FETÖ'nün hücre evlerinde 18 kişi yakalandı

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hücre evlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 18 kişi yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.11.2022 16:46 GÜNCELLEME 30.11.2022 16:46 GÜNCEL
FETÖ'nün hücre evlerinde 18 kişi yakalandı
FETÖ'nün hücre evlerinde 18 kişi yakalandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü FETÖ'nün güncel yapılanması soruşturması kapsamında 20 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubelerine bağlı ekipler, sabah saatlerinde 8 ilçede belirlenen 20 adrese eş zamanlı baskın yaptı.

Operasyon kapsamında 18 şüpheli gözaltına alındı.

Polis kamerasına yansıyan operasyon görüntüsünde, hakkında gözaltı kararı bulunan bir şüphelinin, yakalanmamak için evdeki kıyafet dolabına saklandığı görüldü. Ayrıca, şüphelilerden birinin de baskın düzenlenen evden kaçmak için balkondan atladığı ancak polislerce yakalandığı öğrenildi.

Adreslerdeki aramalarda çok sayıda dijital materyal ile 64 bin 445 lira, 2 bin 647 dolar, 250 avro, 196 gram altın, 4 çeyrek altın, 2 Ata altını, 2 yarım altın ve 1 bilezik ele geçirildi.

Haklarında gözaltı kararı bulunan iki şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Bu arada gözaltına alınanlar arasında önceden örgütün sözde "Gaziemir imamı" olarak faaliyet yürüten Y.G, Artvin il ablası İ.H, Bornova eyalet ablası A.D, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mahrem imamı A.H.Ö'nün de bulunduğu belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

KAYNAK : AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • zavallılar 1 yıl önce Şikayet Et
    millet bu fetöşcülerden iyice tiksiniyor. o kadar masumun ve mazlumun ahı ve laneti iki cihanda da fetöşcülerin üzerine. bu zavallı fetöşcü haşhaşiler birde insanların arasında kendilerini gizleyip dolaşabiliyor. insanlarla muhatap olabiliyor. insanlarla konuşabiliyorlar. ne kadarda zavallı yaratıklar.
    Cevapla
  • sistem 1 yıl önce Şikayet Et
    bu fetöşcüler sağlık sisteminde de bir şeyler çeviriyorlar. bir askerimize iftira atan doktorda fetöşcüydü. askerimize beni dövdü diye iftira atmıştı. halbuki görüntülerde askere saldıran fetöşcü doktordu. ve bile bile askerimizi tahrik edip sinirlendirmeye çalışıyordu. bunlar çok açık ve net ortaya çıktı. bu aşağılık fetöşcüler sağlık sektöründe bir şeylerin ters gitmesi için çaba gösteriyorlar. herkes bu durumu hükümetten bileceği için herkesin hükümete ve devlete kızmasını ve karşı olmasını sağlamaya çalışıyorlar. bu randevu alıpta bile bile gitmeyenlerin fetöşcüler olma ihtimali yüksek. sanki bile bile sağlık sistemini kilitlemeye çalışıyorlar gibi.
    Cevapla
  • Fatsalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne bitmez hainler ya
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR