CHP'li Yunus Emre LGBT'yi savunup Erdoğan'ın sözlerine karşı çıktı

Katıldığı programda altılı masanın beyannamesinde Avrupa Konseyi'nin değerleri olduğunu söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, LGBT'yi savunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailenin önemine vurgu yapan sözlerine karşı çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2022 03:27 GÜNCELLEME 10.10.2022 09:16 GÜNCEL
CHP'li Yunus Emre LGBT'yi savunup Erdoğan'ın sözlerine karşı çıktı
CHP'li Yunus Emre LGBT'yi savunup Erdoğan'ın sözlerine karşı çıktı

Çekya dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "LGBT'yle birlikte de bizim aile yapımızı bunlar dejenere etmenin gayreti içerisine girdiler. Öyleyse biz olması gereken ne ise onu yapacağız. Biz kimlerin LGBT'ci olduğunu biliyoruz zaten." açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aileyi korumak ile ilgili verdiği mesajlara ilk tepki LGBT savunucusu CHP'den geldi.

Halk TV'de yayınlanan bir programa katılan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine karşı çıkarak LGBT'yi savundu.

Emre, programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile kurumunu tehdit eden LGBT'ye yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

LGBT'Yİ SAVUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin desteklenecek bir tarafı olmadığını ileri süren Emre, altılı masanın beyannamesine atıfta bulundu. CHP'li Yunus Emre, altılı masanın beyannamesinde Avrupa Konseyi'nin değerlerinin olduğunu söyledi.

Emre bu değerlerin içinde LGBT haklarının da olduğunu iddia etti.

CHP'li Yunus Emre'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Siyasi hayatımızda konuşuluyor, önemli. Bu bir zihniyeti gösteriyor. Bir cumhurbaşkanının, insanı hedef olarak koyan, düşman olarak hedef olarak insanı koyan, o düşmanı da kendisine destekçi olarak, düşündüğü insanların da hedef alması isteyen falan bir tutum yani. Cumhurbaşkanının hedef gösteren tutumunun desteklenecek bir tarafı yok. Netice itibarıyla altılı masanın beyannamesinde Avrupa konseyi değerleri uygulanıyor. Bunlar için yola çıkmak için insanlar, insanın hedefe konulmasını, insanın düşman olarak kodlanıp topluma sunulmasını, bunu kabul edebilirler mi, böyle bir şey olur mu?"

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 159 TÜMÜ
  • Niyazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah savunduklarınla beraber haşru cem eylesin seni inşallah.
    Cevapla
  • Ordulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa konseyi değerlerinin içindeki lgbt konusunu saadetliler,iyi partililer,gelecek ve bebecan partililler iyi yutkunun.
    Cevapla
  • aile 1 yıl önce Şikayet Et
    zillet ittifakının güçlendirilmiş parlamanter sistem saçmalığı dışında bir projeleri olduğu ortaya çıktı. zillet ittifakının tek projesi lgbt. oda Türkiye de aileyi yıkmak için. zillet ittifakı kadın haklarını savunduğunu söylüyor. bu yalan. çünkü kadını en iyi aile korur. zillet ittifakı ise aileyi yıkmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • Anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sapık beyinlerinizi çocuklarımızın üzerinden çekin
    Cevapla
  • Mustafa Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman 6+1+01 masa oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR