Kilidi çözecek soru: H.K.G. 2012'deki soruşturmada neden şikayetçi olmadı?

6 yaşında cinsel istismara uğradığı iddia edilen H.K.G.'nin 2012 yılındaki soruşturmada neden şikayetçi olmadığı sorusu cevabını ararken, dava dosyasıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2022 20:18 GÜNCELLEME 15.12.2022 09:10 GÜNCEL
Kilidi çözecek soru: H.K.G. 2012'deki soruşturmada neden şikayetçi olmadı?
Kilidi çözecek soru: H.K.G. 2012'deki soruşturmada neden şikayetçi olmadı?

6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli tarafından istismar edildiği, 14 yaşındayken evlendirildiğini iddia eden H.K.G'nin 10 yıl önceki soruşturma dosyasıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Takipsizlikle neticelenen soruşturmada dosyaya bakan savcının kemik testine dayanarak, kızın 18 yaşını bitirdiğine işaret etti. 18 Ocak 2013 tarihli kararda “Suç tarihinde 21 yaşında olduğuna dair Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin raporuyla karar verilen mağdurenin şüpheli ile ailesinin ve kendisinin rızasıyla fiilen birlikte oldukları ve karı/koca hayatı yaşadıkları ancak nüfus kaydından yaşının küçük olması münasebetiyle başlatılan adli tahkikatta; mağdurenin suç tarihi itibarıyla 18 yaşını bitirdiği bu nedenle de şüphelinin eyleminin bir suça mümas etmediği anlaşıldığından kovuşturma yapılmasına yer olmadığına...” ifadeleri yer aldı.

Takipsizlik kararında, H.K.G'nin; ailesinin ve kendisinin rızasıyla Kadir İstekli ile birlikte olduklarına atıf yapıldı.

"KENDİ RIZAMLA BİRLİKTEYİM, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM"

H.K.G.'nin 17.08.2012 tarihinde Sancaktepe Çocuk Büro Amirliği'nde verdiği ifadede kullandığı sözlere ise şöyle kayıtlara geçti:

"Yukarıdaki bilgiler doğrudur ve bana aittir. Ben yukarıda vermiş olduğum adreste resmi nikahsız eşim Kadir İSTEKLİ ile birlikte yaşamaktayım. Gayriresmi eşim Kadir İSTEKLİ ile tanışıp birbirimizi sevdik ve ailelerimizin onayı ve kendi isteğimiz ile 07.04.2012 günü Sancaktepe'de düğün yaptık. 07.04.2012 günü hiçkimsenin zorlaması ve baskısı olmadan kendi isteğim ve rızam ile ilk cinsel birlikteliğimi yukarıda vermiş olduğum adreste resmi nikahsız eşim Kadir İSTEKLİ ile yaşadım. Benim asıl yaşım 17'dir. Babam benim yaşımı okula gitmeden hafız olayım diye küçük yazdırmış. Resmi nikahımızı 16 yaşıma girince mahkeme kararı ile yaptırmayı düşünüyoruz. 17/08/2012 günü adet düzensizliğim nedeni ile Özel Afiyet Hastanesine annem ile birlikte gittik. Doktor küçük yaşta resini nikahsız olarak evli olduğumu öğrenince Polise haber verdi. Biz de Büro Amirliğinize geldik. Ben bu konu ile ilgili olarak kimseden davacı ve şikayetçi değilim. İşlemlerimin ardından annem Fatıma GÜMÜŞEL'e teslim edilmek istiyorum.

17.08.2012 Saat:19:30"

TESTE KİM GİRDİ?

Ancak mağdur kızın 2012'deki kemik testinde resmi belgede sahtecilik yapıldığı öne sürüldü. 14 yaşında olan kızın kemik testine başka birinin sokulduğu ve 21 yaşındaymış gibi gösterildiği, son hazırlanan iddianameye yansıdı. Hakimler ve Savcılar Kurulu, 10 yıl önce takipsizlik kararı veren o savcı hakkında inceleme başlatmıştı.

TUTUKLAMA 2 KEZ REDDEDİLDİ

Öte yandan 2020'de ikinci kez soruşturma konusu olan cinsel istismar davası 22 Mayıs 2023'te Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. H.G.K.'nin 2021'de anlaşmalı boşandığı eşi Kadir İstekli hakkında 67 yıl, ebeveynleri Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl hapis cezası isteniyor. Savcılığın 3 sanığı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk ettiği ancak talebinin reddedildiği anlaşıldı. Savcılık, karara itiraz etti. Ancak bu itiraz da reddedildi. Sanıklar hakkında tutuklamaya yönelik karar alınmadı.

BAKANLIK AYNI GÜN MÜDAHİL OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasına ilişkin, davanın kendilerine 2 Aralık 2022'de ihbar edildiğini, aynı gün davaya müdahil olduklarını açıkladı.

  • - "(6 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiası) Dava bize 2 Aralık 2022'de ihbar edildi. Biz, aynı tarihte davaya müdahil olduk"
  • - "Mağdur 30 Kasım 2020'de cumhuriyet savcılığına müracaat etmiş. Savcılıktan konu bize intikal etmiş. 4 Aralık 2020'de Şiddet Önleme İzleme Merkezimizin ilk kabul birimine almışız, 8 Aralık 2020'de de mağduru kadın konuk evimize almışız"
  • - "Ne yaparsanız yapın, ne kadar manipüle ederseniz edin, ne kadar provoke ederseniz edin, ne kadar yalan söylerseniz söyleyin o çocukları, o kadınları sizin elinize bırakmayacağız"
  • - "Siz önce dönün sessiz kaldığınız kendi içinizdeki tacizlere, tecavüzlere bakın. Kandil baronlarının el ele, göz göze oturduğu 10 yaşında, 12 yaşında kız çocuklarına ses çıkarmayanlar, gelip burada bana ahlak dersi vermesin"

 

Yanık, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerinde milletvekillerinin görüş ve eleştirilerine cevap verdi.

6 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradığına yönelik iddialarla ilgili Bakan Yanık, "Mağdur 30 Kasım 2020'de cumhuriyet savcılığına müracaat etmiş. Savcılıktan konu bize intikal etmiş. 4 Aralık 2020'de Şiddet Önleme İzleme Merkezimizin ilk kabul birimine almışız, 8 Aralık 2020'de de mağduru kadın konuk evimize almışız." bilgisini verdi.

Verilen aranın ardından konuya ilişkin bilgi vermeye devam eden Yanık, "Bu süre içerisinde mağdurun psikososyal desteği, sağlık desteği, okuma yazması yok, eğitimi yok, ilkokul diploması alınıyor, çocuğu var beraberinde, mağdura meslek eğitimi veriyoruz, aşçılık eğitimi alıyor, İngilizce öğreniyor ve hayatını kendisi kendi başına idame ettirecek şekilde yetişiyor." dedi.

Emine Erdoğan: İnsanlık dışı bir suçtur, mazereti kabul edilemezEmine Erdoğan: İnsanlık dışı bir suçtur, mazereti kabul edilemez

Ahmet Taşçı Hocaefendi'den cinsel istismar iddiası üzerinden algı yapanlara yanıtAhmet Taşçı Hocaefendi'den cinsel istismar iddiası üzerinden algı yapanlara yanıt

- "KENDİSİNİN VE ÇOCUĞUNUN CAN GÜVENLIĞINI RİSKE ETMEMEK İÇİN BEKLEDİK"

Mağdurun uzun süre gizliliğini sağlamak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Yanık, "Bu konudan kamuoyunun haberinin olduğu tarih, davanın açıldığı tarih. Dava bize 2 Aralık 2022'de ihbar edildi. Biz, aynı tarihte, 2 Aralık 2022'de davaya müdahil olduk. Açıklamamızı geç yaptığımız için arkadaşlar eleştiriyorlar. Evet 3 gün sonra yaptık açıklamayı, neden? Çünkü kamuoyuna mağdurla alakalı ne kadar bilgi yansıdığını bilmiyorduk. Dolayısıyla kendisinin ve çocuğunun can güvenliğini riske etmemek, açık kaynaklara ne kadar bilgi yansıdığını tam olarak öğrenebilmek için bir süre bekledik." diye konuştu.

Bakan Derya Yanık, aralıksız biçimde mağdurun ihtiyacı olan her türlü desteği sağladıklarını kaydetti.

Halk TV'de yayınlanan bir haberde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının en başından beri mağdurla ilgili gerekli desteği sağladığının açıklandığını anlatan Yanık, "Bize inanmıyorsa arkadaşlarımız, Halk TV'yi izlesinler." dedi.

- "MAĞDURUN KIMLİĞİNE, KİM OLDUĞUNA, YAŞINA, CİNSİYETİNE BAKMADIK"

"Bizim için korunacak bir tek değer vardır, çocuktur, kadındır, mağdurdur. Mağdurun kimliğine, kim olduğuna, yaşına, cinsiyetine bakmadık." diyen Yanık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gerekli hukuki süreç neyse hepsini aralıksız yaptık. Biz bunu yaptık ama bugün bizi itham edenler, kendi teşkilatlarının içerisinde onlarca tacize, istismara sessiz kaldı. Bizi sessiz kalmakla suçlayanlar, kendi sicillerini bugün bu bağırışla örtemeyecekler. Lafa geldiği zaman; kadınlar, çocuklar... Töre ve namus cinayeti kavramını bu milletin hafızasından çıkaran AK Parti'dir. Tamam iktidar olamadınız, bu millet sizi iktidar yapmadı ama iktidar ortağı oldunuz. İktidar ortağı olduğunuz zaman niye değiştirmediniz o yasayı? O yasayı kim değiştirdi? Töre ve namus cinayeti kavramını bu milletin hafızasından kim çıkardı, AK Parti çıkardı."

AK Parti'nin kadın ve çocukla alakalı bütün paradigmayı değiştirdiğini söyleyen Yanık, basına yansıyan açık bilgiye rağmen muhalefet milletvekillerinin manipülasyon yaptığını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, "Size kadınların bedenini çiğnetmeyeceğiz. Sizi o çocukların bedeni üzerinde tepindirmeyeceğiz. Bu Bakanlık size bu fırsatı vermeyecek. Ne yaparsanız yapın, ne kadar manipüle ederseniz edin, ne kadar provoke ederseniz edin, ne kadar yalan söylerseniz söyleyin o çocukları, o kadınları sizin elinize bırakmayacağız. Siz önce dönün sessiz kaldığınız kendi içinizdeki tacizlere, tecavüzlere bakın. Sizin söyleyecek tek cümleniz yok. Kandil baronlarının el ele, göz göze oturduğu 10 yaşında, 12 yaşında kız çocuklarına ses çıkarmayanlar, gelip burada bana ahlak dersi vermesin." değerlendirmesinde bulundu.

"Ne CHP'nin ne HDP'nin ne herhangi bir başka partinin, bize bu konuda ders verecek yetkinliği yok." diyen Yanık, "Sizin siciliniz çok kötü. Sizin siciliniz çok karanlık. Sizin siciliniz, başörtüsünde karanlık, insan haklarında karanlık. Siz, karanlığın ta kendisisiniz. Siz, karanlığınızı yansıtacak yer arıyorsunuz. Ne kadar uğraşsanız o çocukların bedenlerini istismar edemeyeceksiniz. Dönün kendi ayıplarınızla, suçlarınızla bir yüzleşin. Ondan sonra gelin konuşalım." ifadelerini kullandı.

- "BAKIN BUGÜN NEYİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR"

CHP milletvekillerinin "istifa" sloganları arasında konuşmasını sürdüren Yanık, şöyle devam etti:

"Bakın bugün neyi örtmeye çalışıyorlar: Kırklareli'nin Kıyıköy beldesinin CHP'li belediye başkanı 4 çalışanı taciz ediyor. CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı, daha önce birlikte çalıştığı bir kızı taciz ediyor. Bu arkadaş, il yöneticilerinin de çok makbul adamlarından birisi, kadınları ağzından düşürmeyen CHP'li İstanbul il yöneticilerinin makbul adamlarından birisi. Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ'de cinsel taciz. CHP'li yerel yönetimlerde taciz tecavüz olayları; Ümraniye Gençlik Kolları, Erzurum İl Başkanı, CHP Avcılar Eski İlçe Yönetim Kurulu Üyesi 'Ben de taciz mağduru oldum' diyor. Kuşadası'ndan Ankara'ya giden partilileri taşıyan bir otobüste cinsel istismara maruz kalan 13 yaşında erkek çocuğu, CHP Sivas Akıncılar İlçe Başkanı, Bağcılar İlçe Başkanlığının pikniğinde... Sayalım mı daha? Hadi bu karanlığı örtün bakalım."

Eski RTÜK üyesi Avşar'dan Türkiye'nin konuştuğu olaya çarpıcı örnek!Eski RTÜK üyesi Avşar'dan Türkiye'nin konuştuğu olaya çarpıcı örnek!

Çamlı'dan çarpıcı yorum: Eğer '6 yaşında evlendirdiler' iddiası yalan çıkarsa...Çamlı'dan çarpıcı yorum: Eğer '6 yaşında evlendirdiler' iddiası yalan çıkarsa...

6 yaşında kıza cinsel istismar iddianamesi kabul edildi! 22 yıl hapis istendi6 yaşında kıza cinsel istismar iddianamesi kabul edildi! 22 yıl hapis istendi

- BAKANLIK ÇALIŞMALARI

Bakan Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Araştırma ve Uygulama Enstitüsünü kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Aile ve evlilik öncesi eğitimlerini sürekli yaygınlaştırdıklarını dile getiren Yanık, "Aile Eğitim Programı", "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" ve aile danışmanlığı hizmetlerinin bunlardan birkaçı olduğunu aktardı.

Bakan Derya Yanık, Türkiye Aile Yapısı Araştırması (TAYA), Türkiye Ergen Profili Araştırması (TEPA), Türkiye Üniversite Gençliği Profil Araştırması ve Türkiye Boşanma Nedenleri Araştırması sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu.

Yeşilay işbirliğinde 1,1 milyon kişiye bağımlılıkla mücadelede farkındalık eğitimlerinin verildiği bilgisini paylaşan Yanık, çocuk hizmetlerinin aile odaklı bir anlayış ve stratejiyle yürütüldüğünü; 2002'den bugüne aile odaklı hizmetlerden yararlanan çocuk oranının yüzde 39'dan yüzde 92'ye yükseldiğini bildirdi.

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinden 2022 yılı ekim ayı itibarıyla aktif olarak yararlanan çocuk sayısının 150 bini aştığına dikkati çeken Yanık, koruyucu aile yanında kalan çocukların sayısının 2002 yılında 515 iken Ekim 2022 itibarıyla 8 bin 845'e ulaştığına işaret etti.

Bakan Yanık, 2022 yılında 430 çocuğun evlat edindirilmesiyle toplam evlat edindirilen çocuk sayısının 18 bin 821'e ulaştığını söyledi.

Çocuk bakım hizmetlerini ev ortamına taşıdıklarını ifade eden Yanık, "2002 yılında yalnızca 3 adet Çocuk Evleri Sitesi varken bugün bu sayı 113'e yükselmiştir. Halen 6 bin 597 çocuğumuz, 1191 Çocuk Evimizde de 6 bine yakın çocuğumuz hizmet almaktadır." bilgisini verdi.

Bakan Yanık, çocuklara ilişkin politikalara temel oluşturmak için 0-17 yaş bütün çocukları kapsayacak Türkiye Çocuk Profili Araştırması'nın Türkiye'de alanında ilk kez yapılmış olacağını anlattı.

KAYNAK : Haber7 - AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • Ethem DEDEZADE 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim yaklaştıkça bunun gibi daha çok tiyatrolar çıkarılacak. Aman ha dikkat edelim.
    Cevapla
  • dadaş25 1 yıl önce Şikayet Et
    halen daha bunları savunan var Allah ıslah eylesin her şey ortada sanki bunlar gökten zembille inmiş günahsız melekler. Bu tutum koskoca camiayı bile töhmet altında bırakıyor. Her sepetteki çürük elmalar ayırılmalı. Haddini aşıp koskoca camiayı karalamak isteyenler olacak ama biliyoruz ki hakla batılın mücadelesi son ana kadar devam edecek. Allah bizleri Müslüman görünümlü fasıkların ve böyle günlerde içindeki dinsizliği dışa vurmayı bekleyen münafıkların şerrinden korusun.
    Cevapla
  • MERVE 1 yıl önce Şikayet Et
    daha 14 yaşında, amaa hala küçük :(
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    biri kuyuya taşı attı, çıkarın çıkarabilirseniz... bırakın artık gündemi istismar etmeyi, bunun gibi türkiyede dahil dünyada birçok örnek var, bu olayın iç yüzü aşikar iken ne büyük sorun haline dönüştürüldü... sırf siyaset yapmak için konuşmuş olmayıp gerçekleri görelim ..birbirimizi karalamaktan vazgeçelim
    Cevapla
  • Zillet ittifakı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kızın yaşı nüfüsa küçük yazdırılmış. Erkek ve kızın gerçek yaşlarına bakılmalı. Kız iki yıldır bazı yapıların eline geçmiş. Kim bu yapılar. Büyük ihtimalle fetöşcülerdir. Bu işin içinde fetöşcülerin olduğu ortaya çıkarılırsa zillet ittifakının iftira kumpası kendine döner ve zillet ittifakına iyi bir darbe vurulmuş olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR