Cezaevindeki Fincancı çark etti, konuştuğu kanalı suçladı

Cezaevindeki TTB Başkanı Fincancı, TSK'nın kimyasal silah kullandığı yönünde bir ifadesi olmadığını söyledi, konuştuğu televizyon kanalını görüntüleri parçalayıp yayınlamakla suçladı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2022 12:54 GÜNCELLEME 24.11.2022 12:54 GÜNCEL
Cezaevindeki Fincancı çark etti, konuştuğu kanalı suçladı
Cezaevindeki Fincancı çark etti, konuştuğu kanalı suçladı

TSK'ya kimyasal silah kullandığı iftirası atmakla yargılanan ve Ankara’daki Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı açıklama yaptı.

BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici'nin sorularını avukatları aracılığıyla yanıtlayan Fincancı, soruşturmaya neden olan Medya Haber TV’deki söyleşisinde, kimyasal silah kullanımıyla ilgili iddianın etkili bir şekilde soruşturulmasının gerektiğini, olayda ölüm olduğunda otopsi yapılmasının önemli olduğunu söylediğini belirtti. Medya Haber TV’yi ise canlı yayındaki konuşmasını parçalara ayırarak bağlamından ve bütünlüğünden kopartarak farklı yayınlarda kullanmakla eleştirdi.

"KİMYASAL SİLAH İFADESİNİ KULLANMADIM"

Canlı yayında birkaç dakikalık söyleşi yaptığını ve değerlendirmesini kısa sürede söylemek zorunda kaldığını söyleyen Fincancı, "Kimyasal silah ifadesi kullanmadım, sonrasında ise çatışmalarda yasak olmasına rağmen kimyasal silahlar kullanılabileceğini, bu tür iddialar olduğunda etkili bir soruşturma yapılması gerektiğini, ölümle sonuçlanmış olaylarda bu tür iddiaların aydınlatılabilmesi için Minnesota Protokolü kılavuzluğunda otopsi yapılmasının önemini vurguladım" ifadelerini kullandı.

Garo Paylan devleti hedef gösterdi! TTB Başkanı'nı savunduGaro Paylan devleti hedef gösterdi! TTB Başkanı'nı savundu

Başkanları TSK'ya kimyasal silah iftirası atmıştı: Kılıçdaroğlu, TTB heyetiyle görüştüBaşkanları TSK'ya kimyasal silah iftirası atmıştı: Kılıçdaroğlu, TTB heyetiyle görüştü

PKK teröristbaşı Karasu'dan TSK'ya iftira atan Şebnem Korur Fincancı’ya övgü dolu sözler PKK teröristbaşı Karasu'dan TSK'ya iftira atan Şebnem Korur Fincancı’ya övgü dolu sözler

KONUŞTUĞU KANALI SUÇLADI

Medya Haber TV'yi "sorumsuz yayıncılık yapmakla" suçlayan Fincancı, sözlerine şöyle devam etti: 

"Sonradan anlayabildiğim kadarıyla canlı yayındaki konuşmam, parçalara ayrılarak, bağlamından ve bütünlüğünden kopartılarak, yapılan farklı yayınlarda kullanılmış. Kendi yorumlarıyla birlikte 'TSK kimyasal silah kullandı' dediğim algısına yol açan bir kullanımı etik bulmadığımı, sorumsuz davrandıklarını, arayan yayıncılara da illettim zaten."

"EVİMDEKİ MERMİLER BABAMA AİT, DİĞERLERİNİ HATIRLAMIYORUM"

Fincancı, evinde bulunan mermilerle ilgili olarak da bunların bir bölümünün babasına ait olduğunu ve zamanında fark etmediğini, diğer bir bölümünün ise emeklilik sonrası üniversitedeki odasını boşaltırken evine gelmiş olabileceğini, hatırlamadığını ama basında iddia edildiği gibi kalaşnikof mermisi olmadığını belirtti.

Şebnem Korur Fincancı, "Cezaevindeki koşullarınız nasıl" sorusunu ise "Cezaevi koşullarım oldukça rahat, geniş bir koğuşta yalnız kalıyorum. Geniş bir havalandırma var" şeklinde yanıtladı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 224 TÜMÜ
  • Said 1 yıl önce Şikayet Et
    Hak ettiği yerde.
    Cevapla
  • Muzaffer 1 yıl önce Şikayet Et
    Tutunacak bir kimsesi yok yalnız ve zavallı Birileride kim olursa olsun bunu poh pohlayınca KANATSIZ uçuyor sonuçuna tabiiki katlanacak. Yazık ve ezik bir Prof tiplemesi kendisi bizden değil Yoksa kendi ordusuna neden iftırata ithamda bulunurki. Neryi seviyorsa kime çalışıyorsa oraya gidebilir bence. Ya sizce?????
    Cevapla
  • Mehmets 1 yıl önce Şikayet Et
    zeki olmak prof olmak mesele değil Ahlaklı ve yalan söylememek daha önemli .
    Cevapla
  • Uğurböceği 1 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı!!!
    Cevapla
  • dede korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin cemaziyelevvelini de bildiğimiz için bu söylediklerini şöyle yorumluyoruz: KIVIRMA. Dediğin doğru ise yapacağın şey, seni bu durumlara düşürdükleri için, ilgili kanalı dava etmektir. Haydi, dava et, yayınladıkları görüntünün montaj olduğu ortaya çıksın, bu yaşadıkların (en azından itibar zedelenmesi) sebebiyle tazminat al. Bunu yapmıyorsan katmerli yalancısın demektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR