Cumhuriyet Başsavcısı ilk kez açıkladı: ABD'den 23 sahte ihbar, milli projeleri...

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, FETÖ'nün 17/25 Aralık kumpasına ilişkin bilinmeyen detayları ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.12.2022 06:32 GÜNCELLEME 26.12.2022 09:28 GÜNCEL
Cumhuriyet Başsavcısı ilk kez açıkladı: ABD'den 23 sahte ihbar, milli projeleri...
Cumhuriyet Başsavcısı ilk kez açıkladı: ABD'den 23 sahte ihbar, milli projeleri...

AHaber ekranlarında Sabah Gazetesi Haber Müdürü Nazif Karaman'a konuşan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ile FETÖ'nün 17/25 Aralık kumpasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABD'DEN 23 SAHTE İHBAR

17/25 Aralık için alınan dinleme kararlarının hiçbirinin usülüne uygun olmadığını söyleyen İsmail Uçar, dinlemeler ile ilgili ABD'den yapılan 23 adet sahte ihbar olduğunu kaydetti.

FETÖ'nün istihbari dinleme yöntemi kullandığını ifade eden İsmail Uçar, usulsüz dinlemelerin ardından adli soruşturma ve ihbar süreçlerinin uygulandığını kaydetti. Uçar, "Birilerini dosyaya dahil etmek için onun 'suç' konuşması yapması gerekiyor ki onu rapor ediyorsunuz, savcıyı ikna etmeniz gerekiyor. Çok zor bir süreç herkesi dosyaya dahil etmek. Ama bunlar da kim konuştuysa dinleme başlıyor Ankara'dan..." ifadelerini kullandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar

MİLLİ PROJELERİ HEDEFE KOYDULAR

Başsavcı Uçar, 17/25 Aralık kumpasında hedefin milli projeler olduğunu söyleyerek, "Hukuk yok ortada. Tamamen bir terör örgütünün mensupları ile birlikte kumpas operasyonu" dedi.

Uçar, FETÖ'nün, 3. havalimanı ve 3. köprü gibi projeleri yapan firmaları ödeme yapamaz hale getirmeyi ve ekonomik krize süreklemeye çalıştığını kaydetti.

'DEVLETE OPERASYON YAPILDI'

Uçar, 17/25 Aralık'ta bizzat devlete operasyon yapıldığını ifade ederek, "Devletin başına bir iş gelmesinden memnun olacak kadar değişik insanlar. Başka ülkelerin istihbaratlarının maşaları olduğu için bunların konusu devlete zarar vermek. Şimdi dikkat edin, Youtube üzerinden yayın yapan bunların mensupları var özellikle gazeteci kılıklı olanlar. Bütün operasyonlarda bunların desteği var. DEAŞ'ı da yeri geliyor destekliyorlar, PKK'yı da destekliyorlar." sözlerini kullnadı.

FETÖ, OPUS DEI VE MOON TARİKATINI ÖRNEK ALIYOR

Başsavcı Uçar, "Bunların islami hareket, müslüman olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten aynı dine inanmıyoruz. Tehdit ile şantaj ile insanların malına el koyan kendilerini seçilmiş bir yapı olduğunu düşünen tarihteki OPUS DEI ve Moon tarikatı gibi sapkın bir tarikat olduğunu düşünüyorum." dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Vatan hainlerine ölüm.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu ne yapiyor cok ønemli degil ilk kendmize bakalim hainlik terør casuzluk icin verilen cezalar bir bakin utanin ya komik ceza mallarina el koyma yok yakala birak ilk adam gibi kanun yapin sonr baskasina tepki verir dunya da hainlik yapar direk idam olur cok yerde ise madalya verilir nerde ise
    Cevapla
  • İnşallah 1 yıl önce Şikayet Et
    fetöşcü haşhaşilerin birbirlerine girmeleri, birbirlerini parçalamaları ve sonra da birbirlerini yemeleri yakındır İnşallah.
    Cevapla
  • Şelale 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşanllah
    Cevapla
  • Horlama 1 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın, devlet elden gidiyor millet biliyor bunca şehidi vatan için bu millet veriyor
    Cevapla
  • TURAN ÇAKAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman filinden anlaşılır.İklim belirleme gibi uzun zamanın ekşi artı özetine bakılır.MÜSLÜMAN MI KAFİR Mİ ANLAŞILIR.LAF DEGİL SÖZ EGİL.UYGULAMA FİİL YAŞAM TARIZI BELİRLER MÜSLÜMANI KAFİRİ.SÖZ İNANMAK APTALLARI İŞİDİR...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR