Yolcuları zorla taksiden indiren şoföre para cezası

Başakşehir'de, yolcuları gitmek istedikleri yere götürmeyip zorla araçtan indirdiği ve yolcu seçtiği belirlenen taksi şoförüne para cezası uygulandı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2022 22:57 GÜNCELLEME 10.10.2022 10:52 GÜNCEL
Yolcuları zorla taksiden indiren şoföre para cezası
Yolcuları zorla taksiden indiren şoföre para cezası

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, görüntüleri sosyal medyaya yansıyan olayla ilgili çalışma yürüttü.
Yapılan çalışma ile aracına aldığı yolcuları gitmek istedikleri yere götürmeyip zorla araçtan indirdiği ve yolcu seçtiği belirlenen araç sürücüsü G.A. ekiplerce yakalandı.

Araç sürücüsü G.A'ya 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre, belediyeden aldığı çalışma izninin süresi bittiği halde yolcu taşımacılığı yaptığı için 1823 lira, emniyet kemeri takmaması sebebiyle 196 lira, "saygısızca araç kullanmak" gerekçesiyle 196 lira olmak üzere toplam 2 bin 215 lira ceza uygulandı.

Araç, şoför kartı iptal olduğu halde taşımacılık yapmaktan 5, yolcu seçme eylemi nedeniyle 3 gün süreyle trafikten men edildi.

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Pars 1 yıl önce Şikayet Et
    Yolcu seçen taksicilere para cezası vermeyeceksin .Ancak onların taksi plakası iptal edilirse akıllanırlar ve bu sorun kökünden çözülür.
    Cevapla
  • Yörükoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şekilde taksicilik yapmamalı
    Cevapla
  • mehmet efe 1 yıl önce Şikayet Et
    vay vicdansızlar adamı amma korkutmuşsunuz be helal size
    Cevapla
  • H.Bulut 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle komik para cezası uygulanırsa bu ve bunun gibi aykırılıklar hep olacak. Kanun yapma elinizde , yasa çıkarma elinizde hadi getirin illegal durum ve davranışlara çaydırıcılık vasfı yüksek cezalar bak bakalım bir daha bu durmlarla karşılaşılıyormu. Öyle kuru kınama ve komik cezalarla bu iş bitmez.
    Cevapla
  • şoktayım 1 yıl önce Şikayet Et
    ooooffffffff cezaya bak bee. Adamın hayatı kaydı yeminle. Diğerlerine de acayip örnek olmuştur. Çok caydırıcı bir ceza. vay beeee
    Cevapla
  • Sırayla 1 yıl önce Şikayet Et
    Şokta bulunduğun süre yeterli... Şimdi bime geç..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR