Terör elebaşı Karayılan'dan Demirtaş açıklaması: Bizim bir parçamız

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan, Selahattin Demirtaş ile aralarında bir ayrılık olmadığını söyledi. Elebaşı Karayılan, Selahattin Demirtaş da bu mücadelenin bir eseridir, bir parçasıdır." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.12.2022 23:13 GÜNCELLEME 23.12.2022 09:14 GÜNCEL
Terör elebaşı Karayılan'dan Demirtaş açıklaması: Bizim bir parçamız
Terör elebaşı Karayılan'dan Demirtaş açıklaması: Bizim bir parçamız

Terör örgütü PKK'dan, HDP'nin tutuklu Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a ilişkin bomba bir itiraf geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK'nın siyasi kolu HDP ile yaptıkları ortaklık gereği her fırsatta 'Serbest bırakılsın' çağrısı yaptığı Selahattin Demirtaş'la ilgili açıklama yapan terör elebaşı Murat Karayılan "Demirtaş bu mücadelenin eseridir" itirafını yaptı.

Terör örgütü PKK'nın propaganda paçavralarından birine konuşan terörist Murat Karayılan kendisine yöneltilen, "HPG'nin Mersin'de gerçekleştirdiği eylem sonrasında Selahattin Demirtaş ve HPG arasında çelişki olduğu görüldü. Bu bir çelişki mi yoksa düşünce farklılığı mı?" sorusuna yanıt verdi.

HDP'den Karayılan'a aylık 600 bin TL: Vekiller kuryelik yapıyor!HDP'den Karayılan'a aylık 600 bin TL: Vekiller kuryelik yapıyor!

PKK'LI MURAT KARAYILAN'IN İTİRAFI: DEMİRTAŞ ESERİMİZDİR

Teröristbaşı Karayılan verdiği şu yanıtla Selahattin Demirtaş ile olan bağlarını da itiraf etmiş oldu; 

"Hayır, çelişki değildir. Bazı konularda fikir ayrılığı olabilir fakat hiçbir çelişki söz konusu değildir. Selahattin Demirtaş da bu mücadelenin bir eseridir, bir parçasıdır. Kaldı ki o da kendisini böyle görüyor. Yani bu camia çok geniştir; çok görüşlülük olabilir ama özgürlük ve demokrasi davası için birlik de hep olacaktır. Bu çerçevede hiçbir çelişki olmadığını belirtebilirim."

PKK elebaşı Murat Karayılan'dan 6'lı masaya gözdağıPKK elebaşı Murat Karayılan'dan 6'lı masaya gözdağı

CHP'YE VE 6'LIYA HDP GÖNDERMESİ: KİMİ İSTERSE O SEÇİLECEK

Öte yandan HDP aracılığıyla ortaklık yaptıkları CHP ve 6'lı masaya da bir gönderme yapan Karayılan seçimlere işaret ederek kendilerinin belirleyici güç olacaklarını iddia etti.

Karayılan, "Şimdi Kürtler seçimlerde esas irade gücüdür, Kürtler kilittir. Kimi isterse o seçilecek. Şu anda hepsi Kürtlere muhtaçtır. Bu, Kürt özgürlük mücadelesi için önemli bir başarıdır. Yani kaç yıldır o kadar saldırmalarına, katletmelerine, zulmetmelerine, o kadar insanı zindanlara atmalarına rağmen yine de siyasi parti HDP şahsında Kürt halkı şu ana kadar da siyasi sahnede bir iradedir." dedi.

"DEMİRTAŞ'IN SERBEST KALMASI EN BÜYÜK ARZUM"

Kılıçdaroğlu geçtiğimiz aylarda Demirtaş'ın serbest bırakılmasını talep ederek şunları söylemişti;

"Selahattin Demirtaş haksız yere tutuklu, siyasi bir tutuklu zaten. Bir an önce serbest kalması benim en büyük arzum. Demirtaş içeride olmasına rağmen inandığı yoldan dönmeyen, kararlılıkla demokrasiyi savunan, parlamentonun etkin bir kurum olmasını dile getirdiği görüşleri var. Bu görüşler gayet önemli. Bu arada sadece o değil Sayın Osman Kavala da bir an önce serbest kalmalı. Haklarındaki serbest kalmalarına dair yargı kararlarının uygulanması gerekiyor."

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 152 TÜMÜ
  • Bandırmalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Farkları yok. Ha Karayılan, Ha Karabulut....
    Cevapla
  • Vali 1 yıl önce Şikayet Et
    Karayılanı parlatın şimdi de osman öcalanı parlattığınız gibi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya RABB'i SEN içimizdeki ve dışarıdaki hainlere fırsat verme inşallah. Amin Amin Amin.
    Cevapla
  • salim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar bilgi belge varken yattığı yerden çıkmamalıdır.
    Cevapla
  • aksaray 1 yıl önce Şikayet Et
    müslüman olupta CHP ye oy veren cahiller bu haberi iyi okyun ve birdaha okuyun.ve ondan sonra 5 gün düşünün.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşündüm. Akil adam görevlendirmemişler, basın eliyle duran kalkanın beyanlarını yayınlamamışlar. Bu söylemlerin kime faydası olduğunu da görünce, ben yine de millet ittifakına vermeye devam edeyim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR