Mahkemeden şarkıcı Gülşen ile ilgili son dakika kararı!

Son dakika haberi... İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında dava açılan şarkıcı Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2022 16:42 GÜNCELLEME 26.10.2022 16:42 GÜNCEL
Mahkemeden şarkıcı Gülşen ile ilgili son dakika kararı!
Mahkemeden şarkıcı Gülşen ile ilgili son dakika kararı!

Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 3 yıla kadar hapsi istenen Gülşen Çolakoğlu'nun itirazı üzerine yurt dışı yasağı 250 bin TL'lik güvence miktarı yatırması karşılığında kaldırıldı. 

 Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında dava açılan şarkıcı Gülşen, 21 Ekim cuma günü hakim karşısına çıkmıştı. Gülşen tarafından mahkemeye sunulan yazılı savunmada, yurt dışı yasağının ve her perşembe günü karakola imza verme şartının kaldırılması talep edilmişti.

NEDEN SORUŞTURMA AÇILDI?

Gülşen Çolakoğlu, 30 Nisan 2022'de Ataşehir'de bir konser sırasında İmam Hatip Liselilere hakaret ettiği iddia edildi. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 24 Ağustos 2022 gecesi şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resmen soruşturma başlattı. 25 Ağustos'ta polis tarafından gözaltına alınan şarkıcı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

İMZA ŞARTI KOYULMUŞTU

Avukatlarının üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu, 29 Ağustos'ta Gülşen Çolakoğlu'nun tahliyesine ve konutu terk etmemek şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar verilmişti. İddianameyi kabul eden mahkemenin, adli kontrollerin devamı yönünde karar vermesinin ardından Gülşen'in avukatlarının yaptığı itiraz üzerine İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, ev hapsinin kaldırılarak yurt dışına çıkış yasağı konulmasına ve en yakın karakola her hafta perşembe günü imza atma şartı da koydu.

KAYNAK : DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    250 bin yerine on milyon dolar yapin kacti mi para kalir bu para bunlarin corba parasi bile degil aylik gelir 60 bin diye yalana inanmis mahkeme demek bir konser de ne aliyorsun demiyorlar yada bu kadar mali nasil buldun o zaman sen kara para akliyorusn yada uyusturucu mu satiyorsun diyecek mahkeme yalan søylemek suc degil kisaca bunlar ceza almasin diye yuksek mahkeme hic bitmez mi on dk karar verilecek bir dava uc bes ay surer mi halk konuyu unutsun konu kapansi ceza vermeyelim diye bu zaman oynama
    Cevapla
  • YaygaraNeYaygara 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse kızmasın ... Bu kanunları reis yaptı adalet reformu yapıyoruz yaygaralarıyla...
    Cevapla
  • Sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam'a ve müslümanlara her türlü hakaret aşağılama serbest göstermelik bir iki numaradan mahkeme dava falan sonra serbest gez dolaş. Allah cc nın mahkemesinde görüşürüz.
    Cevapla
  • Mehmet Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence gitsin, hiç gelmesin..
    Cevapla
  • Haydi yallah 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir daha kabul edilmeyecekse buyursun gitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR