cevabı da bu projeler oldu" dedi.

"BÜYÜK BİR MUTLULUK"

Alevi dedesi ve kanaat önderi Ahmet Uğurlu, "Cemevini yapanları, yaptıranları hak tanıyanları yüce devletimizi takdir ediyorum, şükranla karşılıyorum. Biz bu topraklarda yüzlerce yıldır birlik ve beraberlik içinde yaşadık. Bu birliği bozmak isteyenlere hiç birimiz fırsat vermedik. Şimdi cem evlerimiz bir çok şehirde devletimiz tarafından yaptırılıyor. Bu büyük bir mutluluk" dedi.

KAYNAK : Sabah Gazetesi
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Özbeöz Türkmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Alevilerin büyük bir kismi terör örgütlerini naletlemiştir bu alçak terör belasi ne olduklari belli olmayan Türk düşmanlaridir bunlar düşmanliği eskilere dayanir bunlar kafirdirler dinle imanla alakalari yoktur onun için terörü seçmişler bukafirler devletimiz Alevilik gibi bir inanci koruma altina alirsa bu terör kafirleri avuçlarini yalasinlar Türk silahli kuvetleri onlarin işini bitirecektir hiç kimseninde şüphesi olmasin onun için diyorumki Alevilere tam destek mecburiyettir sonuçta Türkiye cumhuriyetinin vatandaşidirlar kimse bunu inkar edemez sayin Erdoğan doğru olani yapmiştir.
    Cevapla
  • Türkmen ocaği 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkafadan birses sayin Erdoğan 20 sene içinde çok güzel işler yapti vatan ve millet için Allah cc. razi olsun ama en hayirlisini Alevi kardeşlerimize yapti Alevilerden hem oy alacak hemde Alevi dedeleri ve cemaattan hayirli dualar alacak değerli ve kiymetli Cumhurbaşkanimiz Allah cc. ömrünüzü uzun etsin sağlik sıhhat versin.
    Cevapla
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    alevi canlar ile aleviliği islam düşmanlığı gibi kullanmak isteyenler artık ayrışacaktır. Devletinden ve ülkesinden yana alevi canlar, devletin bu imkanlarını memnuniyet ile kullanacak ve huzur içinde cemlerini yapacaklardır. gerisi art niyetlilerin ne yapacağına kalmış
    Cevapla
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    alevi canlar ile aleviliği islam düşmanlığı gibi kullanmak isteyenler artık ayrışacaktır. Devletinden ve ülkesinden yana alevi canlar, devletin bu imkanlarını memnuniyet ile kullanacak ve huzur içinde cemlerini yapacaklardır. gerisi art niyetlilerin ne yapacağına kalmış
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    SÜRESİZ NAFAKA ile mi koruyacaksın aileyi ? Birde bu uyuşturucu baronları hiç yakalanmıyor merak ettim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR