Serdar Tuncer'den özür açıklaması: İzahı mümkün olmayan bir hata

“My Mecra” adlı Youtube kanalının programcısı Serdar Tuncer, son yayınlanan programındaki Hz. Yunus (A.S) için sarf edilen sözler nedeniyle özür diledi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.11.2022 19:57 GÜNCELLEME 28.11.2022 19:59 GÜNCEL
Serdar Tuncer'den özür açıklaması: İzahı mümkün olmayan bir hata
Serdar Tuncer'den özür açıklaması: İzahı mümkün olmayan bir hata

“My Mecra” adlı Youtube kanalının programcısı Serdar Tuncer, son yayınlanan “Çekirdekçiler” programındaki Hz Yunus (A.S) için sarf edilen sözler nedeniyle özür diledi.

'İZAHI MÜMKÜN OLMAYAN BİR HATA YAPMIŞIZ'

Serdar Tuncer, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, “Son yayınlanan ‘çekirdekçiler’ programında, hiçbir şekilde izahı mümkün olmayan bir hata yapmışız. Konuklarımızdan birisi, Yunus Aleyhisselam için ehli sünnet itikadına ters ve peygamberlerin ismet sıfatıyla örtüşmeyen bir ifade de bulunmuş” ifadelerini kullandı.

Turan Kışlakçı, Yunus (A.s) hakkında şu ifadeleri kullanmıştı;

Peygamber kıssalarının büyük bir içerisine baktığımızda şey var. Mesela Yunus Aleyhisselam’ın cezalandırılmasının ana sebebi kendini ilahlaştırma, ilah görmesinden dolayıdır diyor. Örneğin biz hep şey deriz; o görevini ifa etmedi, ondan dolayı yunus balığının içine atıldı diye. Fakat ayete baktığımızda şunu görürüz; Yunus Aleyhisselam halk niye bana tabi olmuyor? Neden artık benim peşimden gelmiyor? deyip kızıyor. Allah diyor ki ben sana tebliğ ettim. O zafer istiyor. Fakat Allah bunu vermedi diye isyan ediyor ve kendi nefsini ilahlaştırdığı için cezalandırıldı deniyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • Şahin Yüksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Serdar kardeşim bunları ihtar sayıp kimi programına alıyorsun on kere düşün tart öyle çıkar. Cübbeliye de sert tavır koydun bence ondan da özür dilemelisin. Ehli Sünnet bir insana yakışan da budur. selametle
    Cevapla
  • Eskipazar 1 yıl önce Şikayet Et
    Serdar Tuncer videolarını artık seyretmiyor ve de dinlemiyorum.Sürekli meczup kişileri kanalına çıkarıyorsun.Bu kaçıncı oldu bilemiyorum ama sadece bundan özür diledin.Programına gerçek ehli sünnet olan zatları çıkar sapık veya ilahiyatçı olduğunu iddia eden İslam düşmanlarını programlarına çıkarma.
    Cevapla
  • Mikdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Turan kışlakçı denen vatandaş,kendini ilahlaştırdı fikrini neresinden uyduruyor bilmiyorum ama bir peygambere yakıştırılamayacak ifadeler olduğunu biliyorum.Serdar Tuncer son zamanlarda ehli sünnete muhalif tipleri programlarına sık sık çıkarır oldu.Bu hataları tekrarlamaya başladı.Zemin kayıyor haberi yok.Durduğu zemini biz ehli sünnet bilirdik,öyle bilmeye devam etmek istiyoruz.Birilerine şirin görünmek yada reyting kaygısıyla bulunduğu yeri kaybederse kekliğe özenen karga gibi yürüyüşünü unutacak benden söylemesi.
    Cevapla
  • SERland 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsan beşerdir. Beşer, hata yapan varlık demektir. Erdemli bir şekilde hata yapıldığını söyleyip özür dilemişler. Konu kapanmıştır. Her hatada, bir yetişkin insanımızı harcayacak kadar aptal olmamalıyız. Yetişmiz insanlarımızın kıymetini bilelim lütfen...
    Cevapla
  • Kurtlar Vadisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence Dursun Ali Erzincanlı Mikail Şimşek Bayram Büyükoruç ve Murat BELET le Beraber Konferanslara Devam Etmen senin için daha Güzel olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR