e-Devlet'te 'hayat kurtaran' detay: Aksi halde evinizi bile satabilirler!

Dolandırıcıların tapu oyununa e-Devlet'teki önemli bir değişiklikle engel olunabileceği öğrenildi. Uzmanlar tapu kaydı olan herkesin bu bilgiyi e-Devlet üzerinden muhakkak güncellenmesi gerektiği konusunda uyardı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2022 19:41 GÜNCELLEME 21.11.2022 19:41 GÜNCEL
e-Devlet'te 'hayat kurtaran' detay: Aksi halde evinizi bile satabilirler!
e-Devlet'te 'hayat kurtaran' detay: Aksi halde evinizi bile satabilirler!

Kimlik bilgilerinize ulaşan dolandırıcılar haberiniz olmadan evinizi bile satabilir...

e-Devlet'teki tapu ile ilgili çok küçük ama bir o kadar da önemli bir detay ortaya çıktı. Dolandırıcıların akıl almaz yöntemleri ile milyonlarca liralık borca girebileceğiniz gibi elinizdekinden de olma ihtimaliniz çok yüksek.

Geçtiğimiz aylarda arsa sahibi kılığına girerek arsa satışı yapmak isteyen dolandırıcılar son anda yakalanmıştı. Uzmanlar bu olay üzerine e-Devlet'e yapılacak bildirim ile dolandırıcılığın gerçekleşmeden haberinizin olmasının mümkün olduğunu belirtti.

E-DEVLET'TE 'HAYAT KURTARAN' DEĞİŞİKLİK!

Kimlik bilgilerimiz hemen hemen neredeyse birçok yerde bulunuyor. Alışveriş yaparken hatta kargo gönderirken bile kimlik bilgilerimizi paylaşıyoruz. Bu da sonu gelmeyen dolandırıcılık olaylarına kapı aralıyor. Ancak e-Devlet'te yapacağınız hayat kurtaran küçük bir değişiklikle tüm bunların önüne geçmek mümkün. Bunun karşılığında hiçbir ücret ödemeniz ya da tapu dairesine gitmenize de gerek yok.

E- DEVLET'E 'TAPU TELEFON BİLGİLERİ' YAZIN

Yapılması gereken şey ise çok kolay. e-Devlet'e girip arama butonuna 'tapu telefon bilgileri' yazmanız yeterli. Karşınıza gelen ekranda 'Tapu sisteminde daha önce kayıtlı bir telefon numaranız bulunmamaktadır' uyarısı görüyorsanız tehlike altındasınız demektir. Ekranda görünen 'telefon numarası kaydet' seçeneğine tıklayarak bilgilendirme metnini onaylamanız ve telefon numaranızı eklemeniz gerekiyor.

Telefonunuza gelen doğrulama kodunu ekrana girerek kayıt işlemini tamamlıyoruz.

Bunları yapmanız halinde artık tapuda sahte kimlik ve sahte vekalet ile adınıza en ufak bir başvuru yapıldığında telefonunuza mesaj gelecektir.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tapuda hem parmak izi hem de imza zorunlu olsun.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    E devlet üzerinde telefon numaramız zaten kayıtlı
    Cevapla
  • mehmet4 1 yıl önce Şikayet Et
    E devletede saçmalık diyen cahiller varken biz daha çoook sürünürüz
    Cevapla
  • Selahattin Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Tapuda parmak izi uygulaması yeni başladı. En sağlıklısı bu.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence devlet tüm gayrimenkul sahiplerine ulaşmakta zorluk çektiğinden bu işlemi korkutarak yaptırıyor. Kafasına göre işlem yaptığında hak sahibi dava aćmasın diye. Çünkü "bak ben sana mesaj atmıştım sen dönüş yapmamışsın" diyerekten kendi işini hızlandırmak davalarla uğraşmamak için. Yoksa kim benim kimlik bilgilerime ulaşacakda gidip tapuyu üzerine alacak? Ben öyle bir dolandırıcılığı bu zamanda zor buluyorum. Madem bu tür bir sahtekarlığı engellemek istiyor. O zaman tapuda imza değil parmak izi kullansın. Bak bakalım kim sahtekarlık yapabilecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR