Buldan, 'Gerillaya da katılımlar olacak, çatışmalar da olacak' sözlerini böyle savundu!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Gerillaya da katılımlar olacak, çatışmalar da olacak" sözleri yüzünden 11 yıl 7 ay hapis cezası alan Leyla Güven'in sadece barışı savunduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2022 18:11 GÜNCELLEME 18.10.2022 18:11 GÜNCEL
Buldan, 'Gerillaya da katılımlar olacak, çatışmalar da olacak' sözlerini böyle savundu!
Buldan, 'Gerillaya da katılımlar olacak, çatışmalar da olacak' sözlerini böyle savundu!

Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısına katıldı.

Buldan'ın gündeminde, "Kürt sorunu devam ettiği sürece gerillaya da katılımlar olacak, çatışmalar da olacak, savaşlar da olacak." ifadeleri nedeniyle 11 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alan eski vekilleri Leyla Güven vardı.

Buldan, "silahlı terör örgütüne üye olmak" "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve iki kez "terör örgütü propagandası yapmak" gibi suçlardan yargılanan Güven'in, barış istemekten başka bir şey yapmadığını söyledi.

"TEK YAPTIĞI BARIŞI SAVUNMAKTIR"

Buldan, şöyle konuştu:

"Dün Sevgili Leyla Güven arkadaşımıza 11 yıl, 7 ay intikam cezası verdiler. Gerekçe, propaganda yapmak. Leyla arkadaşımızın tek yaptığı barış ve demokratik siyaset hakkını savunmaktır.

Ortada bir propaganda varsa ki var, o da faşizmin propagandasıdır. Onu da verdikleri cezayla yapıyorlar. Hukuku çiğneyerek propaganda yapıyorlar.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş isteyerek nasıl barış savunuluyor siz bu milleti aptal mı zannediyorsunuz
    Cevapla
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarın birisi çıkar "neden içerde diye" zırvalar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların anladığı dil bu, silah ve savaş. Barışın ne olduğunu bunlara silahla açıklamak lazım. Onu da silahlı kuvvetlerimiz yapıyor. Ama bu arada kalanları da meclis kendisi halletmesi gerekir çabucak.
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Onu kim kurtaracak onun ceza almiyacagini kim soyluyor onunda sonu husran olacak milletvekilligi bir bitsin ozaman gorur.simdi kem kum etsin bakalim.
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    eeeeeeeeh yeter ulan bunları konuşturmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR