AK Parti'den Davutoğlu'nun '6'lı koalisyon' açıklamasına cevap

6'lı masa cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir arpa boyu yol kat edemezken Ahmet Davutoğlu, bütün genel başkanların karar verme yetkisine sahip olacağını söyledi. Bu duruma AK Parti'den tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2023 12:00 GÜNCELLEME 06.01.2023 12:11 GÜNCEL
AK Parti'den Davutoğlu'nun '6'lı koalisyon' açıklamasına cevap
AK Parti'den Davutoğlu'nun '6'lı koalisyon' açıklamasına cevap

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, Genel Başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacak" dedi.

6'lı koalisyon hükümeti imasında bulunan Ahmet Davutoğlu'nun itiraflarına AK Parti'den çok sert tepki geldi.

"6'LI MASA OLİGARŞİK YAPI HAYAL EDİYOR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medya üzerinden Davutoğlu'nun açıklamalarına şu sözlerle tepki gösterdi:

Belli ki 6’lı masanın genel başkanları demokrasiden muaf bir oligarşik yapı hayal ediyor.

%50+1 ile seçilmiş Cumhurbaşkanımızın meşruiyetini sorgulayanlar, Türkiye'yi yüzde 0,1’in iki dudağı arasına mahkum etmek istiyor.

DAVUTOĞLU NE DEDİ?

Davutoğlu, altılı masadaki tüm genel başkanların "Cumhurbaşkanı yardımcısı" gibi imza yetkisi olacağını söyledi. Gelecek Partisi lideri, "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun Genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. Cumhurbaşkanı kadar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak" diye konuştu. 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 305 TÜMÜ
  • ALPASLAN. 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya,da bir ilk TÜRKİYE CUMHURIYETİNİ Altı cumhurbaşkanı yönetecek ne ala memleket.
    Cevapla
  • Antepli Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Bınlardan vallahi bu vatana hayır gelmez gözyaşı gelir yokluk gelir terör gelir bu vatan bölünür
    Cevapla
  • Konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz altıtane koyunu güdemezsiniz zillet ittifakı siz benim cumhurbaşkanım olamazsınız
    Cevapla
  • Rifat Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Menderes'i "tahkikat komisyonu diye anayasada olmayan bir kurum icat etti" diyerek idam edenler, TC Cumhurbaşkanını kukla edecek bir kurul icat ediyorlar. Allah müstehakınızı versin.
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece 6 genel başkan değil onların çevresindeki yüzlerce binlerce milyonlarca partililer de cumhurbaşkanı olsun - her gün biri yönetsin Türkiyeyi - onların gönlü kalmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR