Alibeyköy’deki tramvay kazasında gözaltına alınan vatman tutuklandı

Eyüpsultan'da tramvay ile otobüsün çarpışması sonucu 33 kişinin yaralandığı kazanın ardından gözaltına alınan vatman Semi Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.12.2022 16:37 GÜNCELLEME 06.12.2022 17:09 GÜNCEL
Alibeyköy’deki tramvay kazasında gözaltına alınan vatman tutuklandı
Alibeyköy’deki tramvay kazasında gözaltına alınan vatman tutuklandı

SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Alibeyköy'de dün tramvay ile İETT otobüsünün karıştığı kazaya ilişkin gözaltına alınıp adliyeye getirilen vatman Semi Ö'nün (30), sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen vatman, savcılıkça ifadesi alınarak "bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma" suçundan tutuklaması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

33 KİŞİ YARALANMIŞTI

İstanbul Eyüpsultan'da gerçekleşen kaza, dün saat 09.00 sıralarında Alibeyköy'de Namık Kemal Caddesi'nde meydana geldi.

Taksim- Cebeci seferi yapan 36T hatlı otobüs, Taksim'den Cebeci'ye gidiyordu. Normal güzergahında ilerleyen otobüs, Namık Kemal Caddesi'nde rayların üstünden geçtiği sırada Alibeyköy Metro İstasyonu istikametinden gelen tramvay ile çarpıştı.

Çarpmanın etkisiyle sürüklenen otobüs park halindeki 2 otomobile ve bir güvenlik kulübesine çarptıktan sonra durabildi. Kazada 33 kişi yaralanmıştı. Kazayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. İncelemelerde, otobüs şoförünün alkol ve uyuşturucu testinin temiz çıktığı belirtildi. 

Hastanede tedavisi tamamlanan vatman, Alibeyköy İlçe Polis Merkezi’ndeki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye getirildi. Vatmanın savcılıktaki ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 

"BAYILMIŞ OLABİLİRİM"

İstanbul Adliyesi'ne getirilen ve savcılıkça ifadesi alınan şüpheli, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Soruşturma kapsamında, kazanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Müdürlüğü'nün sinyalizasyon hareketlerine dair inceleme yaptığı belirtilerek, sinyalizasyon bilgileri ile arıza olup olmadığının ilgili birim tarafından bildirilmesi istendi.

"IŞIKLARIN YEŞİL Mİ KIRMIZI MI YANDIĞINI HATIRLAMIYORUM" 

Semi Ö. savcılık ifadesinde, yaklaşık 7 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki Metro İstanbul şirketinde vatman olarak görev yaptığını, 2 yıldır da T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında çalıştığını söyledi.

Kaza sırasında kabinde yalnız olduğunu belirten şüpheli, ifadesinde şunları dile getirdi:

"En son yolu takip ettiğimi biliyorum. Ancak hareketlendikten sonraki süreci hatırlamıyorum. 4 ay kadar önce kalp çarpıntısı şikayetiyle hastaneye gitmiştim. Bunun dışında herhangi bir kronik rahatsızlığım bulunmamaktadır. Olay sabahında hiçbir şey yememiştim. Açlıktan gözüm kararmış veya bayılmış olabilirim. Kaç dakika baygın kaldığımı hatırlamıyorum. Çünkü kendime geldiğimde kullandığım tramvayın İETT otobüsüne çarptığını ve olay yerine ambulansların geldiğini gördüm. Sağlık ekipleri bana müdahale etti. Başıma ilk defa böyle bir kaza geldi. Daha önce hiç kazam yoktur. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Bayıldığım için tramvay yolundaki ışıkların yeşil mi kırmızı mı yandığını hatırlamıyorum. Bu güzergahta veya başka güzergahlarda daha önce başıma birçok kez sinyalizasyon arızaları gelmiştir. Ancak olay tarihinde yaşanan kazada, sistemin aynı şekilde hata verip vermediğini bilmiyorum. Araştırılmasını talep ediyorum."

TUTUKLAMA TALEBİNİN GEREKÇESİ 

Savcılığın sevk yazısında, şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mağdur sayısının çok olması, şüphelinin eyleminin bilinçli taksirle meydana gelmesi, mağdurlardan iki kişinin halen bilincinin kapalı olup, hayati tehlikelerinin mevcut olması, mağdurların büyük bir kısmının ifade alma işleminin henüz tamamlanmaması ve delillerin tamamen toplanmaması sebebiyle tutuklanmasının talep edildiği belirtildi.

Alibeyköy Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde dün sabah saatlerinde tramvayın İETT otobüsüne çarptığı kazada 33 kişi yaralanmıştı. Çevredeki hastanelere kaldırılan yaralıların çoğunluğu tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Kazaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış, tedavilerinin ardından taburcu edilen vatman ve otobüs şoförünün de ifadesi alınmıştı. Otobüs şoförü, ifadesinin ardından karakoldan ayrılmıştı.

KAYNAK : DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti zamanında bu tür kazalar, otobüs arızaları neden olmuyordu ? Kaza yapa yapa otobüs filosunun 1/3 ü hurdaya çıktı. Daha İstanbul'u yönetmeyen zihniyet Türkiye'yi yönetmeye talipmiş. Muhtarlık yapamayacak zihniyete İstanbul'u verince böyle olur.
    Cevapla
  • Sinyalizasyon !! 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tramvaylarda otomatik uyarı sistemi yok mu? Tramvaya Kırmızı ışık yandığında Tramvaya da dur sinyali gitmesi gerek. Vatman uyusa da, bayılsa da ,uyarıya vatmandan cevap gelmezse, yavaşlazsa, hemzemin geçide yaklaştığında hâlâ kırmızı yanıyorsa tren otomatik olarak yavaşlayıp, geçite geldiğinde otomatikman durması gerekir.
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben o yolu kullanıyorum bir gün aracımla gıderken yeşil yandı geçerken tıranvay hiç yavaşlamadan geçti zor kurtardım sinyazilasyon arızalı kesinlikle
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    alkol testi yapmışlarmı
    Cevapla
  • Sakarya-Karasu.... 1 yıl önce Şikayet Et
    Alkolden çok beyin testi lazım
    Cevapla
  • dayıyım 1 yıl önce Şikayet Et
    İBB ak Partide iken teröristler(pkk+dhkpc) molotof ile otobüsleir yakıyorlardı. chp de buna demokratik hak idyordu. şimdi İBB chpkk elinde. yakmaya gerekm yok. duvardan duvara vurup vuurp parçalıyorlar yumurta tokuştur gibi birbirine vurup mahvediyorlar. uyan millet hainler oy verenler vher şey güzel oldumu. utanmıyor musunuz yaptığınızdan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR