PKK kuryeleri HDP’li vekiller çıktı!

Terör örgütü PKK’nın yurtiçinde topladığı paraları, HDP milletvekilleri Nadir Yıldırım, Özdal Üçer ve Nursel Aydoğan aracılığıyla Kandil’e ulaştırdığı savcılık dosyasında yer aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2022 08:12 GÜNCELLEME 30.10.2022 08:12 GÜNCEL
PKK kuryeleri HDP’li vekiller çıktı!
PKK kuryeleri HDP’li vekiller çıktı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK'nın mali alan yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yapılanmadan sorumlu olduğu belirlenen Murat Yılmaz'ın 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan 22.5 yıla kadar hapsi istendi.

Yılmaz hakkında ifade veren Ulaş kod adlı gizli tanık, Yılmaz'ın Irak'ta olduğu süreçte Mazlum Doğan İdeolojik Eğitim Akademisi'nde eğitim aldığını, ardından Duran Kalkan ve Murat Karayılan'ın talimatıyla KCK Türkiye Maliyesi Genel Sorumlusu olarak görevlendirilerek Türkiye'ye gönderildiğini söyledi.

Gizli tanık, çatışmalar sırasında yaralanan PKK'lıların tedavilerini yaptırmak amacıyla KCK Türkiye Sağlık Komitesi çalışmalarında yer alan 'kadro' örgüt mensuplarına yüksek miktarlarda para aktaran kişinin de Yılmaz olduğunu belirtti.

PKK mali alan yapılanması sorumlusu Murat Yılmaz'ın, Duran Kalkan ve Murat Karayılan'ın talimatıyla KCK Türkiye Maliyesi Genel Sorumlusu görevine getirildiği, bu süreçte örgütün molotof ve el yapımı patlayıcı gibi kanlı eylemlere para sağlayan kişi olduğu ortaya çıktı. Yılmaz'ın Türkiye'de örgüt adına toplanan trilyonlarca lirayı HDP milletvekilleri Nadir Yıldırım, Özdal Üçer ve Nursel Aydoğan aracılığıyla Kandil'e teslim ettiği ifade edildi.
 

KAYNAK : Sabah Gazetesi
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • hasann 1 yıl önce Şikayet Et
    hdp' nin kadrolarını pkk seçiyor başka ne beklenir ki?Bunların pkk için yapmayacakları bir şey yoktur!
    Cevapla
  • HAKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    mit bu vekilleri neden vurmuyor PKK iç hesaplaşması denir gider
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahkeme de hesabı sorulur, cezası verilmeli..
    Cevapla
  • Selim 06 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya artık bunlara öyle bir dur diyinki oy verenleri dahi mercek altına alın taviz vermeyin bunlar artık çok oldu
    Cevapla
  • galyanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk uşaklarını meclisde besleyenlere gelsin bunlara göz yumanlar bunlardantır vesselam artısı eksisı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR