Kapadokya'da peribacalarına zarar veren 400'den fazla yapı kaldırıldı

Kapadokya'da, Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından, 4 yılda 400'den fazla kaçak ve usulsüz yapı ortadan kaldırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2022 03:12 GÜNCELLEME 09.11.2022 03:12 GÜNCEL
Kapadokya'da peribacalarına zarar veren 400'den fazla yapı kaldırıldı
Kapadokya'da peribacalarına zarar veren 400'den fazla yapı kaldırıldı

Kapadokya Alan Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki Kapadokya'da peribacalarına zarar veren yapıların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, arkeolojik sitler, doğal sitler ve dünya mirası alanlarını düzenleyerek bu mirası geleceğe taşımak amacıyla gösterilen faaliyetler kapsamında, kaçak yapılarla mücadelenin devam ettiği kaydedildi.

Alan Başkanlığının, bölgedeki, tarihi, kültürel ve doğal değerleri, koruma ve kullanma dengesini gözeterek tarafsızlık ve toplumsal sorumlulukla çalışmaya devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, bölgedeki 400'den fazla kaçak yapının ortadan kaldırıldığı, tespiti daha önce yapılan ve peribacalarına zarar veren yapıları ortadan kaldırma çalışmalarına ara verilmeden sürdürüldüğü bildirildi.

Bölgede kaçak ve usulsüz yapıların yıkım ve ortadan kaldırılmasına ilişkin çalışmalar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un 3 Kasım 2018'de Nevşehir'deki incelemelerinin ertesi günü başlatılmıştı.

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Zehra ersoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'da olsa böyle eşsiz doğa eseri vize ile içeri alırlar.. bizde ise talan var
    Cevapla
  • Alaaddin KAYA 1 yıl önce Şikayet Et
    Ast olan kirletmemektir. Temizlemenin maliyeti ne olacak
    Cevapla
  • selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    o yapıların yıkıntı molozlarını da alandan kaldırın ve çevrenin eski doğal görünümünü sağlayın.
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın her yerinde turistik alanlar AÇIK HAVA MÜZESİ konumundadır. İmara kapalı ve sadece yürüme veya bölgenin araçlarıyla ziyarete açıktır. Şehrin girişinde otobüsler parkedilir ve hatırlı bir park ücreti ödenir. Bizde de bu şekle dönülmelidir.
    Cevapla
  • Cave otel karşiti 1 yıl önce Şikayet Et
    O dedigini tren 2000 li yillarin basinda kalkti . Goreme, uchisar da otel ruhsati hic verilmemeliydi . Oteller sehir merkezinde devam etseydi ve dediginiz gibi o kasabalarin girisine hatiri sayilir park ucreti ve giris bileti kesilmeydi hem dogal güzellik bozulmazdi hemde nevsehir merkez ilcesi gelisirdi ...
    Cevapla
  • Bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalınmış bir olay nedense bu tür şeyler bizim ülkemizde oluyo bide kendini bilmez ergenler seni seviyorum kalp felan filan yazıp çiziyolar ya o da ayrı bir zulüm bu tür yerler 7/24 kameralar ile kayıt altına alınmalı bu tür şeyleri yapanların tespit edilip en ağır şekilde cezalandırılmaları lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR