ABD ve YPG'nin ortak tatbikat yaptığı karargah artık yok! Pençe-Kılıç'ta ilk hedef orası

TSK'nın 20 Kasım gecesi Irak ile Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nda ilk olarak, ABD'li üst düzey generallerin PKK/YPG'li teröristlerle ortak tatbikat düzenlediği sözde karargahın vurulduğu öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2022 12:25 GÜNCELLEME 21.11.2022 13:26 GÜNCEL
ABD ve YPG'nin ortak tatbikat yaptığı karargah artık yok! Pençe-Kılıç'ta ilk hedef orası
ABD ve YPG'nin ortak tatbikat yaptığı karargah artık yok! Pençe-Kılıç'ta ilk hedef orası

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gece yarısı Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlediği 'Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın detayları ortaya çıkmaya başladı.

Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 2. Ana Jet Üssü'nde konuşlu bulunan 181. Pars ve 182. Atmaca filosundan havalanan F-16'ların ilk hedefi Teqil Beqil köyündeki terör kampı oldu. Şırnak'ın Cizre İlçesinin karşısındaki Türkiye sınırının sıfır noktasında yer alan Teqil Beqil kampı, Suriye'nin Haseki vilayetine bağlı El Malikiyah kasabasının Karaçok Dağı yakınlarında bulunuyor.

ARTIK ORAYA TATBİKATA DEĞİL CENAZEYE GİDİLİR

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Michael Curilla'nın da katılımıyla ABD'li askerler ile YPG'li teröristler geçtiğimiz Eylül ayında sınırımızdan 4 kilometre içeride ağır silahlarla bu köyde ortak tatbikat gerçekleştirmişti.

Zırhlı araçlara ise terör örgütünün simgeleyen paçavralar ile ABD bayrakları asılmıştı. Curilla, YPG'li teröristlerden brifing aldıktan sonra da SDG'nin tepesindeki isim olan terörist elebaşı Ferhad Abdi Şahin ile görüşüp "Birlikte çalışmaya devam edeceğiz" açıklamasını yapmıştı. Ardından da öldürülen teröristler için taziye mesajı yayımlamıştı.

YERLİ MÜHİMMATLARLA DAĞITILDI

İşte o köy, dün geceki harekatta ilk hedef alınan bölgeler arasında yer aldı. Köyde hava harekâtlarına karşı yüksek mukavemete sahip perde betonla inşa edilmiş birbiriyle bağlantılı bir yer altı tüneli, yerli ve milli imkanlarla üretilen Nüfuz Edici Güdümlü mühimmatlarla vuruldu.

EĞİTİM ALANLARI DA VURULDU

Tünelin aynı zamanda teröristler tarafından hapishane ve mühimmat deposu olarak kullanıldığı belirlendi. Sondakika.com'un haberine göre; teröristlerin kullandığı okul binası ve geçmiş yıllarda rejim askerlerinin kullandığı iki karargâh binası da vurulan hedefler arasında yer aldı. YPG'li teröristlerin ABD askerleriyle ortak tatbikat gerçekleştirdiği bölgedeki askeri eğitim alanı olarak kullandığı garaj ve hangarların da bulunduğu yerleşkeler de vurulan hedefler arasında yer aldı.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Efsane 1 yıl önce Şikayet Et
    Gävurlar Kulübü yasta İp Fötöculerde Bedduvada
    Cevapla
  • ataberg 1 yıl önce Şikayet Et
    elinize sağlık. bazı hain alçak soysuz köksüz aidiyeti belirsiz mahluklar diyor ki akp oylarını artırsın diye bombayı patlattı sonra pkk yı bombaladı. hainliğe alçaklığ abakl. aynıo o köksüz hain aid köpek suısuz çevreler 15 temmuz alçak inahet darbesine de aynı şeyi söylüyor. uya millet mesele bir tas çorba bile değil. vatan hedefte.. b u alçakların teröstlere taihte tek olumsuz laf ettikleirnizi duydunuz mu. hayız... bnu soysuzlara kanan varsa alalh beşasını vertsin. geirsine bbu millet bela olacak. abde eninde sonunda buradan söküp atılacak.
    Cevapla
  • Bu kadar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi tanede abd ye mermi atın da zormu???
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    en son pkk-ypg-pyd-tak-her-ypj üyesi öldürüldükden sonra abd ne yapacak ? kendisimi savasacak bize karsi ? ulan alfabenin lesini cikardiniz beee..
    Cevapla
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Önümüze kim çıkarsa artık yok etmelidir. Merhamet gösterilmeyerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR