Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamız vefat etti: Taziye mesajları

Ömrünü İslam'a vakfeden hadis alimi Prof. Dr. Raşit Küçük hocamız, kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere birçok isim Küçük için taziye mesajı yayımladı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2022 10:36 GÜNCELLEME 22.11.2022 12:49 GÜNCEL
Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamız vefat etti: Taziye mesajları
Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamız vefat etti: Taziye mesajları

Yaklaşık 3 yıldır kanser tedavisi gören hadis alimi Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamız, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Küçük'ün cenaze namazı, bugün Fatih Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak. Naaşı da Fatih Camii Haziresine defnedilecek.

Prof. Dr. Raşit Küçük hocamız Hakk'a yürüdü: Vefat nedeni ve cenaze programı belli olduProf. Dr. Raşit Küçük hocamız Hakk'a yürüdü: Vefat nedeni ve cenaze programı belli oldu

Raşit Küçük kimdir? Hayatını İslam davasına adayan Raşit Küçük kitaplarıRaşit Küçük kimdir? Hayatını İslam davasına adayan Raşit Küçük kitapları

Raşit Küçük Hoca'nın vefatının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok isim taziye mesajı yayımladı: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlmî ve akademik çalışmalarıyla hadis ve siyer alanlarına büyük katkıda bulunan, Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük hocamızın vefatını üzüntüyle öğrendim. Hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, talebelerine ve ilim camiamıza başsağlığı diliyorum.

Hocamızın cenaze namazı bugün Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınacak ve naaşı Fatih Camii Haziresine defnedilecektir.  Muhterem hocamızın mekanı cennet olsun.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Ömrünü Peygamberimizin sünnetini yaşamaya ve öğretmeye adamış kıymetli hocam Prof. Dr. Raşit Küçük’ün vefatını derin teessürle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sevenlerine ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Akademik ve ilmî çalışmaları ile manevi hayatımızda derin izler bırakan eski Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamız Hakk’a yürüdü. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine talebelerine ve ilim camiamıza başsağlığı diliyorum.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Hastalığı sebebiyle uzun süredir tedavi gören, hayatını eser vermeye ve öğrenci yetiştirmeye adamış olan din âlimi Prof. Dr. Raşit Küçük ebedi âleme göçtü. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, tüm öğrencilerine ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Ömrünü ilime adamış, binlerce öğrencinin üzerinde emeği olan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski dekanı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve TDV İslâm Araştırmaları Merkezi eski Başkanlarımızdan hadis alimi Prof. Dr. Raşit Küçük hocamız Hakk’a yürüdü. Ailesine, öğrencilerine ve ilim camiasına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: İlim, irfan ve ahlak timsali, Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük hocamız dâr-ı bekaya irtihal eyledi. Hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ilim camiamıza başsağlığı diliyorum.Mevla mekanını cennet, makamını âli eylesin.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Vefat haberini üzüntüyle aldığımız Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı, kıymetli ilim insanı Prof. Dr. Raşit Küçük hocamıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, talebelerine ve ilim camiamıza başsağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan: Vefat haberini teessürle öğrendiğimiz MÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden, Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof.Dr. Raşit Küçük Hocamıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına ve talebelerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Ömrünü İslâm’a vakfetmiş, yüksek bir ilim, ahlâk, ihlas sahibi olan İslâm âlimi Prof. Dr. Râşit Küçük hocamızın vefatı hepimizi üzdü Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı/sabır diliyorum. Rabbim, merhameti/mağfireti ile muamele eylesin Mekânı cennet, makâmı âlî olsun, inşallah.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamızın vefatını üzüntüyle haber aldım. Yaptığı çalışmalar ile hadis ve siyer alanına önemli katkılarda bulunan Raşit Küçük Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarının ve ilim camiamızın başı sağ olsun.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu: İlim ve irfan ehli değerli hocamız Prof. Dr. Raşit Küçük’ün vefatını üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr.Vahit Kirişci: Ömrünü İslâm’a vakfeden, ilmî ve akademik çalışmalarıyla yeni nesillere yol gösteren fikir adamı Prof. Dr. Raşit Küçük Hoca’ya Yüce Rabb’imden rahmet niyaz ediyorum. Mekânı cennet olsun inşallah. Merhum hocamızın ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: Değerli ilim adamı, sözü hikmet, sükutu ahlak olan, duruşuyla, vakarıyla, samimiyetiyle, şahsiyetiyle herkese numune-i imtisal olan, ömrünü dinine, Hadis ve Sünnete hizmetle geçirmiş pek muhterem Raşit Küçük Hocamız ahirete irtihal etmiştir. Mekanı cennet, makamı âlî olsun.

İlahiyatçı Prof. Dr. Hayreddin Karaman: Raşid Küçükler kolay yetişmiyor. Onun yalnızca ömrü küçük oldu hizmetleri ise kitaplara konu olur. Ahlakına gelince zaman ve zeminin kirine bulaşmamış bir güzel insan ahlakı.  O Allah'ın lutfuyla sevdiklerine kavuştu asıl hasrette ve gurbette kalan biziz; dostları ve dava arkadaşları ...

Aaah benim kardeşim yoldaşım sırdaşım bulunduğun alemde sevdiklerine yakın olasın.

Ve muhterem aile Başınız sağ olsun. Ne mutlu size ki böyle bir kişinin ailesi olmuşsunuz. 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: “Peygamberin fiilen aramızda olmadığı bir dönemin sahabisi gibi” yaşayan, irfan, ahlak, edeb, fazilet sahibi, ilim, hal ve cehd ehli, Raşit Küçük hocamız vefat etmiştir. Mekânı cennet, makamı âli, sevgili peygamberimize komşu olsun.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: İlimle, talebe yetiştirmekle geçen bir ömür... Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamız da Hakk'ın rahmetine kavuştu... Hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

AK Parti Milletvekili Mahir Ünal: Hadis ve siyer alanlarına ilmi çalışmaları ile büyük katkıda bulunan, ilmi ile amil değerli hocam Prof. Dr. Raşit Küçük'ün vefatını üzüntüyle öğrendim. Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, talebelerine ve ilim camiamıza başsağlığı diliyorum.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Çok sayıda ilmi çalışmanın altında imzası olan, Din İşleri Yüksek Kurulu eski Başkanı, ilahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kıymetli hocamızın mekânı cennet, makamı âli olsun.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu: Çok değerli ilim insanı, büyük hadis alimi, Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanımız Prof. Dr. Raşit Küçük hocamızın vefatını derin teessürle öğrendim. Eserleriyle alanında birçok öğrenciye yol gösteren hocamıza Allah’tan rahmet; ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Ömrünü hakikat yoluna adayan, ilim ve irfanla yeni nesillere yol gösteren ve insanların gönlünde sevgi medeniyetleri kuran fikir adamı Prof. Dr. Raşit Küçük Hoca'ya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan: Hayatını ilme ve talebe yetiştirmeye adamış Din İşleri Yüksek Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük hocamızın vefatını teessürle öğrendim.Kıymetli hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız: Kıymetli hocamız, Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük’ün vefatını üzüntüyle öğrendim. Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve talebelerine başsağlığı diliyorum.

İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı: İlahi takdire imtisalen aramızdan ayrılan Hadis ve Siyer alimi Prof. Dr. Raşit Küçük hocamıza Allah’tan rahmet ve mağfiret, tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta: “İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn” Sayısız öğrenci yetiştirmiş, hadis alimi çok değerli hocamız Prof. Dr. Raşit Küçük'ün vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah 

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı: Vefat haberini derin teessürle öğrendiğim kıymetli ilim insanı, büyük hadis alimi, Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük hocamıza Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren: Ahirete irtihal eden Büyüğümüz hocamız Prof.Dr. Raşit Küçük’e Allahtan rahmet diliyorum. Alimler toplumların kanaat önderleri, yollarını aydınlatan fenerleridir. Böylesine mümtaz insanların yeri kolay kolay dolmaz.Mekanı cennet olsun.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği: Hadis alimi ve sayısız öğrenci yetiştiren Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamıza Allah’tan (cc) rahmet, yakınlarına ve talebelerine başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun inşallah.

İlim Yayma Cemiyeti: Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

TDV İslâm Araştırmaları Merkezi: İSAM eski başkanı muhterem Raşit Küçük Hocamız vefat etmiştir. İSAM ailesi olarak hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve öğrencilerine baş sağlığı dileriz.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi: Fakülte eski Dekanımız ve Emekli hocalarımızdan Raşit Küçük vefat etmiştir. Cenazesi bugün (22 Kasım Salı) ikindi namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacaktır. Merhum hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, arkadaşlarına ve tüm talebelerine başsağlığı diliyoruz.

Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan: Hocasının “Evladım, derslerini çok iyi çalış, daima arkadaşlarının önünde onlara yol gösterici ol” nasihatını talimat olarak görüp hayatını öylece tanzim eden;arkadaşlarına ve talebelerine kapısını ve gönlünü sürekli açık tutan muhterem Raşit Küçük Hocamız mekanınız cennet olsun.

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş: Vefâtından müteessir olduğum kıymetli hocamız Prof. Dr. Raşit Küçük’e Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. İlmi ve irfânının yanı sıra öğrencilere gösterdiği ihtimâm da herkesçe mâruf olan, 76 yaşında aramızdan ayrılan muhterem hocamızın mekanı cennet olsun.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen: İlmî ve akademik çalışmalarıyla hayatını eser vermeye ve öğrenci yetiştirmeye adamış olan din âlimi Prof. Dr. Raşit Küçük hocamız ebedi âleme göçtü. Kıymetli hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, talebelerine ve ilim camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: Ömrünü Hadis ve Sünnete hizmetle geçirmiş, ilme ve talebelerine adamış büyüğümüz, Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamız ahirete irtihal etmiştir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Cenazesi ikindi namazını müteakip Fatih Camiinden kaldırılacak, Fatih haziresine defnedilecektir.

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı, büyük İslam alimi Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine, öğrencilerine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: İlmiyle amil gerçek ilim adamlarına büyük ihtiyaç hissettiğimiz bir dönemde duruş sahibi ve edep timsali değerli dostum Raşit Küçük hocamızın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Rabbimizden hocamıza rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ederim.

Muhammed Emin Yıldırım: Muhterem Raşit Küçük hocamız ilmi, ahlâkı ve vakarı ile hep bizlere örnek olan bir büyüğümüzdü. Hangi meseleyi kendisi ile istişare etseydiniz size ufuk açıcı nice yollar gösterirdi. Hocamıza Allah (cc) rahmet eylesin. Mekânı cennet, makamı âlî olsun.

KAYNAK : HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc. rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine sabırlar versin.
    Cevapla
  • Doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Cennet mekan versin
    Cevapla
  • hakk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet, makamı ali olsun.
    Cevapla
  • yakup 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin .Mekanı Firdevs Cenneti olsun.
    Cevapla
  • kaf.kum.Çıksın 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahın rahmeti üzerine olsun inşaallah.Mekanı cennet olsun inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR