Balon faciasında mahkemeden kritik karar!

Kapadokya'da 2 turistin hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sıcak hava balonu pilotu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2022 12:20 GÜNCELLEME 08.11.2022 12:20 GÜNCEL
Balon faciasında mahkemeden kritik karar!
Balon faciasında mahkemeden kritik karar!

Kapadokya'da geçtiğimiz ay sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucu 2 turistin hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sıcak hava balonu pilotu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA'nın haberine göre, 19 Ekim tarihinde Göreme Beldesi'nden havalanan sıcak hava balonu, Kavak Beldesi yakınlarında iniş yaptığı sırada rüzgarın şiddetlenmesi nedeniyle sert iniş yaptı.

İFADESİNDE YOLCULARI SUÇLADI

Kazada İspanyol Maria Christiana Baltrons (62) ile Dolors Masana (64) hayatını kaybetti, 3 turist de yaralandı. Sıcak hava balonu pilotu Moustafa Mohamed Amın K. de, olayın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

10 yıllık pilotun ifadesinde, "Zelve Ören Yeri mevkinden sabah saat 07.25'te 28 yolcu ile birlikte havalandık. Yaklaşık 1,5 saat süren yolculuğun sonunda Kilik bölgesinde inişe geçtik. Balon ile inmeden önce yolculara gerekli uyarıları yaptım. İniş pozisyonu kuralına uymalarını söyledim. 5 yolcu iniş pozisyonu kuralına uymadığı için sepetten düştü. Maalesef kendileri iniş pozisyonunu alamadılar" dediği öğrenildi.

Türk vatandaşı olan pilot, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR