Cuma namazına gittiği için işine son verilmişti: Mahkeme karar verdi

Konya’da cuma namazına gittiği gerekçesiyle akaryakıt istasyonundaki işine son verilen Mehmet Yetkin’in (40), yerel mahkeme tarafından verilen 'işe iade' kararı bir üst mahkeme Konya Bölge Adliye Mahkemesi 8’inci Hukuk Dairesince onandı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2022 11:49 GÜNCELLEME 27.10.2022 11:56 GÜNCEL
Cuma namazına gittiği için işine son verilmişti: Mahkeme karar verdi
Cuma namazına gittiği için işine son verilmişti: Mahkeme karar verdi

Selçuklu ilçesindeki bir akaryakıt istasyonunda çalışan Mehmet Yetkin, birkaç kez cuma namazına gidince uyarı aldı. Yetkin, görev tanımına ve iş yeri kurallarına aykırı davrandığı gerekçesiyle de 2021 yılı Temmuz ayında işten çıkartıldı.

Mehmet Yetkin, konuyu yargıya taşıdı. Konya 1’inci İş Mahkemesi’nde görülen davada heyet, Mehmet Yetkin’in cuma namazına gitmesinin anayasal hakkı olduğuna ve işe iadesine karar verdi. Şirket, kararı istinaf mahkemesine taşıdı.

YEREL MAHKEMENİN KARARI USUL VE YASAYA UYGUN

Bir üst mahkeme olan Konya Bölge Adliye Mahkemesi 8’inci Hukuk Dairesi, 30 Eylül'de yerel mahkemenin kararını onadı. Kararda, “Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinden bir isabetsizlik bulunmamasına, kamu düzenine aykırı bir hususun tespit edilmemiş olmasına ve özellikle ispat yükü üzerinde olan davalı işverenin iş akdinin geçerli nedenle sona erdirdiğini kanıtlayamamış olmasına göre yerel mahkeme kararının usul ve yasaya uygun olduğu değerlendirilmiş ve davalı vekilin istinaf başvurusunun esastan reddedilmesine dair hüküm kurulmuştur" denildi.

‘BU KARAR EMSAL NİTELİĞİNDE’

Karara sevinen Mehmet Yetkin, "İstinaf mahkemesinin de doğru kararı vereceğine inancım tamdı. Bu karar emsal niteliğindedir. Tüm işçiler cuma namazlarına rahatlıkla gidebilir. İş yerime açacağım tazminat davasını kazanırsam da o parayı ya Mehmetçik Vakfı’na ya da Kızılay’a bağışlamayı düşünüyorum" diye konuştu.

İstanbul'da sabah ezanı kararı! Müftülük duyurduİstanbul'da sabah ezanı kararı! Müftülük duyurdu

KAYNAK : DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 194 TÜMÜ
  • Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayin markayla değil o istasyonun sahibiyle alakali oldugunu dusunuyorum.Evet 24 saat acik olan bir isletmede tum personeller birden Cumaya gidemez buda doğru değildir ama calisanlar kendi aralarinda anlasarak sırayla ve isleri aksatmadan duzen kurabilirler.Her ne olursa olsun isletme sahibinin bu yuzden isden cikarmasi yanlisdir.Yonetici olmak bu yuzden herkezin harci degil.Cok kolay ve basit cozumu varken direk kesip atmis.
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanın cuma günü tatil olmalı. Esas yanlış buruda. Yahudilerin günü cumartesi ile Hristiyanların günü pazar; Müslümanların tatili olmuş. Müslümanın günü Cuma ise çalışma günü olmuş. Bunlar Batılılaşma haretininin sonuçları. Bize geçirilen kazık 100 senede çıkmaz. Demokrasi Batı nizamlarından bir nizam değil mi ? Emin olunuz ki Fatih Sultan Mehmet Hazretleri yüzümüze tükürüyor. Çünkü bu nizam Bizans nizamı . Uyanın.
    Cevapla
  • Emekli mühendis 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir de şu yönden düşünmek lazım burası bir istasyonsa 24 saat çalışması lazım. Cuma saatine denk gelen saatlerde nöbetleşe gidilebilir. bir hafta birisi, diğer hafta birisi gidebilir. yahut bayan eleman alınarak cuma saatlerinde görev yapması sağlanabilir.
    Cevapla
  • Nail erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    hangi benzin istasyonu bilen açıklasın
    Cevapla
  • semih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bi marka ile alakası yok idarecileriyle alakalı sıkıntı var ve çözülmüş emsal karar olmuş hayırlı olsun
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi firma bilen var mi ismini Varsa yazsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR