Orman yangını evleri tehdit ediyor

Antalya'nın Manavgat ilçesi Taşağıl beldesi yakınlarında başlayan orman yangını devam ediyor. Yyerleşim yerlerini tehdit eden yangında ve tahliye işlemleri gündeme geldi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 20.06.2008 14:03 GÜNCELLEME 20.06.2008 14:03 GÜNCEL
Orman yangını evleri tehdit ediyor
Orman yangını evleri tehdit ediyor

Yangının anız yakılması sonucu çıktığı öğrenilirken yeni yetiştirilmeye çalışılan bir alanda çıktığı öğrenildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Taşağıl beldesinde orman yangını çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Karabeli mahallesinde bir tarladaki patozdan çıkan yangın ormana sıçradı. Yangına, 5 uçak, 2 helikopter, 13 arozöz, 2 dozerle müdahale ediliyor. Yangının yerleşim yerleri için tehlike arz ettiği bildirildi.


Saat 13.00 sıralarında başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle yayılıyor. Yangının yerleşim birimlerine yakın bir noktada olması tehlike yaratıyor. Bölgedeki köylerin tahliye edilebileceği belirtildi.


GÖYNÜK’TE DE DUMANLAR YÜKSELİYOR


Bu arada, Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesi yakınlarındaki Göynük Kanyonu’nda önceki gün öğle saatlerinde başlayan ve ilerleme tehlikesi bulunmayan yangın iç kesimlerde sürüyor. Milli Park olan kanyonda, daha önceden devrilen ve saha içerisinde bırakılan ağaç gövdelerinin yanış sürelerinin uzun olması nedeniyle, iç kesimlerde yangın devam ediyor.

Bu arada yangına bir helikopterle havadan müdahale ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR