'Kimyasal silah' iftirasının ardından yeni düzmece!

Terör örgütü PKK ve örgütün propagandasını yapan sosyal medya hesapları, Türk askerinin sınır ötesinde sürdürdüğü başarılı operasyonlara gölge düşürmek için her türlü dezenformasyonu yapıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.11.2022 22:41 GÜNCELLEME 07.11.2022 22:42 GÜNCEL
'Kimyasal silah' iftirasının ardından yeni düzmece!
'Kimyasal silah' iftirasının ardından yeni düzmece!

Geçtiğimiz günlerde, “Türk Silahlı Kuvvetleri Kimyasal silah kullandı” şeklinde yalan haberler yaymaya çalışan örgüt, şimdi de sözde çatışma görüntüleriyle propaganda yapmaya çalışıyor. Terör örgütü propagandası yapan sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerin kurmaca olduğu çok açık şekilde görülüyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’NIN PROPAGANDA ARAÇLARININ PAYLAŞTIĞI SÖZDE ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLER

Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin operasyon bölgesinde, kurgu görüntülerde gösterildiği gibi bir arazi tarama faaliyeti söz konusu olamaz. Terörle mücadelede dünyanın en deneyimli ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu tür faaliyetlerde geniş bir alana yayılmış ve duruma göre karar verilen bir takım taktik tertiplenmelerle operasyonları sürdürüyor. Görüntünün senaryo ve karalama maksatlı olduğunu gösteren en büyük kanıt ise teröristlerin saldırdığı hedeflerden tek bir mermi bile gelmemesi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’NIN PROPAGANDA ARAÇLARININ PAYLAŞTIĞI SÖZDE ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİ

Mehmetçik operasyonlarda sürekli olarak, sınıfında dünyanın en iyisi olan yerli ve milli silahları kullanıyor. Kurgulanan saldırıda, yerde yatan kimliği belirsiz kişinin yanından alınan silah ise terör örgütünün kullandığı Sovyet yapımı piyade tüfeği olan bir Kalaşnikof. Bu tezat bile görüntünün kurgu olduğunu gösteren net bir delil olarak ortaya çıkıyor.



TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’NIN PROPAGANDA ARAÇLARININ PAYLAŞTIĞI SÖZDE ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİ

Yerde yatan kimliği belirsiz kişinin kolu yüzünü örter vaziyette ve üzerinden silah teçhizat sökülmesine rağmen kolu sürekli yüzünü gizliyor. Yerde yatan kişinin yüzünün, dolayısıyla kimliğin saklanması yönünde bir duruş söz konusu.

KIYAFET/KAMUFLAJ DETAYI

Görüntülerin gerçek olması halinde, terör örgütü yerde yatan kişi ile ilgili kılık kıyafet, aldığı kurşun yarası gibi detay görüntüler verir. Ancak burada tam tersi kılık kıyafet başta olmak üzere detay vermekten özellikle kaçınılıyor. Bu da görüntünün düzmece olduğunu gösteren bir diğer kanıt.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle her platformda savaşmalıyız...
    Cevapla
  • ferhat3436 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim halkımız ne yazık ki kör görmüyor bu hainlikleri hala tab daki karıyı koruyorlar. Yazıklar olsun ülkesine ihanet edenlere oy verenlere yazıklar olsun...
    Cevapla
  • Dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç boşuna debelenmeyin gebereceksiniz.
    Cevapla
  • mesut İlker 1 yıl önce Şikayet Et
    terör devleti israil var oldukça biz de daha çok hainler çıkar.
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan diğer ülkeler Afrika diğer Müslüman ülkede kullanmadığı kimyasal kalmadı,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR